fbpx
Gjithçka në lidhje me Tregun e Tregtisë në Indi
06 / 19 / 2019
Informacioni aktual, faqet kryesore të internetit 5 dhe këshilla 6 për tregtinë elektronike në Kore
06 / 20 / 2019

Madhësia e tregut

Japonia është entiteti i tretë më i madh i ekonomisë në botë me një popullsi prej 127 milion. Japonia ka një mjedis themelor unik, i cili e bën atë një tokë pjellore për e-tregtinë ndërkufitare. Ata kanë zakon të bëjnë blerje në internet me një shpenzim mesatar në internet 1,164 $. Tregu japonez i tregtisë elektronike pritet të ketë vlerë më shumë se $ 113 $ nga 2022, sipas të dhënave.

Interneti japonez fillon herët dhe numri i përdoruesve të Internetit renditet i pesti në botë. Depërtimi në internet është 94%. Dhe për të dhënë një pamje më të qartë të tregjeve japoneze të tregtisë elektronike, përdorimi i internetit mund të ndahet në grupmoshat e ndryshme: 96% e 16-24 vjeç, 96% e 25-34 vjeç dhe 98% e 35-44 vjeç çdo ditë. Gjeneratat e vjetra gjithashtu regjistrohen rregullisht me 45-54 vjeç me 94% dhe ato mbi 55 që tregojnë 95% shkallë të depërtimit ditor.

Tipar i klientit

● vlera e cilësisë së produktit

Konsumatorët japonezë kujdesen shumë për cilësinë e produktit dhe gjithashtu disa detaje rreth produkteve, duke përfshirë paketimin, etiketat dhe madje edhe letrat kredenciale.

Rate shkalla e lartë e blerjes

Sapo konsumatorët japonezë të kenë miratuar një markë, ata do të kenë një varësi të madhe nga kjo markë, kështu që niveli i blerjes do të jetë i lartë.

Rate shkalla e ulët e kthimit

Për shkak se japonezët kanë kërkesë të lartë të cilësisë, si dhe formën e shfaqjes dhe efektin e produkteve në procesin e blerjes. Kështu që pasi të zgjidhet një produkt, ai rrallë kthehet.

Rate shkalla e lartë e mbajtjes

Pas blerjes së produkteve, nëse janë të kënaqur me mallrat, ata do të bëjnë një vlerësim të vërtetë të produkteve. Kjo mund të jetë për shkak të qëndrimit të rreptë të punës së japonezëve.

Peak kulmin e shitjeve të shkaktuara nga koha e bonusit

Yeardo vit në Japoni, shpërblimet do të paguhen në korrik dhe dhjetor, shuma e të cilave është jo më pak se rroga e tre muajve, kështu që korriku dhe dhjetori janë muajt kulmorë të blerjeve. Festimi i dyqaneve të korrikut në Amazon, si dhe sezoni i festave të dhjetorit - Krishtlindjet, e Premte e zezë dhe e hëna në internet - përkojnë me këtë gjendje të tregut.

Time koha më e mirë për blerje për konsumatorët japonezë

Mesdita: 12: 00-13: 00, nata: 20: 00-24: 00 do të jetë relativisht i përqendruar. Sipas gjendjes kombëtare të Japonisë, konsumatori japonez rrallë bën blerje në kohën e punës, në vend të kësaj, ata vendosin të bëjnë blerje pas punës zakonisht.

Kategoria e shitur e nxehtë

● lodra, hobi dhe produkte DIY

Lodrat, hobi dhe kategoritë DIY janë kategoritë më të njohura të Japonisë në tregtinë elektronike. Shumica e produkteve të listuara nga shitësit e e-commerce janë kryesisht produkte që lidhen me animacion dhe karaktere të lojërave, me nënkategori të njohura përfshirë shkrime, bukuri me fat dhe lojëra video.

● mobilje dhe pajisje

Kategoria e dytë më e njohur në tregun e e-tregtisë në Japoni është mobilja dhe pajisjet shtëpiake, me dekor të shtëpisë dhe produkte kuzhine janë nënkategoria më e madhe.

● ushqimi dhe kujdesi personal

Ndërsa shumica e konsumatorëve ende bëjnë blerje për sende ushqimore, veçanërisht ushqime të freskëta, në dyqane fizike, blerja për snack dhe shijet e huaja në internet është e zakonshme. Kjo është kryesisht për shkak të komoditetit të blerjeve në internet, dhe disa produkte të huaj nuk mund të blihen në Japoni. Përveç kësaj, kërkesa për produkte shëndetësore nga Shtetet e Bashkuara dhe produkte të kujdesit të lëkurës nga Franca është veçanërisht e lartë në Japoni.

Produkte elektronike dhe media

Ndërsa konsumatorët preferojnë të provojnë elektronikën në dyqane para blerjes së tyre, ata gjithashtu kontrollojnë vlerësimet e produkteve dhe çmimet në faqet e tregtisë elektronike.

Produktet e modës

Veshjet dhe aksesorët e modës po rriten në Japoni, si në tregjet e tjera në të gjithë botën. Zakonisht është kategoria më e renditur dhe nënkategoria në platformat e tregtisë elektronike.

"M-commerce "

Një trend i blerjes në internet që nuk mund të injorohet është rritja e shpejtë e “M-Commerce” - transaksionet e e-commerce me celular. Gati 60% e të gjitha transaksioneve në internet zhvillohen në platformat mobile. Platformat e njohura të e-commerce si Amazon Japan, Rakuten dhe Zozo kanë aplikacione të disponueshme për të lehtësuar krijimin e tregtisë mobile.

Eplatformat e tregtisë

Ekzistojnë katër kategori të ndryshme të platformave të tregtisë elektronike në Japoni, ku bizneset mund të shesin produktet e tyre në internet: vendet e tregtisë me e-tregti, vendet e tregut specifike për veshje, aplikacionet e tregut të lirë dhe platformat e produkteve të bëra me dorë.

Vendet e tregtisë 1.E

Nën këtë kategori bien platformat më të njohura të tregtisë elektronike si Amazon Japan, Rakuten dhe Lohaco (Yahoo! Shopping Japan) e cila llogarit pothuajse 50% të shitjeve të tregtisë elektronike në Japoni. Historikisht, Rakuten ka qenë lideri i qartë, por vitet e fundit Amazon Japan ka rritur praninë e saj në treg duke investuar në rrjetin e vet të qendrave të shpërndarjes. U njoftua vitin e kaluar që faqja në internet Amazon Japan do të pranojë kartat e UnionPay për të tërhequr më shumë klientë nga tregu kinez jashtë shtetit. Rakuten mbetet konkurrues por Yahoo! Blerja e Japonisë ka humbur pjesën e tregut duke lejuar Amazon Japan të vazhdojë rritjen e saj të qëndrueshme.

2. Vende specifike për veshje

Japonia ka disa platforma unike të dedikuara për shitjen e produkteve të veshjeve dhe nganjëherë bizhuteri. Brenda industrisë së veshjeve, pjesa për shitjet e tregtisë elektronike arrin në 10.93% në 2016 dhe ky numër është rritur në mënyrë të vazhdueshme. Ndër vendet kryesore të tregut për veshje janë Zozotown dhe Uniqlo. Zozotown mban vendin e parë për dyqanet online të veshjeve në Japoni me një kapitalizim tregu që arrin në $ 9.1 miliardë dollarë.

3. Aplikacione të Tregut Falas

Në 2017, raportet METI theksuan rritjen e shpejtë të vendeve të ankandit neto ku vlera e aplikacioneve të tregut të lirë arriti në miliardë xNUMX,, një rritje prej 483.5% nga 58.4. Kjo ngjitje drastike ka të ngjarë të vazhdojë, duke i bërë aplikacionet e tregut të lirë një nga tregjet më fitimprurëse të Japonisë. Një nga platformat më të mira të tregtisë elektronike të tregut të lirë është Mercari, i quajtur si njëbrirësi i fillimit të Japonisë, i cili u vlerësua të ishte mbi 2016 miliardë jen në 109.

4. Platformat e Produkteve të punuar me dorë

Ka rreth platforma të mëdha 40 në tregun e punuar me dorë në Japoni. Ky treg u dyfishua në 2014 nga 3.5 miliardë në 7.8 miliardë jen, gjë që tregon një potencial të rëndësishëm për rritje të mëtejshme.

Një nga platformat kryesore të tregtisë elektronike për produktet e bëra me dorë është Creema. Që nga themelimi i tij në 2010, Creema tani strehon mbi krijues të regjistruar 60,000, duke renditur mbi 2.4 milion artikuj të punuar me dorë. Tregu në internet i punuar me dorë ka arritur një zhvillim të jashtëzakonshëm në Japoni, duke treguar interesimin e konsumatorëve për produkte të përballueshëm, por unik dhe me cilësi të lartë.

Platformat më të mira të tregtisë elektronike 5

1 Top Rakuten

Rakuten Ichiba ende qëndron si platforma më e popullarizuar ecommerce në Japoni me më shumë se produkte 227 milion. Pothuajse të gjitha produktet janë në dispozicion në platformë. Platforma Rakuten ka një numër të madh të fotografive të produkteve, promovime shumë të zbritura dhe programe pikësh për të inkurajuar konsumatorët të blejnë më shumë produkte.

Tregtia elektronike nuk është gjithçka që ata bëjnë. Me sipërmarrje biznesi mbi 70, ata gjithashtu kanë një interes në përmbajtjen dixhitale, komunikimet, FinTech, dhe shumë më tepër. Ata presin bankën më të madhe në internet të Japonisë si dhe kompaninë numër një të kartave të kreditit në vend. Ata pa dyshim që janë një forcë që duhet të llogaritet në shkallë globale, që vepron në vendet 29 dhe kap vlerën e € 7.5 miliardë në 2017.

Përpjekjet Kundër Falsifikimit të Rakuten: Në 2007, Rakuten filloi një program të quajtur Shërbimi Tregtar Rakuten "Sigurimi i Cilësisë" i cili bashkëpunoi me markat për të siguruar origjinalitetin e produkteve të listuara në platformën e tyre. Ata punojnë me mbi marka 1,100 në Japoni për të mbajtur falsifikuesit në gji.

2 Top Japoni

Japonia kohët e fundit u zhvillua si tregu i dytë më i madh i huaj për Amazon, me Gjermaninë duke marrë pozicionin e parë. Amazon Japan ka parë një rritje të jashtëzakonshme të popullaritetit rajonal gjatë viteve të fundit. Amazon Japan ka të njëjtën ndërfaqe si platformat e tjera të amazon, por në japonisht, anglisht dhe kinezisht të thjeshtuar. Aktualisht, Japonia amazon ka më shumë se 200 milion produkte në faqen e saj të internetit.

Ata janë gjithashtu shitësi me pakicë më i suksesshëm ndërkombëtar në vend duke u bërë firma e parë e huaj që tejkalon xNUMX trilion jen japonez, që përkthehet në gati 1 miliardë euro. Ata kanë investuar një shumë të madhe në krijimin e një rrjeti lokal shpërndarës në vend, duke thjeshtuar mundësinë e arritjes së shitësve të tyre në shitjen me pakicë në internet. Në 8, ata arritën të grumbullojnë më shumë se € 2017 milion të ardhura.

Përpjekjet Kundër Falsifikimit të Amazon: Megjithëse ata përmbahen vetëm duke shitur mallra autentike, ata gjithashtu deklarojnë në faqen e tyre të internetit: "responsibilityshtë përgjegjësia e secilit shitës dhe furnizuesit të burojë, shesë dhe plotësojë vetëm produkte autentike." Nëse zbulojnë se një artikull shkel ato standardet, ata do ta korrigjojnë atë duke hequr dhe përfunduar llogarinë.

Blerjet më të mira 3 Yahoo në Japoni

Megjithëse platforma eCommerce e Yahoo Japoneze e zhytur nga 5% në të ardhurat e tyre mbi 2017, ata prapë morën një fitim operativ 491 €, duke i vendosur ato si një nga vendet më të njohura të tregut në internet në Japoni.

Përpjekjet kundër falsifikimit të Yahoo Japan: Në faqen e tyre të internetit, ata deklarojnë se kanë zbatuar "masa kontrolli dhe përmirësime të sistemit" për të mbrojtur më mirë klientët e tyre, si dhe duke marrë masa për të ruajtur IP të drejtat e mbajtësve të të drejtave. Ata kanë partnerizuar me një numër palësh të treta për të luftuar në mënyrë aktive listat e falsifikimit, por vetëdija duhet të ruhet.

Top 4 Kakaku.com

Për dallim nga tre listimet tona të mëparshme, faqja tjetër e e-commerce në listë ka një qasje mjaft të ndryshme për shërbimet e blerjeve online. Kakaku është një uebfaqe japoneze për çmimin e çmimeve dhe vlerësohet si "mbreti i krahasimit të çmimeve". Ndryshe nga një treg tradicional në internet, Kakaku u ofron blerësve krahasimin e detajuar të çmimeve, në mënyrë që ata të gjejnë lehtësisht marrëveshjet më të mira. Sapo një blerës të gjejë sendin e tyre të preferuar, ato ridrejtohen në dyqanin online, ku mund të drejtpërdrejtë nga sendi. E themeluar në 1997, ka pasur një ritëm të qëndrueshëm të rritjes gjatë dy dekadave të mëparshme. Të ardhurat e tyre deri në mars 2018 janë të listuara në € 371.5 milion.

Përpjekjet Kundër Falsifikimit të Kakaku: Jo shumë mund të thuhet për përpjekjet e tyre kundër falsifikimit, pasi nuk ka asnjë politikë të shënuar në faqen e tyre të internetit. Mbani në mend, ata janë akoma përgjegjës për listat e falsifikimit sepse marka tregtare përdoret në faqen e tyre të internetit gjatë tregtisë.

Top 5 Zozotown

Duke u ndalur vetëm në veshje, Zozotown sulmon në numrin pesë në platformat më të njohura të e-commerce në Japoni, me një kapak tregu pak më pak se miliardë € 8. E themeluar në Tokio në 2004, Zozotown ka vazhduar të bëhet shitësi më i madh në internet i modës në Japoni, duke dalë nga konkurrenti i ngushtë Uniqlo.

Përpjekjet Kundër Falsifikimit të Zozotown: Në leximin e disa bordeve të mesazheve, duket se disa blerës kanë hasur mashtrime në Zozotown më parë, por në uebfaqen e tyre nuk duket të thuhet asgjë rreth shqetësimeve të mundshme të falsifikimit.

Mënyra e pagesës

Nuk ka platforma të shquara të pagesave të palëve të treta në Japoni, ku transferimet direkte bankare dhe pagesa të kartave të kreditit janë të zakonshme. Por konsumatorët preferojnë të përdorin paratë e gatshme dhe kartat e kreditit në dyqanet e blerjeve. Nga ana tjetër, pagesa për celular dhe pagesa elektronike të portofolit gjithashtu janë në rritje. Përveç kartave të kreditit, ata preferojnë të paguajnë me para në dërgesë kur bëjnë blerje në internet.

Logjistikë

Japonia është një vend ishull dhe shpejtësia dhe cilësia e saj e shpërndarjes janë shumë të qëndrueshme. Përveç ishullit Okinawa dhe shikoku, artikujt mund të nënshkruhen në një ose dy ditë përgjithësisht. Industria e logjistikës në Japoni është mjaft e pjekur, me nivelin më të lartë të menaxhimit të rafinuar të logjistikës në botë dhe popullarizimin e tërë të shpërndarjes së rregullt. Me amazon FBA, shitësit kinezë mund t'u ofrojnë konsumatorëve japonezë shpërndarjen me përparësi që mund të arrijnë në të njëjtën ditë dhe ditën tjetër.

Dihet që kompanitë e shprehura në Japoni janë kryesisht tre, yamato, sagawa emergjente dhe Japonia postare. Por, për doganat janë të rrepta me inspektimin e produkteve, jo profesionale apo jo në përputhje me kërkesat për deklarimin e mallrave, shpesh do të hasin në inspektim dhe mbajtje në burim, duke rezultuar në shumë kosto dhe vonesa.

Gjeni produkte fitues për t'i shitur app.cjdropshipping

Komente Facebook