fbpx
Si u nis dhe zgjerua CJDropshipping
07 / 25 / 2019
Tradicionale VS Inovative: Cili është modeli më i mirë i tregtisë elektronike?
07 / 26 / 2019

Evropian E-commerce është zëri i sektorit evropian të tregtisë dixhitale. Me shoqatat kombëtare të tregtisë elektronike 19, më shumë se kompanitë 75,000 përfaqësohen duke shitur mallra dhe shërbime Online te konsumatorët në Evropë. Kohët e fundit, Fondacioni E-commerce ka lëshuar një raport të ri mbi tregun evropian të tregtisë elektronike, i cili ka disa njohuri të dobishme për Evropian dropshippers të rritet më tej.

I: Progresi: Shifrat kryesore të përmbledhura

1. Shumica e e-commerce B2C është e përqendruar në perëndimore Evropë
Evropianët perëndimorë janë të prirur të bëjnë blerje në internet sepse shumica e tregtisë elektronike B2C është e përqendruar në rajon. Pjesa më e madhe e të ardhurave nga tregtia elektronike B2C është përqendruar në Evropën Perëndimore (66%). Konsumatorët në Zvicër, Mbretëria e Bashkuar, Danimarka, dhe Holandë shpesh janë duke bërë blerje në internet. Sipas statistikave, përqindja 88 e konsumatorëve zviceranë kanë bërë një blerje në internet të paktën një herë vitin e kaluar, 87 përqind në Britani të Madhe, 86 përqind në Danimarkë dhe 84 përqind në Hollandë. Ndërsa Zvicra kryeson këtë listë, Ukraina vjen e fundit me vetëm 22%.

2. Ekzistojnë shkallë të lartë të konsumit në internet në Evropën Veriore
Evropa Veriore jo vetëm që gëzon një shkallë të lartë të depërtimit në internet, por gjithashtu ka shpenzimet më të larta për blerës në internet. Skandinavët shpenzuan 2,046 euro për person në internet vitin e kaluar, e ndjekur nga Evropa Perëndimore në 1,974 euro.

3. Konsumatorët e Evropës Lindore preferojnë blerjen në dyqane fizike
Konsumatorët në Kosovë dhe Mal të Zi janë ndër më pak të prirurit për të bërë blerje në internet në Evropë, ata preferojnë të bëjnë blerje në dyqane fizike. Konsumatorët në Rumani, Qipro dhe Bullgari gjithashtu preferojnë dyqane fizike sesa blerje në internet, ndërsa në Poloni vetëm përqindja 2 preferojnë dyqane fizike mbi dyqanet në internet.

4. Entuziazmi polak për blerjen në internet nuk është i dyti për asnjë
Në Poloni, megjithatë, vetëm 2 përqind e konsumatorëve thanë se ata preferuan blerjen në dyqane me tulla dhe llaç. Ajo u pasua nga Mbretëria e Bashkuar dhe Hollanda, ku vetëm 10 përqind e konsumatorëve në Mbretërinë e Bashkuar thanë se nuk do të blinin në internet.

5. Për e-blerësit portugez, pagesë siguria mbetet çështje
Blerësit elektronik portugez më të shqetësuar për sigurinë e pagesave, me përqindjen 29 prej tyre sugjeruan se kjo ishte një nga arsyet pse nuk u pëlqen blerja në internet, një e katërta e konsumatorëve turq ishin gjithashtu skeptikë për pagesat në internet, ndërsa 20 përqind e hungarezëve ndjeheshin të njëjtën gjë mënyrë.

6. Vendet e vogla janë të prirura për blerje online ndërkufitare
Konsumatorët e Maltës u pëlqen të blejnë mallra nga vendet e tjera të BE-së. Sipas statistikave, 89% e blerjeve në internet në Maltë ishin ndërkufitare në 2018, e ndjekur nga Qipro (83%) dhe Luksemburgu (82%).

7. Vëllimi i shitjeve të e-commerce B2C po rriten në mënyrë të qëndrueshme në Evropë
Depërtimi i Internetit në Evropë është në 82.5 përqind. Shpenzimet mesatare të blerësve në internet në të gjithë Evropën ishin 1,346 euro vitin e kaluar dhe parashikohet të rritet në 1,464 euro deri në fund të këtij viti. Transaksionet e tregtisë elektronike B2C Evropiane pritet të rriten me përqindje 13.6 në 2019, krahasuar me përqindjen 11.8 në 2018 dhe 13.9 përqind në 2017. Pritet të arrijë në 621 miliardë € 700 ($ 2019 $) në 547, duke kapërcyer miliardë € 617 ($ 2018 $) në XNUMX.

8. Amazona, eBay, dhe Aliexpress janë platformat më të njohura në Evropë
Platformat e njohura si Amazon, eBay, Etsy dhe Aliexpress kanë ndikim të madh në tregun evropian të tregtisë elektronike. Shtë gjithashtu një mënyrë që ndërmarrjet e vogla dhe të mesme (SMES) të hyjnë në tregun evropian pa ndërtuar kanalet e tyre. Ekzistojnë gjithashtu platforma të famshme lokale si Bol.com, Zalando dhe Wildberry.

II: Popular Online Dyqane në Evropë

Amazon u distancua nga konkurrentët e saj të lartë evropianë, duke regjistruar rritjen 21.2% në internet në rajon, ku operon faqet e tregtisë elektronike në gjashtë vende. Në fakt, Amazon ishte tregu më i vizituar në internet në Evropë në 2018. Sigurisht, shitësit me pakicë të mëdhenj amerikanë kanë ndikimin e tyre në industritë lokale të tregtisë elektronike në Evropë. Amazon është e vetmja kompani në këtë listë që është me origjinë nga jashtë Evropës. Veraart Research thotë: “Rritja do të ngadalësohet në vitet e ardhshme, por kompania pritet të dyfishojë qarkullim vlera në 3 deri në 4 vjet, dhe përfundimisht tejkalon Schwarz-Gruppe si shitësi me pakicë më i madh në Evropë nga 2021. "
Austri: Amazon
Belgjikë: Bol.com
Danimarka: Zalando
Finlanda: Verkkokauppa.com
Francë: Amazon
Gjermani: Amazon
Hungari: Edigital.hu
Itali: Amazon
Hollandë: Bol.com
Norvegji: Komplett
Poloni: Allegro
Portugali: Aliexpress
Rumania: eMag.ro
Rusi: Wildberry.ru
Spanjë: Amazon
Suedi: Apotea
Zvicër: Digitech.ch
MB: Shiko e Re

III: Preferohet pagesë Metodat në Evropë

Kartat përbëjnë pjesën më të madhe të transaksioneve të tregtisë elektronike nga biznesi ndaj konsumatorit në Evropë, siç tregon hulumtimi nga yStats.com. Kuletat dixhitale janë më të dytët. Në Mbretërinë e Bashkuar, kartat e kreditit janë shumë të njohura. Rreth katër në dhjetë transaksione në internet paguhen në këtë mënyrë, kartat e debitit përbëjnë përqindjen 35 të të gjitha transaksioneve në internet, ndërsa PayPal është metoda e tretë më e përdorur në vend e vendit. Gjermanët pëlqejnë të paguajnë me faturë, ndërsa konsumatorët francezë përdorin kartën e debitit Carte-Blue, MasterCard, American Express dhe PayPal. Në Benelux, iDeal (Hollanda) dhe Bancontact (Belgjikë) janë shumë të njohura.

IV: Pengesat: Pika kthese

Sidoqoftë, përkundër përparimit që vjen nga bashkëpunimi i mirë midis politikëbërësve të BE-së dhe industrisë në ndërtimin e një tregu të vetëm dixhital të harmonizuar, bizneset evropiane ende përballen me pengesa për rritje, veçanërisht përtej kufijve të tyre kombëtar. Një nga sfidat më të mëdha për tregtarët në internet mbetet mungesa e një niveli të lojës në BE dhe globalisht, pasi lojtarët me qendër jashtë Evropës janë në gjendje të ushtrojnë presion të konsiderueshëm në tregun evropian. Në këtë kontekst, kompanitë evropiane kanë nevojë për çdo mbështetje nga politikëbërësit dhe rregullatorët për t'u rritur në një treg global gjithnjë e më konkurrues.

Sektori i tregtisë elektronike është në një pikë kthese. Nëse Bashkimi Evropian dëshiron që bizneset e tij të luajnë rolin e tyre të plotë në një botë të globalizuar gjithnjë e më shumë të karakterizuar nga konkurrencë e ashpër nga bizneset jo-BE, ajo duhet të krijojë një treg të harmonizuar dhe një mjedis të favorshëm në të cilin bizneset evropiane të tregtisë elektronike mund të lulëzojnë. Zgjidhja më e shpejtë është investimi më shumë në teknologji të reja dhe arsim dixhital për të mundësuar kompanitë e tregtisë elektronike të formojnë të ardhmen dixhitale të Evropës.

V: E-commerce e fundit Lajme në Evropë

* Etsy përvetëson tregun e veshjeve muzikore ReverbKorrik 23, 2019 - Etsy, tregu global për artikuj të punuar me dorë dhe të cilësisë së mirë, ka fituar Reverb. Kjo është një kompani gjashtë vjeçare që u mundëson njerëzve të blejnë dhe shesin veshje të reja muzikore, të përdorura dhe të cilësisë së mirë. Marrëveshja është për rreth 246 milion euro në para të gatshme.

* Republika Czecheke është tregu elektronik në rritje më të shpejtë në Evropë
Korrik 18, 2019 - Rritja më e madhe e tregut elektronik të një vendi evropian mund të pritet në Republikën Czecheke, ku parashikohet që industria e shitjes me pakicë në internet do të rritet 16 përqind në mes tani dhe 2021. Kjo është më shumë sesa në tregjet e tjera evropiane.

* Shitësit me pakicë në internet nuk kanë nevojë të japin një numër telefoni
Korrik 10, 2019 - Gjykata Evropiane e Drejtësisë ka vendosur sot që shitësit me pakicë në internet nuk kanë nevojë të japin një numër telefoni, për sa kohë që klientëve u ofrohen mënyra të tjera për të kontaktuar kompaninë e tregtisë elektronike.

* Ziticity dëshiron dërgesat me minutë 45 në Evropë
Korrik 3, 2019 - Ziticity, një startup nga Lituania, dëshiron të dërgojë paketa në Evropë nga pikat e marrjes së klientëve brenda një ore. Kompania logjistike sapo ngriti një raund të farave 315,000 € të udhëhequr nga fondi në fazën e hershme Superangel, me pjesëmarrje nga Practica Capital, Startup Wise Guys, dhe investitori i engjëjve Mikko Silventola.

Komente Facebook