fbpx
Si të braktiset në Suedi, Norvegji pa paguar taksat e klientëve?
08 / 26 / 2019
925 bizhuteri argjendi është një kategori e re e modës për Dropshipping
08 / 30 / 2019

Tërheqja e SH.B.A. nga Unioni Postar Universal: Si të Kaloni Rritja e Shippingmimit të Transportit ePacket?

Në tetor 17, 2018, administrata Trump njoftoi planet për tërheqjen nga traktati i Unionit Postar Universal për arsyen se ekziston një mosmarrëveshje për tarifat postare me zbritje të ngarkuara në paketat kineze të dërguara në Shtetet e Bashkuara. Masa është pjesë e përpjekjeve të vazhdueshme të administratës për të barazuar fushën e lojës midis bizneseve kineze dhe amerikane. Tërheqja nuk do të hyjë në fuqi për një vit. Dhe gjatë këtij viti, bisedimet kanë qenë në vazhdim, dhe ka shpresë se palët mund të arrijnë një marrëveshje të kënaqshme për të mbajtur pjesëmarrjen e SHBA në Unionin Postar Universal (UPU).

Farë është UPU

Unioni Postar Universal i krijuar nga Traktati i Bernës i 1874 është një agjenci e specializuar e Kombeve të Bashkuara që koordinon politikat postare midis vendeve anëtare, përveç sistemit postar në të gjithë botën. Tani ka shtetet anëtare 192. Kushtetuta e UPU-së vendosi organizimin dhe kornizën e saj qeverisëse. Brenda këtij kuadri, Kongresi i UPU është entiteti kryesor vendimmarrës për organizatën, dhe forumi për vendet anëtare për të negociuar çështje UPU, përfshirë rregullat e ardhshme për shkëmbimin e postave ndërkombëtare. Duke përdorur një vend, një proces votimi, Kongresi i UPU mban zakonisht një takim katër-vjeçar për të vendosur politika për ciklin e ardhshëm katër vjeçar.

Pse Is Tai SHBA Withdrawing From Tai UPU

E ndërtuar në kornizën UPU ishte parimi që vendet e pasura duhet të mbajnë më shumë koston e lëvizjes së postës në të gjithë globin, dhe vendet në zhvillim duhet të marrin zbritje. Dhe, edhe pse është bërë ekonomia e dytë më e madhe në botë dhe prodhuesi më i madh, Kina ka mbetur në listën e UPU të vendeve në zhvillim, e cila i lejon asaj të kalojë pjesën më të madhe të barrës së saj postare për në SHBA dhe Bashkimin Evropian. Administrata Trump ka vlerësuar që SHBA harxhon $ 300 dollarë në vit për të subvencionuar dërgesat nga Kina.

Për më tepër, në 2011, USPS hyri në marrëveshje me shërbimet postare të Hong Kong dhe Kinë për të krijuar një kategori të re të postës së klasit të parë për pako deri në p 4.4. Shërbimi i ri, i quajtur ePacket, ishte veçanërisht "i strukturuar për të nxitur rritjen e tregtisë elektronike",. Kjo dërgesë ePacket e shpërtheu. Kostoja për të dërguar një paketë me paund 4.4 nga Kina në SH.B.A. është më pak se ajo që një shitës amerikan i tregtisë elektronike të dërgojë të njëjtin artikull në një adresë amerikane. Dhe çmimi i ulët është tërheqës si për blerësit ashtu edhe për shitësit. Një artikull i vogël nga një shitës kinez në eBay, ose nga një në tregun e palës së tretë në Amazon, pa përdorur shërbimin e përmbushjes së Amazon, ka shumë të ngjarë një dërgesë ePacket. Ndërsa USPS nuk shpërthen P&L të ePacket si një artikull linje, ai tha se shërbimi gjeneroi një shtesë të ardhurave 493 $ për vitet fiskale 2014 përmes 2016 në një raport auditimi 2018. Nuk është çudi që SHUSH dëshiron të ndryshojë situatën.

Cila është ndikimi i tërheqjes

Ndërsa afrohet tetori 17, administrata i ka dhënë UPU një ultimatum, që ata: ose të lejojnë USPS të vendosë tarifa për postën e Kinës që mbërrin në SHBA, ose SH.B.A. zyrtarisht do të largohet nga UPU në tetor 17th.

Ka shumë të ngjarë që UPU të rrudhet dhe bota të bëjë lëshime që japin një arsye që SH.B.A. të mbetet në traktat. Mimet, veçanërisht ato të parcelave të vogla kineze, mund të rriten në mënyrë që të shkaktojnë ankesa nga tregtarët amerikanë të pafavorshëm padrejtësisht nga tarifat aktuale të transportit. Dhe nëse SH.B.A. largohet nga UPU në tetor 17, mund të vendosë një sërë normash të veta për secilin vend individual bazuar në çfarëdo standardi që e sheh të përshtatshme. Vende të tjera mund të pranojnë ose refuzojnë këto norma bazuar në atë se sa vlerësojnë aftësinë për të dërguar postë në SH.B.A. Nuk ka dyshim se ato do të rrisin shkallën e paketave kineze.

Sido që të jetë, ultimatumi që administrata ka dhënë do të thotë që nga tetori 17, jo më transport i lirë kinez që ndikon drejtpërdrejt në ePacket. Edhe pse marrëveshjet e shërbimit ePacket u negociuan në mënyrë dypalëshe, këto tarifa lidhen me traktatin e UPU. Ata do të duhet të paguajnë të njëjtat tarifa vendase si ne sapo të arrijnë paketat e tyre elektronike këtu. Dhe Wish, shitësit e e-tregtisë kineze, Ali-express, etj do të ndikohen nga ndryshimi për arsyen se metoda kryesore e tyre e transportit është ePacket.

Si për të zgjidhur çështjen e rritjes së normës së transportit

Sidoqoftë, a do të kontrollojë vërtet ndryshimi tregtinë elektronike nga Kina në SH.B.A.?

Ekziston një e re e mirë, e cila do të kënaqë blerësit dhe shitësit që duan të dërgojnë nga Kina në SH.B.A., veçanërisht dropshippers që dalin nga Kina në SH.B.A. CJPacket që ofron shërbim të transportit të parcelave të vogla të njoftuara për të ruajtur çmimin origjinal të transportit gjatë transportimit në SH.B.A. nga Kina. Ai gjithashtu siguron një gjurmim logjistik nga origjina në një destinacion që të mund të futni numrin e gjurmimit dhe të kontrolloni informacionin logjistik të paketës. Dhe është një nga avantazhet e CJDropshipping e cila është një platformë dropshipping që ofron produkte ndihmuese, përpunimin e porosive dhe dërgimin e transportuesve nga dropshippers nga Kina në të gjithë botën.

Gjeni produkte fitues për t'i shitur app.cjdropshipping

Komente Facebook