fbpx
Pasqyra: Raportet e fundit përmbledhëse të Tregut Evropian të Tregtisë E-Tregtare
07 / 25 / 2019
Si të filloni një biznes duke lënë anije me ShopMaster
07 / 30 / 2019

Tradicionale VS Inovative: Cili është modeli më i mirë i tregtisë elektronike?

Unë: The Paraqesin, E kaluara dhe e ardhmja

Kur po marrim paketa dhe urdhërimin dërgesat e ushqimit, a mund ta imagjinoni jetën pesë vjet më parë ose dhjetë vjet më parë? Të gjitha këto ndryshime janë për shkak të zhvillimit të modelit inovativ të tregtisë elektronike. Tregti elektronik përpara ndërmarrjet kanë transformuar mënyrën se si bëjmë blerje sot dhe ripërcaktuam atë që e quajtëm "të Mundshëm".

Gjatë dekadës së kaluar, pjesa e tregtisë elektronike në shitjet me pakicë në SH.B.A është rritur me gati 300 përqind, nga 3.3 përqind në 9.7 përqind. Edhe me rritjen fluturuese, tregtia elektronike përbën më pak se përqind 10 të gjithë shitjeve me pakicë.

Ndërsa ne jemi të kënaqur me modelin aktual të zhvillimit të tregtisë elektronike dhe shërbimit, ka ende shumë mundësi në të ardhmen, veçanërisht për ata që janë inovativë.

Sot, është më e lehtë se kurrë që sipërmarrësit krijues të realizojnë Ide. Do vit, ne mund të shohim që bizneset e reja zëvendësohen nga ato që kemi bërë gjithmonë. Ndoshta mjetet që përdorin janë të reja dhe përmirësohen me shpejtësi, por rregullat nuk kanë ndryshuar ende. Nëse dëshironi të inovoni dhe përtej pritjeve, është e nevojshme të kuptoni modelin e biznesit dhe të eksploroni mënyra të reja.

II: Katër lloje të modeleve tradicionale të tregtisë elektronike

Nëse po filloni një biznes të tregtisë elektronike, shanset do të bini të paktën në njërën nga këto katër kategori të përgjithshme. Secila ka përfitimet dhe sfidat e saj, dhe shumë kompani veprojnë në disa nga këto kategori njëkohësisht. Të dish se çfarë kova u përshtatet idesë tuaj të madhe do t'ju ndihmojë të mendoni në mënyrë krijuese se cilat mund të jenë mundësitë dhe kërcënimet tuaja.

1. B2B - Biznes tek biznesi
Modeli B2B është që një biznes i shet një produkt ose shërbim një biznesi tjetër, dhe blerësi ndonjëherë është përdoruesit fundorë, por në shumicën e rasteve, blerësit u shiten përdoruesve të fundit. Modeli B2B zakonisht nënkupton cikle më të gjatë shitjesh, vlera të rendit më të lartë dhe blerje më të përsëritura.

Modeli B2B zë pjesën më të madhe të tregut, dhe vlera e tij e tregut është shumë më e lartë se ajo e tregut c-side. Kompanitë si GE dhe IBM në veçanti, shpenzojnë rreth 60 $ në ditë për marketing biznesi të mallrave. Në 2015, Google zbuloi se gati gjysma e blerësve të B2B ishin Millennials - pothuajse dyfish më shumë sesa në 2012. Shitjet në internet B2B do të bëhen gjithnjë e më të rëndësishme pasi brezi i ri të bëhet vendimmarrësi i biznesit.

2. B2C - Biznes tek Konsumatori
B2C është modeli i shitjeve drejtpërdrejt përdoruesve të fundit, që është më i zakonshmi për momentin. Ne vetë, si konsumatorë, blerja në internet është modeli B2C. Ky model është zhvilluar në maksimum vitet e fundit, për shkak të komoditetit të kurdo dhe kudo që të jetë e mundur, ne mund të blejmë ndonjë gjë direkt në mendimin e tij.

Procesi i vendimit të blerjes B2C është shumë më i shkurtër se modeli B2B, veçanërisht për kategoritë me vlera më të ulëta. Sigurisht, vlera mesatare e porosisë dhe blerja e përsëritur e ndërmarrjeve B2C janë gjithashtu më të ulëta në krahasim me modelin B2B.

3. C2B - Konsumator i biznesit
Modeli C2B është një individ për shërbimet e biznesit ose modelin e shitjeve. Ky model është një ndryshim i plotë në modelin B2C, i cili është i përshtatshëm për projekte turizmi. Në praktikë, ajo vjen në shumë forma të ndryshme që ofrojnë më shumë fleksibilitet si për ndërmarrjen, ashtu edhe për individin që ofron shërbimin.

4. C2C - Konsumatori i Konsumatorit
Biznesi C2C lidh konsumatorët drejtpërdrejt, shkëmben mallra dhe shërbime dhe shet mallra të dorës së dytë ose të papërdorura në faqet e internetit janë modeli C2C. Kompanitë si Craigslist dhe eBay e filluan këtë model në ditët e para të Internetit. Biznesi C2C ka përfituar nga rritja e drejtuar nga blerësit dhe shitësit në kërkesë, por përballet me sfida në kontrollin e cilësisë dhe mirëmbajtjen e teknologjisë.

III: Pesë lloje të modeleve inovative të tregtisë elektronike

Nëse modeli juaj i biznesit është makina, atëherë mënyra juaj e dorëzimit të vlerës është motori. Kjo është pjesa argëtuese - ku ju gjeni avantazhin tuaj. Si do të konkurroni dhe krijoni një biznes të tregtisë elektronike që vlen të ndahet? Këtu janë disa nga qasjet popullore të marra nga drejtuesit e industrisë dhe prishësit e tregut.

1. D2C - Drejtpërdrejt tek Konsumatori
Ta themi thjesht, modeli D2C është "nuk ka diferencë ndërmjetësuesi", i cili shitet drejtpërdrejt nga prodhuesi tek konsumatorët fundorë. Mënyra D2C jo vetëm që eliminon ndërmjetësin drejtpërdrejt, kursen shumë kosto, por gjithashtu krijon një kanal komunikimi të drejtpërdrejtë dhe efektiv midis kompanive dhe konsumatorëve.

Modeli D2C është i përshtatshëm për ndërmarrjet të menaxhojnë markat dhe të mbledhin informacionin e përdoruesve. Casper, një shitës i popullarizuar i dyshekëve në Shtetet e Bashkuara vitet e fundit, Away, një markë valixhe janë të dy udhëheqësit në fushën D2C.

2. Etiketa e Bardhë dhe Etiketa Private
Në shitjet në internet, mund të bëni ose prodhoni produktet tuaja ose të shesni produkte nën markat e tjera, ose mund të shesni produktet e markës tuaj - produkte të prodhuara nga prodhuesit e tjerë, por të shitura nën markën tuaj.

Ju mund të blini Produkte të Etiketave të Bardha, dhe gjithashtu të punësoni një prodhues për të prodhuar produkte unike (Private Label Products) për shitjet tuaja ekskluzive. Me të dy, mund të kërkoni avantazhe teknike dhe marketing, bazuar në investime në dizajn dhe prodhim.

3. shitjes me shumicë
Në modelin me shumicë, shitësit me pakicë shesin produkte me shumicë me një zbritje. Modeli me shumicë ka qenë tradicionalisht një praktikë B2B, por shumë shitës me pakicë tani po shesin drejtpërdrejt te konsumatorët c-fund të ndërgjegjshëm për buxhetin në një mjedis B2C.

4. dropshipping
Dropshipping është ajo që ne zakonisht e quajmë "jo ndihmuese, pa çorape, jo anijeve”Model, i cili është një model i tregtisë elektronike që është zhvilluar veçanërisht me shpejtësi në vitet e fundit. Përparësitë e saj janë një pengesë e ulët për hyrjen, nuk ka nevojë të ketë një zinxhir furnizimi produkti por të shesë produktet e kujtdo.

Sidoqoftë, duhet të jetë e ndjeshme për zgjedhjen e produkteve në Dropshipping, të ndryshojë produktet vazhdimisht, nuk mund të kontrollojë cilësinë e produktit, paketimin e produkteve, logjistikën drejtpërdrejt dhe varësinë e lartë nga reklamat, dhe mungesën e akumulimit të klientit, normës së riblerjes, reshjeve të markës, etj., Por kjo ende nuk ndalon heqjen dorë nga tërheqja e shitësve, të cilët mund të fillojnë dhe të fitojnë para shpejt pa shumë para ose një zinxhir furnizimi.

5. Shërbimi i pajtimit
Modeli i pajtimit nuk është i ri. Qysh në shekullin 17th, kompanitë botuese britanike e përdorën atë për të ofruar libra për klientët e tyre besnikë çdo muaj. Por vetëm pas shfaqjes së tregtisë elektronike, përmbajtja dhe shërbimet e pajtueshme janë bërë jashtëzakonisht të pasura.

Mund ta imagjinoni më lehtë një kërkesë abonimi, veçanërisht kur shikoni lulet në porosinë tuaj të tryezës mujore / vjetore. Në ditët e sotme, ka një larmi shërbimesh abonimesh në pothuajse çdo industri, gjë që sjell lehtësi të madhe për konsumatorët dhe kursim të parave.

IV: Këshilla për gjetjen e modelit më të mirë

Ne kemi folur për opsionet tuaja më të gjera për zgjedhjen e një modeli të biznesit të tregtisë elektronike, tani le të shohim specifikat. Këtu janë disa pyetje që do t'ju ndihmojnë të krijoni një plan që do ta ndajë kompaninë tuaj. Theelësi këtu është ndershmëria dhe kërkimi. Kaloni kohë duke mësuar në lidhje me tregun që po synoni dhe tregohuni të sinqertë për atë vlerë unike që mund të sillni në hapësirë.

1. Kush është i juaji klient?
* Konsideroni cilat janë pritjet e tyre kur blini llojin e produktit që planifikoni të shisni.
* Shikoni pikat e dhimbjes në mënyrën se si gjërat janë bërë aktualisht, atëherë inovoni në rrugën tuaj.

2. Për çfarë jeni të aftë?
* Jini realistë se cilat elemente mund të bëni vetë dhe ato që do t'ju duhet të gjeni
* Njihni kufizimet tuaja, por do t'ju ndihmojë të merrni vendime më të mira afatgjata.

3. Whatfarë është më e mira për tuajin produkt?
* Nëse jeni prodhues, shitja me shumicë ose abonimet mund të ndihmojnë të mbuloni kostot e prodhimit dhe të prisheni edhe më shpejt.
* Nëse jeni shpërndarës, investoni më shumë në marketing të drejtpërdrejtë dhe strategji.

4. Cili është pozicionimi juaj?
* Vlerësoni konkurrencën tuaj dhe sigurohuni që është e qartë pse produkti juaj është zgjidhja më e mirë.
* Konkurrenca për çmimin, zgjedhjen dhe komoditetin nga proceset e pasme, marketing, deri në përvojën e blerjeve në faqen e internetit, vlera juaj unike duhet të jetë e qartë.

Komente Facebook