fbpx
Si të përdorim sistemin e furnizuesit CJ?
11 / 20 / 2019
Vendet kryesore të 10 përdorin shërbimin e parave të gatshme në dorëzim (COD)
11 / 23 / 2019

Si funksionon paraja e dorëzimit (COD) në Tajlandë?

Ju nuk mund ta dini një nga vendet më të mira të COD është Tajlanda. Dhe njerëzit në Azinë Jug-Lindore (VSM) pëlqejnë përdorimin e parave të gatshme për t'u siguruar që blerja është e sigurt. Duket se Paratë e ofruara janë një model transaksioni shumë i mbrojtur në tregti elektronike. Si mund të bëhet përsëri e njohur?

Unë kam qenë sakrifikuar në eCommerce kineze për shumë vite. Kam përjetuar me shitjen në internet dhe blerjen në internet pasi jam 20 vjet (është 12 vjet më parë). Herën e parë që bleva në internet është nga Taobao dhe po porosisja një T-shirt, dhe unë jam vetëm shqetësues nëse nuk kam marrë porosinë ose ato thjesht na japin produktin e gabuar. Atëherë unë thjesht zgjedh Cash on Delivery. Kur e mora produktin, ishte mirë. Dhe pastaj kam paguar për të nga Cash.

Me rritjen e Alibaba, dhe Alipay bëhen mjeti më i popullarizuar i financave dhe gjithashtu Taobao po bëhet gjithnjë e më i besueshëm për blerësit. Blerësit kurrë nuk shqetësohen për të qenë të mashtruar, kështu që ata nuk kanë nevojë të përdorin Cash në Dorëzim. Nëse nuk janë të kënaqur me urdhrin, atëherë mund ta kundërshtojnë atë. Dhe 80% e mosmarrëveshjes do të jetë një sukses për blerësit. Dhe gjithashtu Blerja në Linjë është aq e popullarizuar sa njerëzit i besojnë asaj edhe më shumë sesa offline.

1. Më shumë Thais po shpenzojnë në luks

Për të kuptuar më mirë tregun Thai e-commerce, është integrale të kuptoni se si janë blerësit tanë Thai. Tajlanda ka një klasë të mesme në rritje që është më e gatshme t'i kalojë këto ditë. 61% e familjeve me të ardhura të larta (fitojnë më shumë se THB50,000 në muaj) zgjedhin të darkojnë rregullisht. Kur e bëjnë këtë, ata shpenzojnë tre herë më shumë sesa grupet me të ardhura të mesme të ulëta.

Shpenzimet e rritura të Tajlandës për luksin dhe përvojat janë një tendencë që shihet shpesh në vendet në zhvillim me të ardhura në rritje. Më pak konservatorë në konsumin e tyre sesa fqinjët e tyre, Thais janë më të gatshëm të marrin hua më shumë për të nxitur blerjet e tyre.

BCG intervistoi disa konsumatorë Thai për nivelin e tyre të borxhit në rritje dhe zbuloi se ata besojnë se zhvlerësimi në luks është një shpërblim për stilin e tyre të jetuar të zënë. Nëse jeni në gjendje të furnizoni konsumatorët Thai me cilësinë që ata kërkojnë, mundësitë janë të shumta nëse ofroni produkte të konsumit, mallra luksoze ose përvoja.

2. Thais janë besnikë ndaj markës, për aq kohë sa nuk është shumë e kushtueshme

Konsumatorët Thai janë më besnikët e markave midis konsumatorëve të Azisë Juglindore. Sidoqoftë, komoditeti, cilësia dhe çmimi janë akoma faktorët kryesorë në vendimet e blerjes Thai.

Më shumë se një e treta e të anketuarve në një studim në McKinsey zgjodhën të rrinë me markat e tyre të preferuara, por do të kërkonin vende që i shisnin me një çmim më të lirë. Sidoqoftë, 13% e të anketuarve nga sondazhi ishin të gatshëm të tregtojnë me marka më të përballueshme. Në mesin e këtij grupi, 62% e tyre nuk u kthyen në blerjen e markave të tyre të preferuara luksoze.

Kur çmimet e mallrave tuaj, është më mirë të bëni disa hulumtime në terren dhe të zbuloni se sa konkurruesit tuaj po çmojnë mallrat e tyre në Tajlandë. Ju mund të jeni në gjendje të shpërtheni në Tajlandë nëse mallrat tuaja janë pak më të lira se sa konkurrentët tuaj, duke mbajtur ende cilësi të mjaftueshme të lartë që të fitoni besnikëri nga konsumatorët Thai.

3. Thais janë të lidhur mirë dhe të informuar mirë

Një pjesë e madhe e çdo strategjie të suksesshme të tregtisë elektronike është të zbuloni se si audienca juaj e synuar mbledh informacion dhe merr vendime.

Tregtia elektronike dhe tregtia sociale janë disa nga tendencat kryesore në vend. Kjo nxitet nga shkalla e lartë e depërtimit në celular (95%) dhe përdorimi i rëndë i mediave sociale (4.2 orë në ditë, më i larti në mesin e vendeve të VSM).

Thais duan të qëndrojnë i mirinformuar para se të merrni vendime për blerje, me 40% të klientëve në varësi të rishikimeve dhe rekomandimeve në internet. Shumica e kohës, kjo bëhet në platforma si Facebook dhe LINE. Kjo do të thotë që fjalët e gojës dhe vlerësimet pozitive janë kritike kur bëhet fjalë për tregtinë elektronike në Tajlandë, e ngjashme me tregjet e tjera të vendosura të tregtisë elektronike.

4. Më shumë gra Thai janë duke blerë blerës të vendimeve në familjet e tyre

Gratë Thai, në veçanti, janë një segment i tregut të tregtisë elektronike që vlen të përmendet. Gratë Thai janë të arsimuara mirë, me ato të moshës 15 ose më të vjetër që kanë një nga nivelet më të larta të punësimit (64%) në çdo ekonomi globale përfshirë Amerikën e Veriut dhe Evropën Perëndimore. Me fuqi blerëse më të lartë, gratë Thai shpesh marrin rolin e vendimmarrësve kryesorë në familje, madje edhe për blerjet tradicionale të meshkujve, si alkooli dhe të qëndrueshme.

Gratë Thai janë gjithashtu mendjemprehtë - 27% e tyre hulumtojnë produkte në internet para se të marrin vendime për blerje, dhe 29% e tyre i ndjekin me blerjet në internet. Në krahasim me shkallën e hulumtimit 21% dhe tarifat përcjellëse 18% të burrave, duke ofruar më shumë informacion mbi cilësinë e produktit dhe çmimet mund të ju ndihmojë të konvertoni më shumë shitje kur bëhet fjalë për blerësit femra.

Arritja e Konsumatorëve Thai

Blerësit Thai mund të jenë hipervizorë, të vetëdijshëm për çmimet dhe të ndjeshëm ndaj shoqërisë. Ajo që ne mund të bëjmë është të ndërtojmë forcën e markës suaj dhe të fitojmë besnikëri duke ndërtuar besim dhe duke qenë transparent me kostot dhe detajet e produkteve dhe faqes tuaj të internetit. Për shembull, kur vendosni faqen tuaj të tregtisë elektronike, mirëmbani dhe organizoni çmimet, produktet dhe informacionin e ofrimit tuaj në një mënyrë transparente dhe të lehtë për t’u kuptuar.

Ndërtimi i besimit

Besimi është një faktor i madh për konsumatorët Thai e-commerce. frika nga mashtrimi në marrëveshjet e blerjeve në internet u përmend si një nga shqetësimet kryesore që konsumatorët Thai kanë kur bëhet fjalë për e-commerce. Kapërcimi i kësaj pengese ju sjell një hap më afër mbylljes së shitjeve me blerësit në internet Thai.

Për të ndërtuar besimin, Thais preferon më shumë prekje personale kur bëhet fjalë për blerjet në internet, duke preferuar të bashkëveprojnë drejtpërdrejt me shitësit në platforma si Facebook ose Instagram përpara se të bëni një blerje. Për shembull, La Mignonne, një dyqan popullor Thai i rrobave në internet në Facebook, ka një ekip të shërbimit të klientëve që i përgjigjet pyetjeve të klientëve ose reagimeve përmes komenteve në Facebook dhe ka 1.5 milion pasues atje.

Vitalshtë gjithashtu e rëndësishme të theksohet se ata do të preferojnë të merren me Thais të tjerë dhe janë të kënaqur me njerëzit që flasin gjuhën e tyre. Nëse po planifikoni të shisni në Tajlandë, do të jetë një ide e mirë të keni një ekip lokal për t'u angazhuar blerësit dhe të ofroni shërbim ndaj klientit.

Për të siguruar më shumë transparencë të çmimeve, motorët e kërkimit të blerjeve dhe vendet e krahasimit të blerjeve synojnë të drejtojnë tregun duke bashkuar rezultatet e çmimeve dhe të kërkimit. Këto kompani, si Priceza DheiPrice, drejtoni klientët në vendet më të mira bazuar në motivimet e tyre, të tilla si markat ose çmimet.

Para ne dore gjate dorezimit

Në mënyrë që sektori i tregtisë elektronike në Tajlandë të ketë sukses, asaj i është dashur të përshtatet me nevojat e klientëve të saj. Në Tajlandë, si në shumë vende të tjera në Azinë Juglindore, Paraja / Mbledhja për Dorëzim (COD) ofrohet për të trajtuar rezistencën ndaj pagesës dixhitale dhe forcimin e transaksioneve të tregtisë elektronike. COD u mundëson blerësve të paguajnë personin e dorëzimit me para në dorë pasi të pranojnë mallrat. Uebfaqet e njohura të tregtisë elektronike si Lazada dhe Pomelo ofrojnë Cash në Dorëzim si një formë pagese por shumë kompani ende nuk e bëjnë pasi COD vjen me sfidat e veta. Shpesh përfshin rreziqe financiare dhe logjistike, siç janë rivotimi i shoferëve, në mënyrë që ata të mos mbajnë sasi të mëdha parash dhe të sigurojnë që sendi dhe paratë të mblidhen. Paraja gjithashtu kërkon më shumë kohë për të përpunuar dhe e lë shitësin me para në xhep në një kohë më vonë sesa do të bënte një transaksion me kartë krediti. Shitësi është gjithashtu më i prekshëm ndaj humbjeve sepse COD e lehtëson konsumatorin të kthejë produktin në kohën e dorëzimit. Për shembull, një konsumator mund të ketë vendosur një urdhër për dy veshje dhe COD të zgjedhur si metodën e pagesës. Sidoqoftë, ajo mund të ndryshojë mendje pasi të shohë mallin dhe të përdorë të drejtën e saj për të refuzuar pagesa për një nga artikujt. Dorëzimi është një tarifë më e madhe e bërë nga shitësi sepse klienti vendosi të blinte vetëm një artikull
edhe pse ajo porositi dy. Ofrimi i COD gjithashtu kërkon që tregtarët të kenë kapital të lartë në dorë pasi duhet të paguajnë për dorëzimin e paketës tek klienti pa u paguar më parë. Ciklet e pagesave tipike ndryshojnë nga ditët 20 në 45 dhe bllokojnë kapital të rëndësishëm për faqet e internetit me vëllim të lartë37. Sipas të dhënave nga eCommerce, e-commerce aftësuesi në rajon për markat globale, Cash on Delivery është ende mënyra mbizotëruese e pagesës e preferuar nga klientët në Tajlandë.

Në Përmbledhje

Konsumatori Thai po bëhet gjithnjë e më shumë teknik dhe njohuri kur bëhet fjalë për tregtinë elektronike. Për të pasur sukses në tregun Thai, do të duhet të kujtojmë të fitojmë besimin e blerësve Thai. Jini transparente në lidhje me çmimet dhe dërgesat, përdorni një qasje më personale dhe bisedore me ta dhe ofrojuni atyre mënyra pagese për të cilat ata janë të kënaqur janë vende të mira për të filluar.

Sidoqoftë, kjo mbulon vetëm mënyrën e arritjes së tyre në internet. Pas mbylljes së shitjes, do të na mbetet akoma të faktojmë se sa më mirë të dërgoni artikullin e tyre nga ambientet tuaja në pragun e blerësit Thai. Vëzhgoni artikullin tonë të rradhës, ku ne do të ndajmë me ju sfidat e mundshme të logjistikës gjatë shpërndarjes në Tajlandë dhe mënyrën më të mirë për t'u marrë me ta.

Komente Facebook
Andy Chou
Andy Chou
Ju shesni - ne anije burim dhe anije për ju!