fbpx
Mosha mesatare e puçrrave: Ata janë të rinj të pabesueshëm
07 / 09 / 2019
Si të konfiguroni formulën e transportit në dyqan Shopify
07 / 11 / 2019

Shkalla e suksesit për shitjen për herë të parë në Amazon është rreth 15 përqind, dhe kjo do të hidhet në rreth 50 përqind në afat të gjatë. Ka shumë faktorë që duhet të merren parasysh përveç vetë produktit gjatë procesit të përzgjedhjes së produktit. Nëse nuk gjeni produktet e duhura për të shitur, nuk do të jeni në gjendje të përmbushni kërkesat e klientëve tuaj që shpesh kanë shumë mundësi të tjera. Më poshtë janë dos & don'ts gjatë zgjedhjes së produkteve të Amazon dropshipping.

1. Përfitoni plotësisht nga mjetet e softuerit

Përdorni softuer dhe aplikacione për t'ju ndihmuar. Nëse keni njohuri të mirë, është e mundur që të kërkoni furnizuesit me dorë, por kjo nuk është e qëndrueshme në planin afatgjatë. Shtë thelbësore të zgjidhni produktet e duhura të lëshimit me ndihmën e disa programeve kompjuterike, siç janë AmazeOwl, amz. Një, AMZScout, Helium 10, Jungle Scout Web App, etj.

2. Zgjidhni produktet sipas vlerësimit

Kur kërkoni produkte të mundshëm dropshipping, ju mund të filtroni duke vlerësuar sasinë dhe cilësinë.
Për sasinë: Zgjidhni produktet me rishikime, por nuk duhet të jenë të tepërt. Për shkak se një numër i vogël i shqyrtimeve do të thotë që produkti mund të jetë në rritje të shitjeve, por shumë do të thotë që ju do të përballeni me konkurrencë të ashpër në treg. Ekziston një shtesë e shfletuesit të quajtur Amazon Sort e cila ju ndihmon të renditni produktet sipas numrit të vlerësimeve.
Për cilësi: Shmangni çdo produkt me një vlerësim nën tre yje, i cili mund të shkaktojë shumë probleme në shitje. Për më tepër, shmangni produktet me vlerësime me pesë yje, të cilat shpesh mund të jenë të rreme.
Kur shikoni vlerësime nga shitësit e tjerë, ju lutemi kontrolloni nëse vlerësimet negative janë të të njëjtit aspekt. Nëse po, është një sinjal i fortë që cilësia e këtij produkti duhet të përmirësohet para se të shitet.

3. Vendosni produktet në pozicionin më të mirë të shitjes

Renditja e shitjeve të produkteve tregon popullaritetin e tyre në Amazon. Shmangni produktet që renditen shumë në shitje, ose do të përballeni me konkurrencë të ashpër në treg.
Sugjerohet të shisni një produkt, grada e të cilit është brenda mijë 100, por mos zgjidhni një produkt që renditet shumë i lartë. Sigurohuni që të mbani në mend, renditja e shitjeve ndryshon sipas kategorive. Për shembull, një produkt me një gradë 100 në një kategori mund të jetë më i popullarizuar si një produkt me të njëjtën gradë në një kategori tjetër, sepse popullariteti i tij lidhet me numrin dhe renditjen e produkteve të tjera në atë kategori.

4. Njihni numrin e shitësve në kategori

Një faktor tjetër që duhet të merret në konsideratë është se sa shitës do të garoni. Kategoritë si elektronikë dhe veshje gëzojnë numrin më të madh të shitësve, prandaj, ato kanë tendencë të jenë artikujt më konkurrues. Nëse keni një buxhet të vogël fillestar, synoni një treg më të vogël të ngrohtë me më pak konkurrentë. Atje jane tre avantazhe të përgjithshme të tregut të ngrohtë për shumicën e shitësve.

* Më pak konkurrentë: Ju mund të përballeni relativisht me pak konkurrencë të drejtpërdrejtë kur shitni produkte të ngrohta. Kjo është e vërtetë edhe nëse shitja e produkteve unike në Amazon dhe Wal-mart.
Merrni dyqane me pakicë fizike për shembull: Wal-mart shet biçikleta, por ka edhe shumë dyqane të suksesshme të specializuara të biçikletave. Ekziston kryesisht sepse Wal-mart tenton të shesë në biçikleta të shtrenjta, ndërsa dyqanet e specializuara ofrojnë produkte me cilësi të lartë. Walmart nuk është specialist i biçikletave, dhe në shumicën e rasteve ata nuk ndihmojnë në rregullimin e biçikletave, por dyqanet lokale e bëjnë këtë.

* Më shumë përmbajtje marketing: Nëse biznesi juaj shfrytëzon marketing të përmbajtjes, do të jetë më e lehtë ta poziciononi kompaninë tuaj si udhëheqës ose ekspert në fushën tuaj.
Merrni dyqanet lokale të biçikletave dhe dyqanet e mëdha si një shembull, dyqanet lokale të biçikletave kanë më shumë njohuri mbi biçikletat sesa dyqanet në mënyrë që ata të pozicionohen si ekspertë të biçikletave.

* Optimizimi i motorit të kërkimit (SEO): Mbijetesa e kompanive të reja të tregtisë elektronike shpesh varet nga SEO. Frazat e përgjithshme të fjalëve mund të jenë më të vështira për t'u renditur sesa fjalët kyçe të bishtit të gjatë ose frazat e ngrohta. Si rezultat, është më e lehtë për produktet e ngrohta të drejtojnë trafikun.

5. Përqendrohuni në zbritjen e parave të produkteve të caktuara

Si një mënyrë e thjeshtë për të marrë fond pa kosto shtesë, zbritja e parave është e njohur në kartat e kreditit. Blerësit shpesh marrin një zbritje të parave në këmbim nëse paguajnë me karta krediti, dhe disa faqe në internet dhe dyqane ka të ngjarë të ndjekin padinë. Pra, nëse produkti i tyre plotëson kërkesat tuaja, ju mund t'i merrni parasysh ato. Ata sigurojnë zbritje të parave në mënyrë që të gjeneroni të ardhura shtesë. më shumë të ardhura. Kjo është një mënyrë e thjeshtë për të marrë fonde pa kosto shtesë.

6. Kaloni produktet që janë nën kufizimet e markës

Produktet që janë nën kufizimet e markave nuk janë domosdoshmërisht të ndaluara nga Amazon, por nganjëherë ju duhet të aplikoni para se të shisni në platformë. Ndërsa kjo nuk dekurajohet plotësisht, rekomandohet të përqendroheni më shumë te produktet me të cilat mund të filloni më lehtë.
Këtu janë disa produkte që nën kufizimet e markës:
Apple, Rrahjet nga Dre, Columbia, Kong, Microsoft, Rosetta Stone, PetSafe, Yeti, Etj
Shitësit e paautorizuar që përfitojnë nga markat e regjistruara të njohura mund të hasin shumë telashe për shkeljen e vetëdijës dhe vlerës së markës. Shkak është e lidhur ngushtë me imazhin e markës, si psh Harry Potter, Disney dhe Pokemon GO, Etj

7. Mos konkurroni me markat

Më në fund, shmangni lëshimin e produkteve që janë regjistruar tashmë, sepse ato marka lejohen të jenë shitësit e vetëm të autorizuar në Amazon, i cili nuk kontribuon në biznesin tuaj.
Edhe nëse një markë nuk është shitësi i vetëm i autorizuar në Amazon, ju ende duhet të konkurroni me burimet e tyre, historinë e shitjeve dhe popullaritetin. Për më tepër, është mjaft e vështirë dhe e ashpër për të konkurruar dhe fituar zemrat e klientëve për besnikërinë dhe kënaqësinë e tyre të lartë të konsumatorit.

Hyrjet e lidhura:
https://source.cjdropshipping.com/2019/07/05/how-to-select-profitable-niches-for-dropshipping/

Komente Facebook