fbpx
Si ta lidhni dyqanin tuaj të lazadës me aplikacionin CJ për heqjen dorë?
08 / 19 / 2019
Tërheqja e SH.B.A. nga Unioni Postar Universal: Si të Kaloni Rritja e Shippingmimit të Transportit ePacket?
08 / 29 / 2019

Taksa e shtuar e vlerës (TVSH) është një taksë shumë-fazore e shitjeve, barra përfundimtare e së cilës i takon konsumatorit privat. TVSH me normën e duhur do të përfshihet në çmimin që ju paguani për mallrat që blini.

TVSH In Suedi

Suedia hyn nën rregullat e TVSH-së së BE-së dhe është pjesë e ekonomisë së tregut të vetëm të BE-së. Direktivat e TVSH-së lëshohen nga BE-ja që përcaktojnë parimet e regjimit të TVSH-së që do të miratohen nga vendet anëtare, përfshirë Suedinë. Këto direktiva kanë përparësi mbi legjislacionin vendor.

Suedia futi TVSH-në, e njohur si nënat, në 1969. Administrohet nga Skatteverket, Administrata Tatimore e Suedisë. Shkalla standarde e TVSH-së në Suedi është 25%. me norma të reduktuara prej 12% dhe 6% për ushqim, banesë me qira, libra, gazeta dhe mallra dhe shërbime të tjera. Shembuj të furnizimeve të përjashtuara janë kujdesi shëndetësor, shërbimet financiare dhe arsimi.

Ekzistojnë skenarë të ndryshëm që mund të shkaktojnë detyrimin për t'u regjistruar në TVSH në Suedi. Disa nga shembujt më të zakonshëm janë:

  • Importimi i mallrave në Suedi nga jashtë Bashkimit Evropian
  • Blerja dhe shitja e mallrave në Suedi (përjashtuar tarifën e kundërt vendase)
  • Shitja e mallrave nga Suedia të cilat u dorëzohen klientëve jashtë Suedisë (biznes ose klientë privatë)
  • Blerja e mallrave në Suedi nga një vend tjetër i BE (Blerje ndër-komunitare)
  • Mbajtja e një inventari në Suedi për shitje, shpërndarje ose dërgesë
  • Shitjet elektronike të mallrave për konsumatorët, duke iu nënshtruar pragjeve të regjistrimit në TVSH në Shitje në distancë
  • Organizimi i ngjarjeve në Suedi ku pjesëmarrësit ose delegatët duhet të paguajnë pranimin

TVSH Ndryshim In Norvegji

Nga janari 2020, Norvegjia do të heqë TVSH-në dhe lirimin nga taksat për paketat e importuara nën NOK 350 për konsumatorët e saj.

Si rezultat, importuesi do të duhet të paguajë TVSH norvegjeze 25% dhe çdo detyrim për secilën paketë. Importuesi mund të jetë ose biznesi jo-rezident i e-commerce, duke kërkuar potencialisht një regjistrim lokal të TVSH-së ose klientin norvegjez.

Masa e lehtësimit të importit fillimisht u vendos për të kufizuar ngarkesën administrative mbi doganat dhe organet tatimore që duhet të mbledhin sasi të vogla të TVSH-së dhe detyrimeve. Sidoqoftë, rritja e lartë e e-tregtisë ndërkufitare ka nënkuptuar që përjashtimi u ka dhënë shitësve jo-rezidentë të e-commerce një avantazh të padrejtë tatimor në krahasim me shitësit online Norvegjezë. Shitësit vendas pësuan shumë në krahasim me konkurentët suedezë. Furnizuesit suedezë të tregtisë elektronike mund të shesin pa TVSH por kompanitë norvegjeze duhej të aplikonin TVSH për klientët norvegjezë.

Kush duhet të paguajë TVSH-në kur të heqë dorë nga puna

Teknikisht, Importuesi paguan TVSH-në. Kur ju lëshoni produkte, klienti juaj është Importuesi, i cili duhet të paguajë TVSH-në. Për më tepër, klienti juaj mund të ketë nevojë të paraqesë dokumente pranë autoriteteve lokale doganore, për të provuar se vlera doganore e deklaruar është e saktë.

Sidoqoftë, shumica e klientëve nuk pëlqejnë të merren me autoritetet doganore dhe sigurisht që nuk vlerësojnë kostot e papritura. Megjithëse në realitet, autoritetet doganore nuk kanë burime për të shtuar detyrimet e importit dhe TVSH-në për dhjetëra miliona paketa elektronike që vijnë në BE, nga Aliexpress, CJDropshipping, Wish dhe dropshippers tjera çdo vit. Ende është e nevojshme të mendoni për mënyrat për të lënë anije në Suedi ose Norvegji pa klienti që paguan taksë.

Si të shmangni pagimin e taksave të klientit kur largohen nga puna

Kur të lëshoheni në Suedi, ekzistojnë tre mënyra për të shmangur pagimin e taksave të klientit tuaj.

1.Duke përdorur CJ Packet Sweden

Në qoftë se ju përdorni Paketa CJ Suedia, klienti juaj nuk ka pse të paguajë tarifën e tarifës doganore 7.5 Euro dhe tarifën për produktin nën 22 Euro. Suedia është pa TVSH për të gjitha vendet e Bashkimit Evropian. Dhe kjo logjistikë do t'i dërgojë produktet në Hollandë për zhdoganim dhe më pas në Suedi. Nëse krijohet një tarifë, ajo paguhet nga dërguesi.

2.Duke përdorur Euro Post

Euro Post është një tjetër metodë logjistike për të shmangur pagimin e taksave të klientit kur lëshohet në Suedi. Ju mund të përdorni Euro Post për të arritur miliona klientë të mundshëm në Evropë pa pasur nevojë të keni bazën e të dhënave tuaja të adresave. Isshtë shumë kosto-efektive falë dërgimit të drejtpërdrejtë në vendin e destinacionit.

3.Dërgesa nga Magazina Evropiane

Nëse lëshoni anije në Suedi dhe pasi klientët në Suedi vendosin porosi, furnizuesit tuaj dërgojnë nga depoja evropiane, klientët tuaj nuk kanë nevojë të paguajnë TVSh-në. Suedia është pa TVSH për të gjitha vendet e Bashkimit Evropian. CJDropshipping tashmë ka një depo amerikane dhe depo të Kinës dhe ka një plan për një depo evropiane.

Gjeni produkte fitues për t'i shitur app.cjdropshipping

Komente Facebook