fbpx
100 Shitësit më të mirë në CJ Dropshipping (Dhe 6 Reklamat e Nicheve të Nxehta)
05 / 20 / 2020
Si të blini produkte nga depot e CJ në SHBA?
05 / 22 / 2020

Pse urdhërat e mi për blerje nuk sinkronizohen me CJ dhe si të vazhdojnë?

Shopify është platforma më e përdorur për klientët tanë. Integrimi midis Shopify dhe CJ është bërë mirë. Por disa mund të jenë akoma të hutuar pse urdhërat e tyre nuk janë sinkronizuar në CJ. Për ta, gjithçka duket mirë. Prandaj, ne ofrojmë disa situata dhe zgjidhje të mundshme për t'i bërë gjërat në rregull.

Së pari, le të sqarojmë se cilat lloje të rendit mund të sinkronizohen nga Shopify në CJ, domethënë kushte për të sinkronizuar një urdhër:

a. Porosia juaj është i paguar dhe e vlefshme;

b. Urdhri juaj është vendosur brenda 7 ditëve;

c. Porosia juaj është i paplotësuar që nuk e përmbushni porosinë tuaj në një platformë tjetër.

E dini, porositë tuaja nuk mund të sinkronizohen nëse nuk u përshtaten situatave të mësipërme. Dhe mund ta kontrolloni në dyqanin tuaj Shopify.

Më e rëndësishmja, ka zgjidhje për ju kur urdhërat nuk sinkronizohen me CJ. Përkatësisht, urdhri është jo nën "Procesi i kërkuar". Ju lutemi kontrolloni mënyrat e mëposhtme një nga një:

1. Kontrolloni nëse statusi i porosisë i plotëson kërkesat e mësipërme apo jo.

Nëse jo, ne kemi dy metoda për të përpunuar urdhërat: ① Krijoni një porosi me dorë në Shopify dhe sinkronizoni përsëri urdhrin; ②Vendosni një urdhër manual në CJ dhe ngarkoni numrin e përcjelljes në porosinë ose klientin dhe shënoni porosinë siç është përmbushur.

Statusi i pagesës supozohet të jetë “Autorizohet”. Për më tepër, mund të kontrolloni nëse pagesa ka vonesë. Disa pagesa do të zbriten brenda 24 orëve. Atëherë, paguhet vërtet. Ju duhet ta konfirmoni ardhjen dhe ne do ta sinkronizojmë pasi statusi të bëhet "Paguhet".

2. Kontrolloni plotësisht ose jo produktet e lidhura me CJ.

Ndonjëherë, ju mund të gjeni rendin në "Urdhër jo i plotë". Isshtë jashtë produkteve në rregull Nuk është e lidhur me CJ plotësisht.

Zgjidhje: 1) Klikoni “Lidh”Nëse produkti është në dyqanin tuaj dhe sigurohuni që çdo variant të jetë i lidhur. 2) Ndoshta, ju mund të "Posto një kërkesë ndihmuese”Nëse nuk e keni produktin në dyqanin tuaj.

Pasi të keni lidhur produktin, ju lutemi zgjidhni porositë dhe klikoni "Përditëso" dhe pastaj "Reprocess". Urdhrat do të shtohen përsëri "Procesi i kërkuar" përsëri. Në një mënyrë tjetër, ajo sinkronizohet tani. Kështu mund të procedoni me porosi si zakonisht dhe ne do t'i përmbushim ato.

3. Me dorë ”Sinkronizoni porositë e fundit"

Arsyeja 1: Urdhrat janë nuk sinkronizohet në kohë reale. Dhe ne i sinkronizojmë automatikisht ato një ose dy herë në ditë.

Zgjidhja: Klikoni “Filloni të sinkronizoni porositë e fundit". Nëse është në kohë të shkurtër, mund ta klikoni atë dhe porosia juaj do të sinkronizohet menjëherë.

Arsyeja 2: Informacioni i produktit ishte modifikuar, shtuar ose fshirë dhe ne nuk mund të sinkronizojmë informacionin e azhurnuar. Pra, urdhërat nuk mund të sinkronizohen me ne as.

Zgjidhja: Shkoni te Produktet> Lidhja. Ju lutemi sigurohuni që produktet ose variantet janë të lidhura mirë, dhe më pas klikoni në "Sync Orders Last".

Ekziston edhe një i përshtatshëm mënyra për të kontrolluar arsyen dhe zgjidhjen. Klikoni në kujtesë ”Keni një urdhër të pa sinkronizuar? Kliko këtu"Dhe shkruani numrin e porosisë në dyqan për të marrë një përgjigje dhe zgjidhje të shpejtë.

Shënime:

a. Para lidhjes, ju lutemi sinkronizoni së pari produktet e dyqanit tuaj për të marrë informacionin më të fundit.

b. Lidhja është e ndërtuar midis varianteve të një produkti.

c. nëse ti shtuar ose modifikuar variantin në dyqanin tuaj, duhet sinkronizoni produktet tuaja përsëri. Dhe mundeni lidh një të re duke shtuar një lidhje automatike si hapat këtu.

d. nëse ti fshihet variantin ose produktin, duhet shqit variantet e pavlefshme dhe lidhen përsëri ato të disponueshme.

e. Nëse produkti nuk mund të sinkronizohet, ju lutemi kontrolloni nëse karakteret e titulli i produktit, etiketa, çmimi, ose SKU tejkalon kufijtë. Mund ta ndryshoni dhe sinkronizoni përsëri.

Komente Facebook