fbpx
Përfitimet dhe këshilla e marketingut me e-tregti me email për të rritur shitjet
07 / 18 / 2019
Qytetet më të mira të tregtisë 10 në Azi për Qendrën e Dropshipping dhe Përmbushjes
07 / 19 / 2019

Si mund të bëhen forcat e reja të tregtisë elektronike - shitësit femra bëhen gjigandë të tregtisë elektronike?

Koncepti i profesionit të grave së bashku me punët e grave

Nëse Lëvizja Metoo ka luajtur një rol të rëndësishëm në ngritjen e statusit shoqëror dhe politik të grave, një fushatë tjetër gjithashtu mund të përfaqësojë rritjen e mprehtë të biznesit të mbizotëruar nga gratë, pra tregtia elektronike. Bota e tregtisë elektronike po rritet çdo ditë, me dyqane të reja, teknologji dhe inovacione që shfaqen gjatë gjithë kohës. Ndonjëherë bota e biznesit lëviz aq shpejt sa ka pak kohë për të shfaqur të gjitha gjërat fantastike që njerëzit po bëjnë dhe për të festuar vizionet dhe zërat e tyre unikë.

Konsumatorët kryesorë? Gjigandët e tregtisë elektronike!

Megjithëse gratë kanë qenë prej kohësh forca kryesore e konsumit, (duke zënë përqindjen 80 të shpenzimeve totale), tani gjërat duket se janë ndryshuar në tregtinë elektronike. Shumë gra tani po drejtojnë bizneset e tyre në shtëpi, dhe biznesi i tyre madje është i zgjeruar në të gjithë botën.

Sipas statistikave, gati një e treta e shitësve femra në Etsy bëjnë e-commerce si biznesin e tyre kryesor, kështu që tregtia elektronike nuk është më një anash për shumë gra. Sipas inteligjentëve të industrisë, një nga arsyet e suksesit të grave në këtë fushë është se ata inkurajojnë dhe mbështesin njëri-tjetrin, dhe ata gjithashtu kanë aftësi unike që burrat nuk i kanë.

Roli i rëndësishëm i tregtisë elektronike në shitësit femra

Tregtia elektronike po rritet me një ritëm shumë të shpejtë në të gjithë botën dhe duke u mbështetur në teknologji të reja dhe duke rritur depërtimin e mediave sociale, ajo ka rritur mundësitë për gratë shitëse. Kultura e një biznesi të ngrohtë po i jep një rritje serioze tregtisë elektronike.

- Tregtia elektronike është një industri e tillë që po e bën botën të vijë afër duke ndihmuar blerësin të takojë shitësit.
- Fleksibiliteti i tij dhe teknologjia lejon gratë shitëse të kryejnë biznesin e tyre tërësisht në internet. Ajo ka hapur hapësira të reja mundësish për gratë shitëse duke i ndihmuar ato të rriten në mënyrë fenomenale duke prekur kufijtë në tregjet ndërkombëtare.
- Revolucioni i e-commerce ka sjellë një ndjenjë të shkëlqyeshme të pavarësisë financiare së bashku me kënaqësinë krijuese për gratë.
- Përfitimet e tregtisë elektronike për gratë janë fleksibiliteti, puna nga shtëpia, asnjë çështje e sigurisë dhe e kufizimit të familjes nuk mund të funksionojë pjesërisht gjatë kohës së lehonisë.
- Rritja e vazhdueshme e tregtisë elektronike në shkallë globale ka parë që gratë aktore udhëheqëse të futen në treg për në nxitur rritjen dhe inkurajojnë zhvillimin të platformave të e-commerce.
- E lartë depërtimi i internetit dhe përdorimi i Mediat sociale po luan gjithashtu një rol me ndikim në drejtimin e biznesit të tyre duke zvogëluar pengesat për të punuar përtej kufijve dhe duke krijuar fleksibilitet rreth orarit të tyre duke prezantuar vendin e punës virtual dhe stilin e jetës dixhitale.

Përvojat Themelore të Shitësit Femra në E-commerce

* Parë, përqendrim. Shtë e lehtë për të shfaqur artikujt 500 në një sit, por është e vështirë të përqendrohesh në një zonë specifike. Shitësit e grave duhet të kuptojnë gjuhët, kulturat dhe klientët e produkteve të ngrohta.
* Së dyti, aftësia dhe fuqia. Paraja nuk është një faktor vendimtar në suksesin e një biznesi. Përdorni kohën tuaj në mënyrë më efektive, veçanërisht për bizneset e vogla që kanë buxhet më të vogël dhe nevoja unike. Për shembull, ju duhet të jeni inovator për atë që dëshironi të bëni ose si ta bëni atë.
* E treta, kosto-efektivitetit. Zgjidhni mënyra më të mira dhe më të lira në marketing, si media sociale, marketing përmes postës elektronike ose marketing i famshëm në internet.

Tregime të suksesshme të shitësve femra

1. Brooke Findley, Themeluesi i Vendit Organik
* Arsye - Kthehu në 2014, vajza më e vogël, e cila ishte 3 muajshe në atë kohë, pati një reagim alergjik ndaj proshutës dhe vezëve të mëngjesit tonë të së Dielës. Testet e mëtutjeshme zbuluan alergji ndaj mishit të pulës, viçit dhe kikirikëve. Pas disa hulumtimeve, ajo vendosi që sa herë që ishte e mundur të hanim organike për shëndetin e familjes sonë. Problemi i vetëm ishte, nuk kishte askund për të blerë organike në zonën e Melburnit ku jetonim. Ajo kishte tre fëmijë nën 4 në atë kohë, kështu që blerja nuk ishte më saktësisht më argëtuese, dhe ajo do të preferonte shumë më shumë komoditetin e porositjes në internet dhe duke e dorëzuar atë në derën e përparme.

* Rezultati - Kjo është kur ajo kishte një nga ato momente rrufe. "Me siguri, unë nuk mund të jem mamaja e vetme në zonë që dëshiron të hajë organike, por nuk ka qasje në të". Kështu që ajo vendosi të zgjidhë problemin dhe shpresojmë shumë probleme të tjera duke filluar një shërbim në internet, organik të frutave dhe perimeve.
* Këshilla nga Brooke
Kërkoni feedback, hulumtoni tregun. Zgjidhe problemin.

2. Kristy McPhillips, Designer & Themelues i Sash & Belle
* Arsyeja
- Lindur nga një dëshirë për të pajisur gratë me kuletë elegant, unike dhe pa kohë. Jeta e kotë dhe hierarkia e shërbimit publik më bëri të kërkoja një prizë krijuese dhe të hartoja kuletë elegant dhe funksionale që do të ndihmonin gratë dhe nënat e zënë të jenë më të organizuar në jetën e tyre të përditshme.

* Rezultat - Sash & Belle ofron një gamë të mrekullueshme të çanta cilësore, totesh, çanta tufë, kuletash dhe çanta që i përshtaten çdo stili dhe buxheti. Kristy tani zotëron biznesin e saj, duke qenë shefi i saj, dhe përballja me sfidat dhe mundësitë ka qenë e vështirë, argëtuese dhe shpërblyese.
* Këshilla nga Kristy
Kërkim, hulumtim, hulumtim, dhe pastaj vetëm bëni atë. Filloni të vogla dhe mbani punën tuaj të përditshme, në mënyrë që të minimizoni stresin financiar për ju dhe familjen tuaj.

3. Emma Howchin, themeluese e nimfës së ylberit
* Arsyeja
- Në thelb, u mendua spontanisht. Ajo dëshironte që një projekt i ri të punonte ndërsa udhëtonte. Ajo i do të gjitha gjërat e ndritshme dhe të gjalla dhe e përdori përvojën e saj ndërkombëtare të blerjes në burimin e aksioneve gjatë rrugës, dhe dërgoi përsëri në Australi përpara saj.

* Rezultat - Ajo vendosi së bashku aftësitë e saj të zhvillimit të internetit dhe aksioneve, të jashtme burimeve ku ajo mungonte dhe u themelua Nofka Rainbow.
* Këshillë nga Emma
Mos i kufizoni idetë tuaja për shkak të asaj që nuk mund të bëni. Ndarja dhe bashkëpunimi do të lejojnë që ideja juaj e mirë të shndërrohet në një interesante dhe ju do të krijoni një klub tifozësh të avokatëve për markën tuaj gjatë rrugës.

4. Erin Houston, Bashkëthemelues dhe CEO i Wearwell
* Arsyeja
- Bashkëthemeluesi i saj Emily Kenney dhe ajo dolën me idenë për Wearwell për shkak të një zhgënjimi personal që ata të dy po përjetonin: sfidën e blerjes së veshjeve të bëra etike ose të qëndrueshme që i përshtaten sensit tonë të stilit. Për kontekstin, kjo ishte pas rrëzimit të fabrikës 2013 Rana Plaza në Bangladesh që vrau më shumë se njerëz 1,100 dhe plagosi më shumë se 2,400.

* Rezultat - Ata e dinin se kishin nevojë për të zgjidhur një zhgënjim personal, por gjithashtu dëshirojnë të krijojnë një model biznesi që kishte potencialin për të motivuar një zhvendosje drejt qëndrueshmërisë në industrinë më të madhe të modës. Kështu që ata kaluan dy vjet duke prototipizuar dhe testuar idetë që përfundimisht do të evoluojnë në Wearwell.
* Këshilla nga Erin
Filloni të ligët dhe të vegjël dhe thjesht merrni diçka në botë. Shihni se çfarë kthehet dhe kuptoni nëse merrni vlerësim apo keni nevojë për të drejtuar. Ne besojmë se bizneset më të suksesshme janë ato që vazhdojnë vazhdimisht gjatë rrugës, kështu që edhe pse ai hap i parë mund të mos përputhet me madhështinë që keni në mendje, do të keni më shumë sukses në planin afatgjatë.

Më sipër janë vetëm një pjesë në mesin e shumë shitësve të suksesshëm të femrave. Tani ata nuk janë vetëm konsumatorët kryesorë, por edhe gjigandët e tregtisë elektronike. Investimet minimale, lehtësia e punës nga zonat e largëta, shtrirja globale dhe fuqizimi që vjen nga pavarësia financiare janë arsyet kryesore për shfaqjen e një tregu në internet si platforma e favorshme për gratë shitëse në një epokë të tillë të azhurnimit të markave dhe produkteve. Ne mund të besojmë me vendosmëri se një numër në rritje i shitësve femra gjithashtu mund të bëjnë ndryshime në fushën e tregtisë elektronike.

Burimi nga:
https://www.entrepreneur.com/article/322766
https://foundr.com/founders-in-ecommerce/

Komente Facebook