fbpx
DOS DHE NUK DO Gjatë zgjedhjes së produkteve të Amazon Dropshipping
07 / 10 / 2019
Si të rregulloni politikën e dorëzimit të dyqanit të transportit nga pikat tek klientët?
07 / 12 / 2019

Si të konfiguroni formulën e transportit në dyqan Shopify

Transporti është padyshim një gjë e rëndësishme për të bërë biznes sidomos biznes ndërkufitar. Si të vendosni transportin detar është një pjesë e rëndësishme. Artikulli po mundohet të prezantojë se si të vendosni formulën e transportit në një dyqan Shopify.

Lista e kontrollit të transportit
Lista e kontrollit të transportit në Shopify u mor këtu:
1. Vendosni tarifat dhe metodat tuaja të transportit
2. Shtoni peshon produkti
3. Zgjidhni llojin tuaj të preferuar të paketës
4. Merrni materiale paketë falas
5. Shtypni një etiketë provë transporti

Vendosja fillestare
Para se të filloni të transportoni produktet tuaja, duhet të shtoni disa informacione në lidhje me biznesin tuaj në internet Shipping faqe në administratorin tuaj Shopify.

Për të gjetur Shipping faqja e cilësimeve:

Nga administratori juaj Shopify, klikoni Cilësimet, dhe pastaj kliko Shipping.
Në pjesën vijuese:

Shtoni një adresë të origjinës së transportit

Nëse dërgoni produktet tuaja nga diku tjetër nga zyra kryesore e dyqanit tuaj, mund të specifikoni një origjinë të veçantë transporti për t'u siguruar që taksat tuaja dhe tarifat e llogaritura të transportit janë të sakta.

Shënim:
Nëse jeni duke ndjekur inventarin në vende të shumta, atëherë këto hapa nuk zbatohen. Në vend të kësaj, adresa e dyqanit tuaj përdoret si origjinë e transportit, i cili përdoret kur llogaritni tarifat e transportit dhe krijoni etiketat e transportit.

Hapat e desktopit:
1. Nga administratori juaj Shopify, shkoni te Cilësimet > Shipping.
2. Në Origjina e transportit seksion, kliko Ndrysho adresën:

3. Vendosni adresën e vendndodhjes nga ku transportoni produktet tuaja, dhe pastaj klikoni Save:

Ndryshoni origjinën e transportit

shënim
Këto hapa zbatohen vetëm nëse përdorni vende të shumta.

Pasi të aktivizoni lokacione të shumëfishta, normat e transportit tuaj llogariten bazuar në vendndodhjen që është caktuar si origjinë e transportit.

Ju mund të vendosni cilindo nga vendet tuaja aktive të jetë origjina e transportit. Sidoqoftë, aplikacionet dhe vendet e çaktivizuara nuk mund të përcaktohen si origjina e transportit.

Nëse e ndryshoni origjinën e transportit në një vend ku një transportues nuk mbështetet, atëherë tarifat për atë transportues fshihen në arkë. Për shembull, nëse vendosni origjinën e transportit në një vend që është në Shtetet e Bashkuara, atëherë tarifat e Kanadasë Post nuk shfaqen në arkë.

Mimet për blerjen e etiketave të transportit nga admin e Shopify llogariten në bazë të vendndodhjes së përmbushjes, jo origjinës së transportit.

Hapat e desktopit:
1. Shko te Cilësimet > Shipping.
2. Në Transportin nga pjesa, klikoni Ndryshoni origjinën e transportit.
3. Zgjidhni një vendndodhje, dhe pastaj klikoni Save.

Shtoni një lloj pakete

Shënim:
Nëse dyqani juaj është jashtë Shteteve të Bashkuara dhe Kanadasë, atëherë mund të shtoni vetëm një lloj pakete të preferuar.

Nëse dyqani juaj është në Shtetet e Bashkuara ose Kanada, atëherë mund të ruani dimensionet dhe peshat e llojeve të paketave tuaja të preferuara në faqen e cilësimeve të Transportit në administratorin tuaj Shopify.

Hapat e desktopit:
1. Nga administratori juaj Shopify, shkoni te Cilësimet> Transporti.
2. Në pjesën e Paketave, klikoni Shto paketën:

3. Në dialog, shkruani informacionin e kërkuar për llojin e paketës:

Disa lloje poste kanë kufizime në madhësinë e paketave që mund të përdorni për të dërguar produktet tuaja. Një njoftim në lidhje me kufizimet e madhësisë së aplikueshme do të shfaqet në dialog kur të krijoni një lloj pakete të re.
(Këshillë: Nëse dyqani juaj është i vendosur në Shtetet e Bashkuara, atëherë mund të shtoni paketimin me tarifë USPS të sheshtë.)

4. click Shtoni paketën.
(Shënim dimensionet e kutisë së reklamuar mund t'i referohen brendësisë së paketimit, kështu që është e rëndësishme të matni dimensionet e jashtme të kutive tuaja.)

Ndryshoni ose fshini një lloj pakete

Ju mund të ndryshoni ose fshini një lloj ekzistues të paketës duke klikuar në emrin e tij në Paketat seksion.

Hapat e desktopit:
1. Nga administratori juaj Shopify, shkoni te Cilësimet> Transporti.
2. Në pjesën e Paketave, klikoni Ndryshimi pranë llojit të paketës që dëshironi të redaktoni:

3. Në dialog, futni ndryshimet tuaja dhe pastaj klikoni Save, ose kliko Fshij paketën:

Hapat e ardhshëm
Para se të filloni të transportoni porositë e klientëve tuaj, duhet të:

Rajonet dhe vendet me të cilat dërgoni njihen si zona të transportit. Do zonë transporti përfshin tarifat e transportit që vlejnë për klientët, adresat e të cilëve janë brenda asaj zone. Ju mund të shihni zonat tuaja aktuale të transportit dhe tarifat e transportit në Shipping faqe në Shopify tuaj admin. Nëse një klient hyn në një adresë transporti që është në një rajon jashtë zonave tuaja të transportit, atëherë ata do të informohen se nuk ka asnjë tarifë transporti në dispozicion për zonën e tyre.

Pasi ta keni vendosni zona të transportit për vendin ku dëshironi të transportoni produktet tuaja, ju mund të zgjidhni metodat që do të përdorni për të marrë urdhrat e klientëve tuaj tek ata. Ju mund të ofroni disa metoda transporti për një zonë në mënyrë që klientët tuaj të mund të zgjedhin nga një gamë e shpejtësive dhe kostove të dorëzimit në arkë:

  • Krijoni tarifa të bazuara në çmime ose me bazë peshe për shërbimet e rregullta të postareve.
  • Nëse dyqani juaj është në planin e blerjes së përparuar ose më të lartë, atëherë mund të ofroni tarifa të llogaritura të transportit nga USPS, Canada Post, FedEx, UPS dhe transportues të tjerë duke përdorur letrat kredenciale tuaj. Normat e llogaritura janë të disponueshme në të gjitha planet nëse përdorni Shopify Transportit.
  • Zgjidhni nga përmbushja në dispozicion dhe shërbimet e transportit që do të dërgojnë porositë tuaja për ju.

Gjeni produkte fitues për t'i shitur app.cjdropshipping

Komente Facebook