fbpx
Si mund të bëhen forcat e reja të tregtisë elektronike - shitësit femra bëhen gjigandë të tregtisë elektronike?
07 / 19 / 2019
rendi i mostrës
Si të vendosni një mostër ose një urdhër testimi?
07 / 22 / 2019

Qytetet më të mira të tregtisë 10 në Azi për Qendrën e Dropshipping dhe Përmbushjes

Industria e tregtisë elektronike ka vazhduar të dëshmojë një rritje eksponenciale në të gjithë botën, me një trilion USD 2.86 mahnitëse në 2018 dhe vlerësohet të rritet më tej në trilionë dollarë 6 në 2022. Tregu i Paqësorit që nuk do të mungojë Azia pati një normë të rritjes ekonomike 35% në 2018 me një shitje me pakicë të e-tregtisë me pakicë 1.8 USD, duke e pozicionuar atë të jetë një udhëheqës i qartë për të arritur një të katërtën e aksioneve globale të tregtisë elektronike nga 2023. Këtu është përmbledhja e qyteteve të tregtisë elektronike 10 në Azi - ato qytete urbane që kanë sisteme të ndërlidhura që përbëjnë një ekosistem të tregtisë elektronike.

1. Bangkok, Tajlandë
Zona Metropolitane: 7,761.5km²
Popullsia: 15.7 Milion
Shkalla e depërtimit të Internetit: 67%
Shkalla e depërtimit të telefonave inteligjentë: 41%
Shkalla e kapitalit dixhital të Bankës: 67%
Madhësia e tregut me pakicë: 62 Miliardë dollarë

* Tregtia me pakicë në internet e Bangkok-ut është e drejtuar nga rritja e depërtimit të internetit, depërtimit të telefonit inteligjent, përdorimit të celularit dhe konkurrencës intensive midis operatorëve të tregtisë elektronike, duke i shtyrë më shumë klientë të bëjnë blerje në internet.
* Palët e treta logjistike ndihmojnë shitësit në qytet të bëhen më të efektshëm përmes shërbimit të ofrimit.
* Shërbimi qeveritar PromptPay, i cili është në skemën kombëtare të pagesave elektronike, është shtytësi kryesor për të stimuluar aktivitetet e tregtisë elektronike.
* Iniciativa qeveritare e Tajlandës Dixhitale që filloi së pari në 2016 ka sjellë një valë mundësish për bizneset nëpër industri të ndryshme për të dixhitalizuar operacionet dhe shërbimet e tyre.
* Mungesa e promovimit dhe mbështetjes nga qeveria si për politikat ashtu edhe për stimulimet, si dhe me aftësinë e tregtisë elektronike të klientëve në markë dhe mirëbesim dhe cilësinë e produktit janë ndër pengesat për tregtinë elektronike në Bangkok.

2. Pekin, Kinë
Zona Metropolitane: 16,808km²
Popullsia: 21.7 Milion
Shkalla e depërtimit të Internetit: 78%
Shkalla e depërtimit të telefonave inteligjentë: 85%
Shkalla e kapitalit dixhital të Bankës: 65%
Madhësia e tregut me pakicë: 152 Miliardë dollarë

* Pekini promovon zhvillimin e internetit dhe logjistikës në 2019, si dhe vazhdon të përmirësojë dhe shtojë tregtinë në internet.
* Numri i ndërmarrjeve që ofrojnë produkte dhe shërbime përmes Internetit dhe tregtarët me shumicë dhe shitësit që kryejnë tregti elektronike do të rritet.
* Pekini gjithashtu do të promovojë tregtinë elektronike në ndërmarrjet e vogla dhe të mesme, dhe në komunitetet e banuara dhe zonat rurale.
* Shitësit me pakicë dhe shitësit me shumicë tradicionale inkurajohen gjithashtu të zhvillojnë biznesin në internet.
* Qyteti do të bëjë politika për trajnimin e korrierëve dhe do të përcaktojë standarde për automjetet e ofrimit për të promovuar zhvillimin e koordinuar të e-commerce dhe logjistikës.

3. Qyteti Ho Chi Minh, Vietnam
Zona Metropolitane: 2,061km²
Popullsia: 13 Milion
Shkalla e depërtimit të Internetit: 87%
Shkalla e depërtimit të telefonave inteligjentë: 88%
Shkalla e kapitalit dixhital të Bankës: 81%
Madhësia e tregut me pakicë: 26 Miliardë dollarë

* Tregu i qytetit po përshtatet me një ritëm të shpejtë drejt dixhitalizimit, i matur nga një shkallë e lartë e depërtimit të internetit dhe shkalla e depërtimit të bankave dixhitale.
* Përshpejtimi i industrisë së tregtisë elektronike është i qartë dhe mundësitë për tregun me pakicë janë të mëdha.
* Rritja e shpejtë e tregtisë elektronike në qytetin Ho Chi Minh është mbështetur nga qeveria përmes masterplanit të saj të ardhshëm në zhvillimin e industrisë, e cila përfshin një kornizë ligjore gjithëpërfshirëse për të gjitha aktivitetet e tregtisë elektronike, një sistem kombëtar të pagesave për tregtinë elektronike, dhe zgjidhje të integruara të pagesës elektronike të kërkuara nga 2020.
* Qyteti Ho Chi Minh ende përballet me sfida për shkak të një tregu të papjekur dhe zhvillimit të infrastrukturës.
- Mungesa e besimit ndaj institucioneve financiare
- Infrastrukturë e pazhvilluar

4. Hong Kong, Kinë
Zona Metropolitane: 2,755km²
Popullsia: 7.5 Milion
Shkalla e depërtimit të Internetit: 87%
Shkalla e depërtimit të telefonave inteligjentë: 85%
Shkalla e kapitalit dixhital të Bankës: 90%
Madhësia e tregut me pakicë: 75 Miliardë dollarë

* Tregtia elektronike po zhvillohet me shpejtësi në Hong Kong, pasi më shumë shitës me pakicë vendosin praninë e tyre në internet dhe blerësit ndryshojnë modelet e tyre të konsumit dhe stilin e jetesës - një trend që ka të ngjarë të riformulojë sektorin e përgjithshëm të shitjes me pakicë.
* Zinxhirët kryesorë të shitjes me pakicë si zinxhirët e mëdhenj të supermarketeve dhe shpërndarësit e mobiljeve, madje edhe markat e zgjedhura luksoze, kanë forcuar më tej shërbimet e tyre të blerjeve në internet, me oferta për zbritje dhe pa pagesë të tjera.
* Faktorë të shumtë kanë penguar zhvillimin e tregtisë elektronike në Hong Kong
- Blerja në Hong Kong është shumë e përshtatshme.
- Dyqanet në Hong Kong ofrojnë një larmi të gjerë mallrash.
- Blerësit e Hong Kong janë të shqetësuar për sigurinë në internet.

5. Xhakarta, Indonezi
Zona Metropolitane: 6,392km²
Popullsia: 31.6 Milion
Shkalla e depërtimit të Internetit: 72%
Shkalla e depërtimit të telefonave inteligjentë: 68%
Shkalla e kapitalit dixhital të Bankës: 49%
Madhësia e tregut me pakicë: 129.7 Miliardë dollarë

* Me një popullsi në internet të vlerësuar prej 103 milion, të cilët aktualisht po shpenzojnë një mesatare $ 228 në internet, Indonezia është bërë një nga vendet me rritje më të shpejtë në botë për sa i përket të ardhurave dhe interesave nga tregtia elektronike.
* Një raport thotë se vitin e kaluar Indonezia regjistroi një rritje prej 78 përqind, me udhëtime dhe veshmbathje si sektorët e tyre kryesorë për shpenzime.
* Konsumatorët në Indonezi, veçanërisht ata në zonat jo-urbane, kanë shijuar një cilësi më të përballueshme të jetës për shkak të tregtisë elektronike.
* Ofertat e ndryshme të kthimit të parave të gatshme duke përdorur kuletat elektronike nga firmat e tregtisë elektronike të Indonezisë gjithashtu kanë rritur entuziazmin e klientëve drejt e-kuletave elektronike, të cilat kanë parë rritje të përdorimit nga 11 përqind në 2017 në 15 përqind në 2018.

6. Kuala Lumpur, Malajzi
Zona Metropolitane: 2,243km²
Popullsia: 7.4 Milion
Shkalla e depërtimit të Internetit: 86%
Shkalla e depërtimit të telefonave inteligjentë: 96%
Shkalla e kapitalit dixhital të Bankës: 85%
Madhësia e tregut me pakicë: 11.4 Miliardë dollarë

* Sektorët më të mëdhenj brenda tregtisë elektronike janë udhëtimet, të ndjekura nga media argëtuese, elektronikë të konsumit dhe moda.
* Ndër nxitësit kryesorë për rritjen e tregtisë elektronike të qytetit përfshijnë një infrastrukturë të mirë transporti për ndihmimin dhe transportimin e produkteve.
* Me shkallën e depërtimit në internet 86%, shkalla e adoptimit të teknologjisë 96%, duke e bërë Kuala Lumpur një nga më të lartat në krahasim me qytetet e tjera metropolitane aziatike. Njerëzit kalojnë një mesatare prej 13 orë në pajisjet e tyre.
* Sfidat për rritjen e industrisë
- Besimi për sa i përket besueshmërisë së produktit dhe sistemit të pagesave
- Brenga për sigurinë dhe mashtrimin
- Kosto e lartë e logjistikës dhe një shkallë mjaft e ulët e depërtimit të kartave të kreditit

7. Mumbai, Indi
Zona Metropolitane: 4,355km²
Popullsia: 21.3 Milion
Shkalla e depërtimit të Internetit: 72%
Shkalla e depërtimit të telefonave inteligjentë: 60%
Shkalla e kapitalit dixhital të Bankës: 70%
Madhësia e tregut me pakicë: 21.6 Miliardë dollarë

* Industria e tregtisë elektronike ka ndikuar drejtpërdrejt në ndërmarrjet mikro, të vogla dhe të mesme (MSME) në Indi duke siguruar mjete të financimit, teknologjisë dhe trajnimit dhe ka një efekt të favorshëm kaskadues edhe në industri të tjera.
* Industria indiane e tregtisë elektronike ka qenë në një trajektore rritjeje dhe pritet të tejkalojë SHBA për t'u bërë tregu i dytë më i madh i tregtisë elektronike në botë nga 2034.
* Inovacionet e lejuara nga teknologjia si pagesa dixhitale, logjistika hiper-lokale, angazhimi i klientëve të drejtuar nga analitika dhe reklamat digjitale ka të ngjarë të mbështesin rritjen në sektor.
* Rritja në sektorin e tregtisë elektronike gjithashtu do të nxisë punësimin, rrisë të ardhurat nga eksporti, do të rrisë mbledhjen e taksave dhe do të sigurojë produkte dhe shërbime më të mira për klientët në afat të gjatë.

8. Osaka, Japoni
Zona Metropolitane: 225km²
Popullsia: 2.7 Milion
Shkalla e depërtimit të Internetit: 83%
Shkalla e depërtimit të telefonave inteligjentë: 62%
Shkalla e kapitalit dixhital të Bankës: 83%
Madhësia e tregut me pakicë: 170 Miliardë dollarë

* Japonezët kanë zakon të bëjnë blerje në internet me shpenzime mesatare në internet 1,164 $. Tregu japonez i tregtisë elektronike pritet të ketë vlerë më shumë se $ 113 $ nga 2022, sipas të dhënave.
* Amazon dhe Rakuten, platforma kryesore e-tregtisë në Japoni, zënë një pjesë të madhe të tregut elektronik të tregtisë elektronike në Japoni (B2C) në Japoni.
* Tregu japonez i e-commerce është i ndarë në kategori 3: 51.7% me pakicë, shërbime 37.0% dhe përmbajtje dixhitale 11.3%, dhe rritja në kategorinë e shërbimeve është më e spikatura.
* trendi i marketingut
- Konsumatorët presin çmime më të ulëta në internet
- Tregu C2C është në rritje
- Të moshuarit janë duke bërë blerje në celular

9. Seul, Koreja e Jugut
Zona Metropolitane: 11,704km²
Popullsia: 25 Milion
Shkalla e depërtimit të Internetit: 87%
Shkalla e depërtimit të telefonave inteligjentë: 93%
Shkalla e kapitalit dixhital të Bankës: 99%
Madhësia e tregut me pakicë: 300 Miliardë dollarë

* Koreja e Jugut planifikon të nxisë eksportuesit e tregtisë elektronike 15,000 nga 2022 me infrastrukturë shtesë dhe financim, në mes të rritjes së shpejtë të tregtisë elektronike në nivel global.
* Qeveria do të ndërtojë një qendër të integruar logjistike ku deponimi, zhdoganimi dhe shpërndarja trajtohen në një vend. Do të lidhet me Shërbimin Doganor të Koresë për një deklaratë automatike eksporti.
* Bazat jashtë shtetit do të vendosen për të ndihmuar më mirë fillestarët që të përparojnë në tregun global dhe të forcojnë shkëmbimet me kompani të huaja.
* 34% e blerësve të Koresë së Jugut përdorin portat e pagesës në mediat sociale kur bëjnë blerje në internet përmes celularit, dhe një 29% i mëtejshëm preferojnë aplikacionet e pagesave bankare. Samsung Pay është gjithashtu një metodë e popullarizuar e pagesës në internet në Korenë e Jugut.

10. Shanghai, Kinë
Zona Metropolitane: 6,340km²
Popullsia: 24.1 Milion
Shkalla e depërtimit të Internetit: 74%
Shkalla e depërtimit të telefonave inteligjentë: 73%
Shkalla e kapitalit dixhital të Bankës: 65%
Madhësia e tregut me pakicë: 148.9 Miliardë dollarë

* Shanghai është porti më i madh në Kinë dhe është një qendër e teknikës, tregtisë, financave, informacionit dhe kulturës. Dhe gjithashtu është një nga qytetet më të mëdha në botë dhe një port i famshëm ndërkombëtar. Bundi ka evoluar në një qendër për financa dhe tregti ndërkombëtare e cila tërheq miliona turistë çdo vit.
* Një numër i madh i zonave industriale, përfshirë Zonën e Zhvillimit Ekonomik dhe Teknologjik të Hongqiao Shanghai, Zona e Përpunimit Ekonomik të Eksportit Jinqiao, Zona e Zhvillimit Ekonomik dhe Teknologjik i Minhang, dhe Zona e Zhvillimit të Teknologjisë së Lartë Shanghai Caidinging, janë shtylla kurrizore e industrisë sekondare të Shangait.
* Për të rritur aftësinë e qytetit dhe konkurrencën thelbësore në tregtinë elektronike, qeveria planifikon të bëjë përparime të reja në funksionet thelbësore si një qendër globale e ekonomisë, financave, tregtisë, transportit dhe inovacionit.

Hyrja e lidhur:
https://cjdropshipping.com/2019/07/03/top-10-e-commerce-city-in-china-for-fulfillment-and-dropshipping/

Komente Facebook