fbpx
Farë duhet të dini për paketimin e personalizuar
03 / 12 / 2020
Mbledhja e pajisjeve mbrojtëse personale nga Dropshipping CJ
03 / 31 / 2020

Si Ndikimi dhe Koha e Ndikimit në Coronavirus

Disa dropshippers ankohen për vonesën e transportit dhe rritjen e nivelit të transportit këto ditë, veçanërisht rritja e shkallës së transportit për shkak të koronavirusit. Shtë e vërtetë që CJ ka rritur nivelin e transportit të disa metodave të transportit, siç janë ePacket, CJPacket, USPS dhe të ngjashme. Sidoqoftë, kjo nuk është ajo që dëshiron CJ, as dëshiron dropshippers dhe as klientët përfundimtarë.

Le të hedhim një vështrim të parë në atë që po ndodh tani në botë.

Çfarë është Përditësimi e koronavirus tani?

Që nga 21 Mars 2020, 09:39 GMT, 277,312 raste të koronavirusit konfirmohen në të gjithë globin. Shumica e çështjeve të konfirmuara janë shpërndarë në Evropën Perëndimore dhe SH.B.A.

Cila është situata e fluturimeve ndërkombëtare?

Shumë linja ajrore njoftuan të anulojnë të gjitha ose të zvogëlojnë fluturimet drejt dhe nga kontinenti Kinë. Delta Airline njoftoi më 6 shkurt se të gjitha fluturimet midis Kinës dhe SHBA do të anullohen deri më 31 maj.

Sipas CNN, IAG Cargo të hënën njoftoi të gjitha shërbimet drejt dhe nga territori i Kinës për të paktën pjesën e mbetur të muajit.

Për më tepër, shumë linja ajrore të njohura evropiane, përfshirë linjën ajrore franceze Air France, linjës ajrore gjermane Lufthansa, linja ajrore holandeze KLM Royal Dutch Airlines njoftoi të anulojë ose zvogëlojë të gjitha fluturimet midis Kinës dhe Evropës.

Sipas Administratës së Aviacionit Civil të Kinës (CAAC), numri i fluturimeve ndërkombëtare nga Kina ndërmjet 23-29 Mars është 2003 ndërsa ky numër është 2072. Ekziston një tendencë që numri i fluturimeve të shkojë përsëri.

Si ndikohet transporti?

1. Kostoja e transportit rritet shumë. Siç dihet, pothuajse të gjitha parcelat në e-tregtinë ndërkufitare me siguri, duke përfshirë edhe dropshipping, dërgohen nga ajri, i cili është shumë më i shpejtë sesa nga deti. Në situatën e uljes së mprehtë të fluturimit ndërkombëtar, çdo kompani logjistike po nxiton të hipë në bord. Të gjithë ne e dimë se është e pamundur, kështu që fituesit përfundimtarë janë ata që mund të ofrojnë çmim më të lartë, kështu që shkalla e transportit do të rritet pa dyshim. Mimi përcaktohet nga kërkesa dhe oferta. Kompanitë e logjistikës do të shtojnë çmimin e rritur për klientët e tyre, për shembull, CJ. Kjo është arsyeja pse CJ ngre shpesh normën e transportit shpesh këto ditë sepse normat e transportit ndryshojnë për minutë. Pricesmimet ndryshojnë çdo ditë, kjo është arsyeja pse CJPacket rrit nivelin e transportit të saj për vende të ndryshme. Por CJ do të rregullojë shkallën e transportit në rritje të metodave të transportit tani siç ishte dikur kompanitë logjistike të rivendosin çmimin e tyre pasi situatat e fluturimeve të ngushta bëhen më të mira.

2. Koha e transportit do të zgjatet. Siç u përmend më lart, kërkesa për fluturime ndërkombëtare është e jashtëzakonshme ndërsa fluturimet në dispozicion janë mjaft të kufizuara. Kjo do të çojë në shumë mallra që presin në linjë. Disa me fat mund të presin 2-3 ditë, por ata djem të pafat duhet të presin gjysmë muaji, gjë që e zgjat shumë kohën e transportit. Për fat të mirë, CJPacket nuk do të preket aq sa ePacket dhe disa transporte të tjera. ePacket tani mund të zgjasë 30-50 ditë për të shpërndarë me sukses ndërsa CJPacket përdor 10-20 ditë. Disa klientë janë irrituar nga vonesat e padëshiruara. Sidoqoftë, aktualisht nuk ka asnjë zgjidhje tjetër më të mirë. Për më tepër, më shumë vonesa mund të ndodhin për shkak të situatave të ndryshme të vendeve të destinacionit. GjD nuk do të pranojë mosmarrëveshje dhe marrëdhënie në rast se shumë vonesa ndodhin pasi të arrijnë ngastra në vendet e destinacionit.

Sa do të zgjasë rritja e çmimit?

Isshtë i lidhur ngushtë me kur mbaron koronavirusi ose për të thënë në thelb nën kontroll. Sipas BBC, Kryeministri Boris tha se brenda 12 javësh Mbretëria e Bashkuar mund të "kthejë valën". Por kjo është larg nga fundi.

Në të vërtetë, askush nuk mund të parashikojë se kur do të marrë fund coronavirus. Disa shkencëtarë thanë se do të duhen disa muaj. Pesimisti beson se kjo koronë do të zgjasë deri në fund të vitit 2020, madje edhe më gjatë.

Sipas përvojës kineze, është e mundur të duhen 2 muaj për ta mbajtur këtë koronë nën kontroll për aq kohë sa njerëzit vetëm qëndrojnë në shtëpi dhe mbajnë distancën sociale kur janë jashtë për nevoja. Ose korona do të vazhdojë të përhapet dhe të vazhdojë për një periudhë më të gjatë. Nëse kështu, më shumë fluturime ndërkombëtare do të anullohen dhe kapaciteti ndërkombëtar i transportit do të kufizohet më shumë, madje edhe i padisponueshëm, le të rregullojmë çmimin e transportit.

CJPacket është në gjendje të dërgojë ngastra antivirusë si facemask tani me rritjen e kostove të transportit. Nëse situata akoma keqësohet, ekziston mundësia që CJPacket të mos jetë në gjendje të dërgojë sende mjekësore.

CJ mund të vazhdojë të rritet çmimi i transportit për disa metoda të transportit pranë ose larg për disa vende. Por CJ shpreson të dihet se rritja e çmimit nuk është qëllimi i CJ, as i juaji, dropshippers, dhe as blerësit. CJ shpreson që kjo COVID-19 të përfundojë së shpejti dhe shpresoj që të gjithë larg koronës dhe ta mbajnë të sigurt përgjithmonë!

Komente Facebook