fbpx
Ngjarjet kryesore të tregtisë elektronike të nxehta 12 në gjysmën e parë të vitit 2019
07 / 16 / 2019
Si mund të bëhen forcat e reja të tregtisë elektronike - shitësit femra bëhen gjigandë të tregtisë elektronike?
07 / 19 / 2019

Përfitimet dhe këshilla e marketingut me e-tregti me email për të rritur shitjet

Pavarësisht nga madhësia e biznesit tuaj, alokimi i dollarëve të marketingut është një konsideratë shumë e rëndësishme. Pendo qindarkë e shpenzuar për marketing duhet të jetë e shpenzuar mirë. Kjo është veçanërisht e vërtetë për bizneset e vogla që kanë buxhet më të vogël dhe nevoja unike - të arrijnë klientët e tyre, të rritin bazën e tyre të klientëve dhe të ndërtojnë reputacionin e tyre.

Marketingu me email është njëkohësisht një nga kanalet më të vështira të shitjeve dhe më fitimprurës. Ka shumë këshilla të dëshmuara të marketingut të e-commerce, të cilat mund t'i provoni dhe t'i aplikoni në biznesin tuaj. Me këshillat e mëposhtme të marketingut elektronik, së shpejti do të zbuloni se shitja në internet nuk është aq e ndërlikuar, në fund të fundit, veçanërisht nëse jeni të vendosur ta bëni atë më mirë.

Përfitimet themelore të marketingut me email

* Me kosto efektive dhe kursim kohe.
Ndoshta avantazhi më tërheqës i marketingut me email është kostoja më e ulët. Pa kosto shtypi, pa tarifa postare, pa tarifa reklamimi. Marketingu me email është aq i përballueshëm sa merr marketing. Për më tepër, koha e përfshirë në xhirimin e reklamave televizive ose regjistrimin e reklamave në radio gjithashtu mund të hajë në fundin tuaj. Momentdo moment që nuk po përqendroheni në biznesin tuaj humbin të ardhurat ose, të paktën, një mundësi të humbur për t'u lidhur me njerëzit në një nivel personal.

* Jetë i aftë për të synuar një objektiv
Kanë kaluar ditët e reklamimit të vendosura në televizion, ose në një periodik, pa kontrolluar se kush do ta shohë atë. Me marketing me email, ju keni më shumë kontroll se kush e sheh atë duke segmentuar listën e kontakteve tuaja bazuar në statusin e tyre të çojë, demografinë, vendndodhjen ose pikat e tjera të të dhënave. Emailet e synuara sigurojnë që klientët tuaj të marrin përmbajtje të përshtatshme posaçërisht për nevojat e tyre. Konsumatorët dhe pronarët e biznesit përfitojnë sepse ju mund të rregulloni një mesazh për secilin klient në varësi të një segmenti për të nxitur një normë më të lartë të konvertimit.

* Kontriboni në mirëmbajtjen e marrëdhënieve me klientët
Klientët tuaj dëshirojnë të ndërgjegjësohen për më të fundit që po ndodh në biznesin tuaj. Pse nuk do t'i mbani ato të azhurnuara nëse kjo është ajo që ata dëshirojnë? Natyrisht, emaili është mënyra më e mirë për të arritur shpejt me një azhurnim për klientët tuaj. Lansimi i fundit i produktit, ngjarja juaj e ardhshme e madhe dhe çdo lajm në lidhje me biznesin tuaj janë të gjitha tema të shkëlqyera për gazetat e rregullta.

* Ndihmoni në rritjen e ndërgjegjësimit / besnikërisë së markës
Marketingu me email është një mënyrë e shkëlqyeshme për të zhvilluar markën tuaj sepse ju jep një linjë të drejtpërdrejtë në kutitë e postës elektronike të klientëve tuaj ekzistues dhe të mundshëm. Përditësimet e rregullta ju japin një mundësi të shkëlqyeshme për të krijuar një zë, stil dhe imazh unik për pajtimtarët tuaj. Pastaj, kur një klient ka nevojë për produkte ose shërbime, biznesi juaj ka një shans shumë më të mirë për t'i kthyer ato drejtime në klientë dhe klientë në klientë besnikë.

Këshilla të dobishme për marketing në email

1. Krijoni postë elektronike të përgjegjshme dhe të dizajnuara
Të gjitha postat elektronike duhet të jenë të përgjegjshme dhe të dizajnuara mirë, nga email-et e mirëseardhura deri te postat elektronike promovuese dhe përfshirë postat elektronike transaksionale. Kjo nuk do të thotë që çdo email duhet të ketë imazhe. Në fakt, postat elektronike vetëm me tekst bëjnë vërtet mirë kur janë interesante.

Emailet duhet të:
- Jetë tërheqës vizualisht: kjo mund të bëhet me imazhe, ose mund të përdorni gjithashtu formatimin jo të figurave si tituj dhe plumba për të përhapur tekstin dhe për t'i bërë emailet tuaj të lexueshëm.
- Shikoni mirë në celular: nga 2021, më shumë se gjysma e të gjitha blerjeve në internet pritet të ndodhin në pajisjet mobile. Optimizimi i dyqanit tuaj për celular do të thotë më shumë sesa të keni një dizajn të përgjegjshëm. Do të thotë që ju po dizajnoni faqen tuaj me vizitorët celularë në mendje nga fillimi deri në fund.
- Jetë i lehtë për tu kuptuar: është mirë që të përqendroheni në një thirrje të vetme për veprim në secilën e-mail, kështu që filloni me një plan!
- Kapni interesin e lexuesit: Asnjëherë mos e nënvlerësoni fuqinë e fjalëve tuaja. Filloni me një goditje dhe sigurohuni që kopja juaj e emailit tërheq lexuesin tuaj më thellë në email ndërsa shkoni.

2. Filloni me një email të mirëseardhur
Kur pajtimtarët e rinj regjistrohen në dyqanin tuaj online, ata presin të dëgjojnë nga ju, kjo është arsyeja pse ata u regjistruan. Koha më e mirë për t'u arritur abonentëve të rinj është menjëherë pasi të jenë regjistruar; kjo është kur ata po kërkojnë një email nga ju. Emailet e mirëseardhjes kanë nivele të hapura 86% sesa emailet e tjera dhe gjenerojnë, mesatarisht, deri në 320% më shumë të ardhura për email sesa emailet e tjerë promovues.

Rekomandohet të dërgoni një seri të mirëseardhur me email të paktën me një email në mënyrë që pajtimtarët e rinj të mund t'ju njohin pak para se të shkojnë në listën tuaj të rregullt të postimeve. Në këtë mënyrë, ju mund të vendosni pritshmëri në lidhje me marrëdhënien tuaj, dhe ndoshta edhe t'i segmentoni ato, kështu që komunikimet tuaja të ardhshme me ta janë edhe më të mira.

3. Reduktoni karrocat e braktisura
Shtë një fenomen i zakonshëm që më shumë se gjysma e blerësve të rinj dhe madje edhe klientët e përsëritur kanë shtuar artikuj në karrocat e mbetur më pas pa vendosur porosinë, por kjo nuk do të thotë se ato shitje janë zhdukur përgjithmonë.

Emaili i braktisur i karrocave zakonisht dërgon brenda ditës 1 të karrocës së braktisur që kujton klientët për artikujt që lanë pas dhe inkurajojnë klientët të kryejnë blerjen e tyre. Emailet e braktisura të qerreve mund të rikuperojnë 15% ose edhe 50% të asaj që përndryshe do të kishte humbur të ardhura. Nëse jeni duke mbledhur adresa të postës elektronike dhe duke ndjekur përdorimin e faqes, hapi tjetër logjik është dërgimi i një serie të braktisur email-i me karroca kur blerësit largohen pa përfunduar blerjet e tyre.

4. Listat e dëshirave - Kujtesat e postave elektronike
Emaili i kujtesës i listës së dëshirave është i lidhur ngushtë me emailin e braktisur të shportës. Të dy janë krijuar për të bindur blerësit që të ndërmarrin hapin përfundimtar në blerjen e produkteve që ata kanë treguar qëllimin për të blerë.

Nëse një klient është i angazhuar sa duhet për të filluar formimin e një liste të dëshirave në faqen tuaj të internetit për blerjet e ardhshme, shanset janë se ata me të vërtetë janë të interesuar në atë që po ofroni. Shtë një strategji e shkëlqyeshme për të dërguar një email që i kujton klientit në mënyrë specifike se çfarë artikujsh dëshironin me kaq zell kur shikoni në faqen e internetit të tregtisë elektronike më parë.

5. Dërgoni email me shitje promovuese
Pavarësisht nëse promovime njëfishtë ose një seri ofertash për produkte të reja, emaili është një medium i shkëlqyeshëm për nxitjen e klientëve tuaj të synuar për të shitur më shumë.

- Të gjitha metodat tradicionale të promovimit brenda dyqaneve funksionojnë po aq mirë në internet, përfshirë shitjet sezonale, transportin falas, 50% të zbritur, blerjen-një-të-një, etj. Mbani në mend se normat më të larta të konvertimit dhe normat e konvertimit të klikimit në shoqërohen me ato që ofrojnë zbritje të çmimit.
- Ofertat duhet të jenë të ndjeshme ndaj kohës (si "vetëm sot"), gjë që krijon një ndjenjë urgjence; ju gjithashtu mund të dëshironi të prezantoni një element të pamjaftueshmërisë (si "vetëm 10 në dispozicion") për të inkurajuar veprimin e shpejtë.

6. Zhvilloni besnikërinë e klientit
Disa postë elektronike të marketingut nuk janë krijuar për të shitur menjëherë diçka. Ata janë të përqendruar në ndërtimin e besnikërisë ose rindërtimin e një marrëdhënieje klienti që ka shkuar e qetë ose është prishur. Këto janë po aq të vlefshme sa shikoni për krijimin e marrëdhënieve afatgjata me klientët.

Shënim: Email të tillë mund të marrin disa forma, por personalizimi është thelbësor për të gjithë ata. Disa shembuj përfshijnë:
- Ofrimi i urimeve për ditëlindje: kjo mund të jetë e lidhur me një freebie, një ofertë ose zbritje për t'i mbajtur ata të kthehen në dyqanin tuaj për më shumë.
- Mungon emaili: krijoni një email autoresponder që automatikisht del kur klienti nuk ka blerë nga ju ditët ose muajt.
- Rinovimi ose rimbushja e produktit: duke i lënë klientët të dinë se si mund të ri porosisin produktet që mund të kenë mbaruar.
- E-mail të Buletinit: përmbajtje origjinale dhe interesante, ngjarje të mëdha ose lajme në lidhje me dyqanin tuaj online.

7. Personalizoni në synimin e segmenteve të ndryshme
Shkurt, segmentimi është i barabartë me rëndësinë. Marketingu me postë elektronike kërkon ndarjen e klientëve në mënyra shumë specifike dhe të bëjë oferta për lloje dhe përmbajtje të ndryshme të anëtarëve në listën tuaj të emailit në mënyrë që të jeni duke synuar njerëzit e duhur me ofertat e duhura dhe ta mbani atë të azhurnuar. Kjo e pashmangshme rrit angazhimin, pasi përmbajtja e postës elektronike tuaj, bëhet më e rëndësishme.

Disa shembuj të segmentit të listave të mundshme:
- Vizitorë për herë të parë
- Përsëritni vizitorët pa porosi
- Përsëritni vizitorët me një urdhër
- Konsumatorët me porosi të shumëfishta / të rregullta
- Braktisësit e shportave
- Klientë të fjetur
- Preferenca gjinore: Mashkull / Femër
- Grupmosha
Dizajnoni postë elektronike për të përputhur me nevojat e secilit segment dhe do të keni për të parë rezultate më të mira.

8. Automatizimi i marketingut me email
Të gjitha të dhënat dhe mjetet ekzistojnë për ju që të krijoni fushata me email një herë dhe pastaj t'i përsërisni ato automatikisht. Marketingu me postë elektronike në tregti elektronike nuk do të funksiononte nëse nuk ishte i automatizuar, sepse shumica e dyqaneve të tregtisë elektronike po synojnë qindra ose mijëra klientë në një kohë.

Koncepti i Biznesit Sistemi i Procesit të Teknologjisë së Teknologjisë së Automatizmit.

Një pasuri e mjeteve është në dispozicion për të ndihmuar që fushatat tuaja të marketingut me e-tregti elektronike të zhvillohen pa probleme pa shumë kontribut nga ju. Pasi të keni shkruar email-et e shkruara dhe të vendosura në programin tuaj të zgjedhur, atëherë gjithçka që ju mbetet është të bëni një provë, masë dhe shkulje, dhe sigurohuni që fundi i biznesit tuaj të jetë vendosur për të trajtuar rritjen e shitje!

9. Ndiqni rezultatet tuaja nga fillimi
Një gabim që bëjnë shumë sipërmarrës në internet nuk është gjurmimi se sa mirë po kryejnë përpjekjet e tyre dixhitale të marketingut kur ata goditen në tokë. Sa më parë të gjurmoni të dhënat tuaja, aq më lehtë është rregullimi dhe përmirësimi i rezultateve.
Ka 9 të rëndësishme matjet e marketingut me email për të matur:
Shkalla e hapur, norma e klikimit, norma e abonimit, shkalla e ankesave, shkalla e konvertimit, shkalla e fryrjes, përpara / norma e aksionit, ROI i fushatës, shkalla e rritjes së listës.

Komente Facebook