fbpx
Shërbimi i Kontrollit të Cilësisë
07 / 01 / 2019
Arrat e shitjes së nxehtë në furnizimet shtëpiake
07 / 02 / 2019

Arsyet dhe rezolutat e mënyrave që përmbajnë media sociale klientët e bezdisshëm

Media sociale mund të jetë një përfitim absolut për biznesin dhe markën e Dropshippers. Dëshironi të mbani audiencën tuaj të mediave sociale të lumtur dhe të fejuar? Dëshironi që prania juaj e mediave sociale të jetë e lavdërueshme në krahasim me vlerat e mprehta? Ekzistojnë disa gabime shumë të zakonshme të mediave sociale që bëjnë pronarët e bizneseve, të cilat jo vetëm që janë të bezdisshme për konsumatorët; ata mund dhe në fakt i largojnë klientët larg markës suaj.

Përmbajtja e mediave sociale me cilësi të lartë është thelbësore për marketing të suksesshëm të mediave sociale, prandaj, është e rëndësishme që tregtarët të identifikojnë se çfarë u pëlqen klientëve dhe çfarë nuk i pëlqejnë. Kohët e fundit, Adobe kreu një studim të ri për konsumatorët 1,000, të cilat përmbajtje që i shqetësojnë ata më së shumti.

10 mënyra që përmbajtja e mediave sociale i shqetëson klientët

1. 39% e konsumatorëve janë mërzitur nga përmbajtja që është shumë e thjeshtë ose e shkruar dobët
Arsyeja: Qeniet njerëzore janë të gabueshme, kështu që gabimet gramatikore janë të pashmangshme për sa i përket përmbajtjeve të pasura. Ju lutemi mbani në mend se përmbajtja është shumë e gjatë ose e redaktuar dobët mund të jetë një përvojë e keqe për konsumatorët, gjë që do t'i parandalojë ata të lexojnë dhe të kenë më shumë informacion.

Rezoluta: Shtë më mirë të përdorni fjalë të qarta, koncize dhe të sakta. Pasi të përfundojë përmbajtja e redaktuar, rishikoni përsëri për të siguruar cilësi. Ne nuk kemi pse të jemi perfekt kur bëhet fjalë për redaktimin e përmbajtjes, por duhet të kemi në mendje që konsumatorët duan lehtësisht të kuptojnë dhe tretin përmbajtjen.

2. 28% e konsumatorëve janë mërzitur nga përmbajtja që është dizajnuar dobët
Arsyeja:
Qëllimi i përmbajtjes së krijuar është të shndërroni audiencën tuaj të mediave sociale në klientët tuaj të vërtetë. Nëse përmbajtja dhe dizajni juaj janë tërheqës, përpjekjet tuaja nuk do të paguajnë.

Rezoluta: Ndërsa përmbajtja vizuale e mbizotëruar në mediat sociale, kudo që të jetë e mundur, sigurohuni që gjithçka në përmbajtje është tërheqëse vizuale. Nëse nuk jeni të mirë në hartimin krijues, drejtojuni anëtarëve të tjerë në ekipin tuaj për ndihmë, ose kërkoni modele të projektimit nga platformat e softuerëve të dizajnit grafik në internet (siç është Canva).

3. Shumica e konsumatorëve janë të mërzitur nga përmbajtja që është shumë e personalizuar apo edhe e çuditshme
Arsyeja:
Personalizimi do të befasojë konsumatorët, por personalizimi i tepërt do t'i bëjë njerëzit të ndjehen të çuditshëm. Siç tregohet në grafikun e mësipërm, sa më shumë që 82% e klientëve do të ndalonin blerjen nga një markë nëse do të kalonte rreshtin me një përvojë të mërzitur të personalizuar.

Rezoluta: Theelësi për të mos zhgënjyer konsumatorët është të vendosni veten në këpucët e tyre dhe ta vendosni përmbajtjen në situatën e klientëve, por në të njëjtën kohë, të mos jeni shumë të personalizuar dhe t'i bëni ata të ndjehen të çuditshëm.

4. 23% e konsumatorëve janë mërzitur nga përmbajtja që është parë më parë, ose e vjetëruar
Arsyeja:
Markat në çdo industri po botojnë vazhdimisht përmbajtje, duke u përpjekur të arrijnë të njëjtin qëllim. Por fakti është, shkrimi është më i madh se krijimi me konkurrencën e ashpër të tregut. Kini kujdes me këtë - sa më shumë një konsumator të shikojë një koncept, aq më pak ndikim do të ketë. Nëse marka juaj është 3rd ose 4th që ka ndarë të njëjtën përmbajtje, duket e çalë dhe me vlerë më të vogël.

Rezoluta: Shtoni idetë / mendimet tuaja për të freskuar përmbajtjen.

5. Konsumatorët shpesh mërziten nga përmbajtja që nuk ka rëndësi për ta
Arsyeja:
Konsumatorët janë të kënaqur për përmbajtjen që kanë të bëjnë me problemet e tyre specifike ose situatat personale, përndryshe mund të zvogëlojë besnikërinë dhe përzemërsinë ndaj markës, apo edhe të dekurajojë klientët nga blerja.

Rezoluta: Shtë e rëndësishme të mbani në mend konsumatorin e synuar kur redaktoni përmbajtjen, në mënyrë që gjithçka që ju postoni t'i tërheqë atyre në një farë mënyre. Rëndësia dhe koherenca e përmbajtjes tuaj do ta pozicionojë markën tuaj si burim për konsumatorët. Vetëm kur përmbajtja juaj është e rëndësishme për konsumatorët, konsumatorët do t'i kushtojnë vëmendje markës tuaj.

6. 21% e konsumatorëve janë mërzitur nga përmbajtja që nuk është e optimizuar për pajisjen e tyre
Arsyeja:
Madhësitë e ekranit mund të ndryshojnë shumë nga pajisje të ndryshme.

Rezoluta: Duke marrë parasysh që shumica e përdoruesve të mediave sociale janë mësuar të përdorin pajisje celulare, tregtarët duhet të përpiqen të bëjnë më të mirën për të siguruar përmbajtje të optimizuar për pajisjet mobile, në mënyrë që të sjellin përvojë më të mirë leximi për përdoruesit e mediave sociale dhe të arrijnë më shumë transformim.

7. 17% e konsumatorëve janë mërzitur nga përmbajtja pa video ose imazhe
Arsyeja:
Ndërsa njerëzit ende pëlqejnë të lexojnë në ditët e sotme, klientët preferojnë foto dhe video interesante sesa teksti i thjeshtë.

Rezoluta: Platformdo platformë e mediave sociale ka tendencë të përdorë imazhe dhe video në një masë më të madhe, imazhet dhe videot rekomandohen fuqimisht për ilustrim më të mirë.

8. 16% e konsumatorëve janë mërzitur nga përmbajtja e artikujve të blerë tashmë
Arsyeja:
Sa zhgënjyese është marrja e përmbajtjes së kuponit pas blerjes?

Rezoluta: Kurseni vetes disa probleme dhe tregohuni të vëmendshëm për çfarë lloj përmbajtje ju shërbeni të dy klientëve dhe atyre që nuk janë bërë ende klient. Ju keni shumë më tepër kontroll mbi këtë përmes reklamave sociale. Nga një perspektivë e strategjisë së përmbajtjes, konsideroni se është një praktikë më e mirë për të shmangur botimin e promovimeve të tepërta për njerëzit që tashmë i kanë konvertuar dhe nuk mund t'i shfrytëzojnë ato.

9. Konsumatorët mund të mërziten nëse injoroni kritikat
Arsyeja:
Ju do të merrni përshtypje negative ose kritika në forumin publik të mediave sociale në një pikë, pavarësisht se sa i shkëlqyeshëm jeni. Mund të jetë e merituar, mund të jetë kritikë konstruktive, shfrenim, kërkim i shërbimit të klientit për të zgjidhur një çështje, ose nga dikush që thjesht i pëlqen të ankohet (shumë njerëz bëjnë!).

Rezoluta: Ju lutemi mos e anashkaloni reagimin negativ dhe gjithmonë përgjigjeni me qetësi, koncizitet dhe ofroni të merrni çështjen në një forum privat, siç është një telefonatë, email ose mesazh direkt. Jini të sjellshëm dhe jo reaktivë - ju duhet të jeni aktiv, edhe përballë negativitetit që është plotësisht i pamerituar.

10. Konsumatorët mund të mërziten nëse postoni të pavërteta
Arsyeja:
Autenticiteti është thelbësor për mbajtjen dhe ndërtimin e klientëve tuaj dhe numrave të ndjekësve në mediat sociale. Postimi ose ndarja e përmbajtjes që është padyshim e pavërtetë ose më vonë është vërtetuar se është një mashtrim nuk do t'ju qëndrojë mirë.

Rezoluta: Kontrolloni përpara se të ndani se ajo që po ndani është e vërtetë. Kontrolloni faktet tuaja dhe kurrë mos përhapni me vetëdije informacione të rreme. Nëse bëni ndarje ose postoni përmbajtje që mësoni më vonë është e pasaktë, fshini postimin dhe kërkoni falje për gabimin tuaj njerëzor.

Media sociale punon për markë dhe marketing të biznesit pikërisht sepse ndryshon aq shumë nga marketingu tradicional dhe reklamimi. Konsumatorët kërkojnë lidhje më të thella me markat që ata zgjedhin dhe kur bëni marketing në media sociale si duhet, para së gjithash, duke qenë vetë dhe duke marrë parasysh klientët tuaj. E fundit, por jo më pak e rëndësishme, punoni me kujdes për t'u siguruar që të shmangni gabimet e mësipërme të zakonshme dhe do të minimizoni rrezikun e shqetësimit të klientëve tuaj të mediave sociale. Në fund të fundit, nëse nuk ju pëlqen përmbajtja juaj, ata do të kenë shumë më pak të ngjarë të blejnë nga ju. Ju shmangni gabimet e përmendura në median sociale.

Komente Facebook