fbpx
Cilat janë të mirat dhe të këqijat e heqjes dorë nga puna?
03 / 02 / 2020
Farë duhet të dini për paketimin e personalizuar
03 / 12 / 2020

Coronavirus VS Dropshipping / Si të bëni Dropshipping gjatë COVID-19

Farë po ndodh tani në të gjithë botën?

Këtu është një Faqja e internetit për të kontrolluar të dhënat në kohë reale të COVID-19, tregon rastet e konfirmuara saktësisht në secilin vend, të rikuperuarit dhe vdekjet, si dhe grafikët e trendeve.

Nga grafiku i tendencave të rasteve aktuale, ne mund të shohim se numri i çështjeve të konfirmuara në territorin e Kinës përhapet, ndërsa numri i vendeve të tjera tani është në një periudhë të shpejtë të rritjes, që do të thotë COVID-19 tashmë është nën kontroll në Kinë, por ashpër përhapet në shumë vende të tjera.

Ndërsa pandemia kontrollohet në Kinë, kapaciteti logjistik është rikthyer në të gjithë Kinën, përveç qytetit Wuhan (ku është epiqendra e COVID-19, dhe tani është akoma nën bllokim për të parandaluar përhapjen e mëtejshme të koronavirusit të romanit), dhe rreth gjysma e fabrikat janë rikthyer në normale, fabrikat e majta do të rifillojnë prodhimin në mënyrë që në 2 javët e ardhshme.

Sidoqoftë, ndërsa COVID-19 tërhiqet në të gjithë botën, jeta e njerëzve preket në shkallë të ndryshme, në disa zona të rënda, janë ndërmarrë veprime të kufizuara për të kontrolluar përhapjen e koronavirusit të ri - Italia është vënë nën një bllokim të plotë dramatik, shkolla në disa zona të infektuara në Sh.B.A pezulluan klasat për 2 javë për të parandaluar shpërthimin e epidemisë në shkolla. Edhe në fushën e rasteve të infektuara rrallë, banorët po presin të shkojnë jashtë, të qëndrojnë në shtëpi për të siguruar siguri.

Si ndikon ndikimi në COVID-19?

Biznesi i braktisjes nuk do të preket shumë, përveç nëse virusi vazhdon të përhapet dhe të ndalojë të gjithë transportin e mallrave. Dropshipping është një model që përdor përdorimin e plotë të Internetit për të gjetur furnizuesit dhe për të marrë klientë. Shtë një lloj tregtie elektronike. Shembulli më i krahasueshëm i ndikimit të koronavirusit në tregtinë elektronike është SARS-2003 në Kinë. Në vend të një hit të shkëlqyeshëm në tregtinë elektronike, SARS-2003 përshpejtoi zhvillimin e tregtisë elektronike kineze.

Po shfaqen gjigantë elektronikë në mes të SARS-2003

Shikoni historinë, le të shohim se çfarë ndodhi me biznesin e-tregtar në 2003 nën ndikimin e SARS. Situata në vitin 2003 ishte e ngjashme me atë që po ndodh aktualisht - njerëzit po shmangnin daljen e panevojshme, duke qëndruar në shtëpi për të mos u infektuar nga SARS, kjo situatë zgjati me muaj, gjë që çoi në një goditje shkatërrimtare në ekonominë off-line të mallrave. Në këtë situatë, disa gjigantë elektronikë po shfaqeshin.

Duke u ndikuar nga epidemia, JD, tani një gjigand me pakicë në internet, po kërkonte shitje në internet duke kërkuar klientë të mundshëm përmes QQ, i cili është një program komunikimi i menjëhershëm si Skype dhe duke postuar mesazhe në forume në internet, JD bëri një sukses të madh. Në vitin e ardhshëm, JD ndërpreu të gjithë biznesin e saj offline dhe u përqëndrua në shitjen me pakicë në internet.

Nëse jeni të angazhuar me dropshipping, nuk ka shanse që të mos keni dëgjuar kurrë për Aliexpress, e cila është pjesë e grupit Alibaba. Alibaba gjithashtu filloi biznesin e saj të shitjes me pakicë në internet - Taobao, e cila është një nga vendet më të njohura e-komerciale, gjatë SARS-2003, dhe dëshmoi një rritje të jashtëzakonshme të biznesit me pakicë në internet në 17 vitet e fundit.

Cilat produkte mund të lëshoni

Ju mund të keni dëgjuar se dikush ka bërë miliona thjesht duke shitur maska ​​antivirus, është e vërtetë dhe nuk është rasti i vetëm. Maska ka një kërkesë të madhe dhe çmimi po rritet, pasi koronavirusi përhapet në të gjithë botën, për më shumë informacione rreth maskave, ju lutemi shikoni këtë video.

Përveç maskave, ka disa produkte të tjera me kërkesë të madhe potenciale të përshtatshme për dropshipping:

Produkte me kërkesë të madhe potenciale

  • Produkte për larje dore: të tilla si xhel për sanitizimin e duarve, llak për sanizimin e duarve, shpërndarës të sapunit me shkumë automatike, sepse larja e duarve shpesh është një mënyrë tjetër efektive për të luftuar koronavirusin e ri.
  • Makinat e lëvizshme të dezinfektimit të artikujve elektrikë
  • Pastruesit e ajrit

Përveç këtyre produkteve të nevojshme për t’u mbrojtur nga infektimi nga koronavirusi, kërkesa për blerje në internet për shumë nevoja ditore do të rritet, për shkak të vonesës së rimbushjes në dyqanet offline të shkaktuara nga prishja e furnizimit me zinxhirë.

Dhe për shkak se njerëzit janë duke qëndruar në shtëpi, ndodh më pak blerje offline, që do të thotë kërkesë e paparë për blerje në internet. Njerëzit do të kalojnë më shumë kohë në blerje në internet, veshje, produkte pastrimi shtëpiak dhe mallrat do të shohin një rritje të shitjeve në internet. Mund të jetë një moment i papritur për sipërmarrësit elektronikë për të zgjeruar biznesin e tyre.

Whatfarë dropshippers mund të bëjnë ndërsa reklamat në lidhje me virusin ndalohen?

Në mars 6th(UTC + 8), Facebook njoftoi se ndalon listat e tregtisë dhe reklamat për maska ​​mjekësore për fytyrën. Kjo është një goditje e fortë për sipërmarrësit që po planifikojnë të fitojnë para të shpejtë duke bërë marketing në maska ​​antivirus. Dhe sipërmarrësit nga disa zona të rënda të epidemive hasin vështirësi për shkak të bllokimit.

Whatfarë dropshippers mund të bëjnë në këtë situatë të pafavorshme?

Këtu janë disa sugjerime:

  1. Duke kërkuar fushata të tjera reklamash, për shembull, vendosni një fushatë të marketingut me email për të përfituar biznesin tuaj të maskave. Shumë dropshippers të tjerë mund të bëjnë të njëjtën gjë, kështu që është shumë e rëndësishme të dalloheni nga një kopje specifike reklamimi dhe video / imazhe të produktit. Vizitoni www.videos.cjdropshipping.com për të bërë videon / imazhet tuaja të personalizuara.
  2. Shitet produkte të tjerë të nxehtë për COVID-19 që nuk janë ndaluar nga Facebook, ose ndonjë produkt tjetër të nevojshëm nga klientët vendas. Por para marketingut, sigurohuni që ka inventarë për shitje. Jo të gjitha fabrikat janë kthyer në normale, kështu që kontrolloni me furnitorët tuaj nëse ata mund t'i kryejnë porositë tuaja.
  3. Nëse nuk jeni në gjendje të shesni produkte në zonën tuaj për shkak të bllokimit, ndryshoni zonën e synuar ku do të tregoni. Për shembull, nëse jeni në Itali, mund të ekzekutoni reklama posaçërisht për SH.B.A. ose për ndonjë zonë tjetër ku nuk ka kufizime në transport. Për shkak se ju nuk po merreni me produkte personalisht, furnitorët mund t'i dorëzojnë produktet tuaja kudo që dëshironi t'i shisni. Por ka një gjë që duhet t'i kushtoni vëmendje - mund të përballeni me vështirësi në komunikim kur zgjidhni një zonë ku njerëzit nuk thonë të njëjtën gjuhë si ju. Prandaj është më mirë të tregoheni të kujdesshëm kur zgjidhni një zonë dhe sigurohuni që e njihni mirë tregun.

Fjalët përfundimtare

Dropshipping nuk është vetëm një biznes për të luajtur një rol midis furnizuesve dhe konsumatorëve. Gjatë kësaj periudhe të veçantë, dropshippers mund të japin kontributin e tyre për ata që kanë nevojë për mallra ditore. Ato mund të ndihmojnë konsumatorët të marrin atë që duan dhe që kanë nevojë.

Komente Facebook