fbpx
A do të ketë vonesa të transportit nën COVID-19?
05 / 12 / 2020
Një dyqan produkti VS Store i përgjithshëm VS dyqan i ngrohtë: Cila është më mirë?
05 / 19 / 2020

Shumë dropshippers janë duke luftuar me ndihmimin e produkteve dhe sjelljen e trafikut në dyqanet e tyre. Ata shpenzojnë një kohë dhe para të jashtëzakonshme për reklama dhe promovime. Por ata nuk e pranojnë plotësisht fuqinë e përshkrimeve të produkteve. Një shumë e dyqaneve dropshipping kopjojnë dhe ngjitin tiparet e produkteve nga furnitorët e tyre. Në të vërtetë, përshkrimi i produktit është në të vërtetë nxitës që i bën njerëzit të blejnë.

Le të themi, midis dy dyqaneve që shesin të njëjtin produkt, por me përshkrime dhe çmime të ndryshme, cilën do të zgjidhni?

Rezulton se njerëzit kanë tendencë të zgjedhin atë me një përshkrim të një cilësie më të mirë mbi atë vetëm me specifikime, edhe pse çmimi mund të jetë pak më i lartë.

Ha keni për të shkruar një përshkrim bindës të produktit?

i parë, duhet të dini se cilët janë anëtarët e audiencës tuaj.

Kindfarë lloj përfitimesh po kërkojnë?

Në konsuminizmin e sotëm, njerëzit janë duke blerë më shumë sesa një produkt.

Ata janë duke blerë një emocion, ose një mënyrë jetese. Ata janë duke blerë përfitimet e produkteve tuaja.

Kur është fjala për dropshipping, njerëzit në të vërtetë janë duke blerë mënyrën si jeni duke bërë marketing, dhe stilin e jetës që po shesni.

Duhet të mbani mend se kur njerëzit lexojnë përshkrimet tuaja, ata gjithmonë bëjnë një pyetje të zakonshme, "infarë ka për mua?"

Me kusht që ju po shesni triko të shëmtuar të Krishtëlindjes në dyqanin tuaj online, ju nuk mund thjesht të kopjoni-ngjitur specifikimet. A prisni që njerëzit të klikojnë në faqen tuaj në internet, të kalojnë nëpër të gjithë përshkrimet e mërzitshme dhe pastaj të bum, ashtu si kjo, goditi me magji butonin "blej tani"?

Njerëzit nuk blejnë triko të shëmtuar të Krishtëlindjes sepse kanë dëshirë të madhe për një triko të ngrohtë. Ata kanë nevojë për argëtim, ata duan të jenë në trend, të ndjehen festiv. Njerëzit duhet të ndjehen pak "pa kuptim" në jetën e tyre. Kështu që ata do të vlerësojnë më shumë një përshkrim të produkteve argëtuese.

Kështu që ju duhet ta bëni atë të shfaqet në përshkrimet e produktit tuaj, injektoni humor në të.

Ju duhet të dini se si të bisedoni me anëtarët e audiencës tuaj duke folur gjuhën e tyre, në mënyrë që të krijoni një lidhje emocionale me ta.

Angazhimi i audiencës tuaj në një bisedë është një mënyrë e mirë për të filluar. Mund të provoni të shkruani ndërsa po flisni një-në-një me anëtarët tuaj të audiencës. Ose përdorni përshkrimin e produktit tuaj për të treguar një histori. Theelësi është që t’i bëni ata të ndjehen të lidhur me produktin tuaj.

Këshillë 2: Përdorni fjalë kyçe specifike

Ju duhet të përfshini fjalë kyçe specifike (të njohura si fjalë kyçe me bisht të gjatë) në përshkrimet e produktit tuaj ose mund të mos keni një shans për shkak të konkurrencës masive për fjalë kyçe të gjera. Fjalë kyçe specifike mund të kenë vëllime më të ulëta të kërkimit, por ato janë më të lehta për t'u renditur.

Për shembull, është më mirë të përdorni një fjalë kyçe aq specifike sa ““iftet e Ugly të Krishtlindjeve të shtypura” në vend të “triko të shëmtuar të Krishtlindjes” ose “triko më të shëmtuar të Krishtëlindjes”. Në këtë mënyrë, ju do të keni një shans më të mirë për të renditur dhe për të qenë i dukshëm në rezultatet e kërkimit në Google.

Por, thjesht mos harroni të gjitha këto fjalë kyçe për të dalë me përshkrimet e produktit tuaj, ato ndoshta nuk do të shesin.

Këshillë 3: Përdorni pikat e plumbave për të nxjerrë në pah përfitimet

Përshkrimi i produktit tuaj duhet të jetë i thjeshtë për t’u lexuar. Asnjë bllok më masiv i tekstit ose paragrafë të gjatë të mërzitshëm që klienti juaj do të ndjejë lexim irritues.

Njerëzit kanë shtrirje të shkurtër të vëmendjes dhe ata vetëm do të zvogëlojnë përmbajtjen e tyre të lidhur. Prandaj përpiquni të shmangni paragrafët e gjatë dhe t'i bëni përshkrimet tuaja të skanueshme.

Këshillë 4: Përdorni videot e produktit

Krahasuar me një paragraf të gjatë, një video e produktit është një mënyrë shumë më e lehtë për klientët të treten ndërsa përcjellin informacion të mjaftueshëm në lidhje me produktet tuaja në një mënyrë më të gjallë në të njëjtën kohë.

Videot me cilësi mund të krijojnë një prani të mirë për produktin tuaj. Por duhet të siguroheni që videot po bëhen profesionalisht. Përndryshe, thjesht do të jetë kundërproduktive.

Dropshipping CJ ofron një shërbim të tillë specifik video xhirimi për dropshippers. Nëse jeni të interesuar dhe dëshironi informacion më të detajuar, vizitoni videos.cjdropshipping.com

Këshillë 5: Mos harroni të shtoni Thirrje CTA për veprim frazë.

Thirrja për veprim është gjithçka për konvertimin.

Në fund të ditës, ju jeni duke shitur produkte dhe patjetër dëshironi që klientët tuaj të bëjnë një blerje.

Ju shikoni butonin "pajtohem" në çdo kanal YouTube. Dhe kjo është CTA. “Klikoni këtu” ku mund të shihni në shumë faqe në internet është gjithashtu një CTA tipike.

Frazat më të mira CTA janë të qarta, por specifike dhe krijojnë një urgjencë që e shtyn përdoruesin të veprojë. Mundohuni t'i thoni thjesht "blini tani ndërsa produkti është akoma në gjendje".

Shkrimi i një përshkrimi të mirë të produktit nuk është aq i lehtë. Duhet kohë dhe durim. Dhe ju duhet të ndryshoni mendimin tuaj në lidhje me përshkrimet e produktit dhe mënyrën e funksionimit të tyre. Por ju mund të merrni mirë në këtë.

Komente Facebook