fbpx

Si u nis dhe zgjerua CJDropshipping

Lajmet: Lady Gaga nisi Laboratorët e Haus në Ditën e Kryeministrit në Amazon
07 / 24 / 2019
Pasqyra: Raportet e fundit përmbledhëse të Tregut Evropian të Tregtisë E-Tregtare
07 / 25 / 2019

Yiwu Cute Jewelry Co, Ltd ishte themeluar në 2000 nga Andy Chou (CEO) dhe ekipi i tij. Ajo ishte e vendosur në Futian Market në qendër të Yiwu City, Provinca Zhejiang, e cila është e famshme për Prodhim bizhuterish dhe mallrash në botë. Ne kaluam në biznesin e lundrimit në 2015. Grupi ynë kryesor i klientëve janë Shopify dhe Woocommerce, Lazada, Shopee, Wix, eBay, Amazon, dhe shitësit Etsy të cilët janë të përqendruar në marketing dhe transferojnë gjithçka tjetër për CJ. Ne jemi një nga furnizuesit më profesionistë të transportit detar në Kinë, i provuar nga aftësia jonë për t'u përqëndruar në nevojat e klientëve tanë duke qëndruar shumë konkurrues. Produktet tona janë shpërndarë në më shumë vende dhe rajone 60. Dhe ne ende vazhdojmë të ofrojmë të njëjtin nivel shërbimi edhe sot. Gjatë viteve të kaluara 19, CJDropshipping ka kaluar nëpër të gjitha llojet e vështirësive dhe vështirësive, duke arritur më në fund sot në shkallën e zhvillimit. Mbajtja e parimit tëCilësia e produktit, cilësia e logjistikës, cilësia e shërbimit", Ne jemi të përkushtuar për burim dhe anije për të gjithë klientët që duan të shesin përmes dropshipping.

Historia e zhvillimit të CJDropshipping

2015 - Sezoni i farës

E-commerce dhe dropshipping ishin thjesht tërheqëse, jo aq të njohura sa ato janë sot. Në atë kohë, CJDropshipping shfrytëzoi rastin duke shitur zbukurime në internet në një rezidencë metër katror 70 në fshatin Qingyan Liu.Duke qenë në atë kohë ne e dinim biznesmenin më të madh të tregtisë elektronike Z. Chen rastësisht, i cili kishte pothuajse 1 milion porosi në një ditë. Ndërkohë, ne u njohëm me dropshipperin e parë Sveinn në Islandë dhe zhvilluam bizhuteritë e serive të filmave si përparim.

Në shtator 2015, Dropshipping u formulua zyrtarisht si një strategji e rëndësishme zhvillimi për kompaninë. Në Tetor 2015, me ndihmën e Z. Wang, hymë në Rrethin e Pestë të Qytetit të Tregtisë Ndërkombëtare në Yiwu për të mirëpritur grupin e parë të punonjësve Fangjia, Fangfang etj., Përmes përpjekjeve të të cilëve dyqani i dytë për orë dhe i treti u hap dyqani për bizhuteri të serive të filmave. Për shkak të rritjes së ngarkesës së punës dhe pamjaftueshmërisë së punonjësve, kemi punuar orë pune 14 në ditë dhe 7ditë në javë për të kryer të gjitha porositë e vendosura nga klientët, duke e shtyrë përfundimisht vëllimin vjetor të shitjeve për 1 Milion.

2016 - Sezoni i barërave

Megjithë zhvillimin e shpejtë të CJDropshipping në 2015, ne kemi kaluar vështirësi në 2016. Në fillim të vitit, objektivi i shitjes vjetore të RMB 6Million ishte vendosur, që besohej se ishte jashtëzakonisht e vështirë. Në atë kohë, ndërmarrja kishte vetëm tetë punëtorë. Në janar 2016, ne vazhduam të zhvillonim bizhuteri të serive të filmave, prish procesin e prodhimit të argjendarisë nga vetë ne, dhe kontrolloni prodhimin e bizhuterive në duart tona, duke grumbulluar klientët e Peter, Edgar, Uruguajit (byzylyk filmi) dhe klientë të tjerë të rëndësishëm për të hedhur themelet për drejtimin e zhvillimit të kompanisë

Duke marrë parasysh problemet e hasura, mënyra e burimit të produkteve në vend të ngarkimit të verbër të mallrave në sasi të mëdha u zbatua në prill 2016 për të kënaqur nevojat e klientëve. Duke marrë kërkesën si udhëzim, ne shesim atë që klientët kanë nevojë, duke përmirësuar cilësinë e shërbimit dhe duke braktisur kategoritë e orëve. Ndërkohë, kemi bërë një zgjedhje strategjike të Menaxhim gjithëpërfshirës me shumë kategori. Në qershor dhe gusht 2016, klientët Jeremy, Chris dhe KD u grumbulluan për të zhvilluar rrathë të endura dhe për të ndërtuar Workshopi ynë i Vogël për prodhimin e mallrave të tilla.

Në të njëjtën kohë, kompania filloi të marrë formë për sa i përket Tabela organizative. Fangfang themeloi grupin e përpunimit të rendit të parë. Liu Yi ishte një nga anëtarët më të hershëm. Në 2016, kemi marrë me qira dy porta ngjitur, duke zgjeruar vendin e punës për herë të dytë dhe hapjen e Dyqani i katërt (zbukurimet) dhe i pesti (veshje) i AliExpress.Në gjysmën e parë të 2016, Botuar CJDropship.com e cila është bërë nga Magento 2.0. Me disa punonjës kryesorë iu bashkuan kompanisë, CJDropship.com po merrte gjithnjë e më shumë klientë nga faqja jonë e internetit.

Sidoqoftë, nuk ishte një proces i qetë. Megjithëse shitjet vjetore prej 18 milion RMB nën përpjekjet e të gjithë kolegëve të palodhur u realizuan, pothuajse duke thyer trefishin e qëllimit tonë. Disa probleme ndodhën. Metoda e transportit ePacket në Aeroportin e agoikagos u vonua seriozisht, pa dyshim që shkaktoi humbje të klientit. Për më tepër, dhe projekti i sistemit Si Oberlo ishte duke u përpjekur të nisë në dhjetor 2016, por duke përfunduar me një dështim për arsye të ndryshme si mungesa e teknikëve dhe mungesa e parave.

2017 - Sezoni i Mbjelljes

Në fillim të 2017, objektivi i Dyfishimi i shitjeve të 2016ishte vendosur. Menjëherë pas fillimit të 2017, sapo kishim paguar tarifat vjetore për disa dyqane të AliExpress, dyqanet e dytë dhe të katërt AliExpress u mbyllën për shkak të ndryshimit të rregullave të AliExpress. Ne humbëm dy dyqane të zhvilluara mirë.

Për fat të mirë, Struktura e organizatës u bë më e shkëlqyeshme dhe profesionale me zgjerimin e mëtejshëm të kompanisë, Në shkurt 2017, u krijuan departamenti financiar, departamenti i prokurimit, departamenti i shpërndarjes dhe departamenti i personelit në mënyrë që të gjithë të specializuar në përmbajtjen e tyre të punës.

Synimi për të shmangur gabimin e përpunimit me porosi me dorë dhe përmirësimin e kënaqësisë së klientit dhe zvogëlimin e kufijve të aftësive njerëzore. Plani i zhvillimit të sistemit u hulumtua përsëri në qershor 2017 dhe u fut në punë normalisht në fund të vitit. Zgjerimi i tretë u krye. Dega Hangzhou u krijua për të filluar projektin tonë të zhvillimit të platformës. Sidoqoftë, projekti vonoi për më shumë se dy muaj për arsye të ndryshme. Kjo nuk ishte deri sa një programues i shkëlqyer u bashkua me kompaninë në fund të shtatorit që projekti filloi me të vërtetë. Përveç kësaj, Konkurrenca e Ekipit të Parë të Shitjeve filloi në Gusht 14, 2017. Në gusht 2017, shumë klientë filluan të hyjnë në kategorinë 3C, dhe ne filluam të përqëndrohemi në zhvillimin e Kategoria 3C. Në Shtator 2017, Ndihmuese Grupi u ngrit për të zgjidhur problemin që shitësit kalojnë shumë kohë në ndihmimin e produkteve, pritja e të cilave është mjaft e madhe.

Sidoqoftë, problemet kurrë nuk ndalojnë të na bezdisin gjatë zhvillimit, veçanërisht në periudhën fillestare. Në mars 2017, një nga klientët tanë refuzoi të paguante 15 mijë dollarë për logjistikën e muraleve. Konsumatorët e KD u kompensohen 5 mijë dollarë në të njëjtin muaj. Gjërat si kjo janë kaq dekurajuese, por ne ende i vendosëm ato Ekipi i parë i shitjeve. Shumë kohë pas kësaj, ne humbëm më shumë se 20 mijë dollarë për shkak të çështjes së shkeljes së peshkimit. Më vonë, një dyqan Wish u mbyll. Rastet e prapambetura të porosive në Ditën e Punës janë gjithashtu një problem dhimbje koke. Në fund të dhjetorit 2017, vlera e inventarit të depozitave u llogarit, vetëm për të gjetur sasinë e mallrave të palejueshme ishte deri në miliona. Shuma e çnderuar, kompensuar dhe riblerur ishte sa 15 mijë dollarë. Të dy artikujt arritën rreth RMB 2 milion, që përbënin 1.5% të shitjeve.

Në nëntor 2017, problemi i Hy-express shkaktoi edhe një herë probleme si akumulimi i mallrave në agoikago në 2016. Shumë porosi nuk u dorëzuan siç duhet për më shumë se një muaj e gjysmë, gjë që çoi seriozisht në humbjen e besimit të klientëve tek ne. Shuma e rimbursimit ishte mbi 6 mijë dollarë, duke përjashtuar humbjet e shkaktuara nga mosmarrëveshjet dhe humbjet e klientit.

Duke marrë parasysh këto probleme, Dyqani i shtatë AliExpress (lodër) u hap dhe shitësit Hangzhou provuan Mekanizmi i ri i pagave për të përmirësuar vetëdijen tonë për t'i shërbyer klientëve.

2018 - Sezoni i frutshëm

Në 2018, depoja e SHBA u krijua në mars dhe CJ-APP ishte në internet në maj. Për më tepër, depoja Yiwu ishte shtrirë në qershor dhe zyra e Hangzhou u zgjerua në dhjetor, kështu që u arritën shumë arritje. Për shembull, sistemi mund të mbulojë çdo cep të biznesit të kompanisë dhe të sigurojë analiza inteligjente të të dhënave, është operuar përpunimi gjysmë-automatik i porosisë së tubacionit, është operuar, është forcuar bashkëpunimi strategjik midis ndërmarrjeve vendase dhe të huaja, struktura organizative u nda më tej.

Me modelin e biznesit dropshipping trending, ne zhvillojmë me energji biznesin e DropShipping dhe krijojmë Magazina e Jashtme avantazhe, ndërtimi i industrisë DropShipping Nr. 1 me ndihmën e forcës së marketingut jashtë shtetit. Ne përpiqemi të hapim platformën për tregtarët me cilësi të lartë për të hyrë në port. Duke përdorur përparësitë e depove jashtë shtetit dhe burimet ekzistuese të kompanisë, ne zhvillojmë me forcë biznesin e Shopify. Me të gjitha këto përpjekje, madhësia e ekipit të kompanisë arrin më shumë sesa Njerëz 350. Për t'u ofruar klientëve përvojë më të mirë në dropshipping, ne krijojmë Departamenti i Logjistikës të kemi sistemin tonë logjistik duke marrë parasysh logjistikën e tmerrshme si Epacket. Departamente të rrepta të inspektimit të cilësisë dhe mirëmbajtjes së markës janë krijuar gjithashtu për të përmirësuar cilësinë e mallrave të ofruara nga ne.

2019 - Sezoni i korrjeve

Synimi për të qenë VA e një klienti, për të perceptuar vendin e dhimbjes së klientit, njohja e nevojave të klientit, siç është cilësia e mallrave, ishte vendosur në fillim të 2019 për të përmirësuar sistemin logjistik, të ndërtojë markën tonë logjistike, të parashikojë paraprakisht problemet logjistike të klientëve , zgjidhja aktive e problemeve të efektivitetit logjistik të klientëve, dhe përmirësimi i përvojës së klientit dhe rritja e shkathtësisë së përdoruesit.

Në gjysmën e parë të 2019, ne kemi krijuar Magazina e Dytë e SHBA në New Jersey. Për më tepër, ne kemi botuar tonat CJPacket dhe fitoi kanalin logjistik me një kompani të huaj logjistike. Më shumë departamente janë ngritur për të përmirësuar cilësinë e shërbimit tonë.

Megjithë kompleksitetin dhe vështirësinë përpara, ne kurrë nuk devijojmë nga drejtimi i duhur i së ardhmes. Nga këndvështrimi i pionierëve në E-Commerce, ne ndërmarrim iniciativën për të udhëhequr të gjithë industrinë e Dropshipping. Nuk kemi frikë të ndiqemi. Respektimi i parimit të "Cilësia e produktit, cilësia e logjistikës, cilësia e shërbimit”, Ne po mundohemi të jemi kryesori në biznesin që lëshon.

E-Commerce po ndryshon botën, dhe historia e CJDropshipping po vazhdon.

Dëshironi të dini më shumë rreth CJDropshipping? Andy (CEO) do t'ju tregojë në video në detaje

Komente Facebook