fbpx
Kumaha ngagunakeun Sistem Pembekal CJ?
11 / 20 / 2019
10 Daérah Top Paké Cash on Service Pangiriman (COD)
11 / 23 / 2019

Kumaha Kumaha Kas di Pengiriman (COD) damel di Thailand?

Anjeun panginten henteu terang salah sahiji nagara COD anu pangsaéna nyaéta Thailand. Sareng jalma di Asia Tenggara (SEA) sapertos nganggo Cash on Delivery pikeun mastikeun pameseran éta aman. Sigana mah Cash on pangiriman mangrupikeun modél transaksi pisan tukang di eCommerce. Kumaha cara dimungkinkeun janten populér deui?

Kuring kedah dikurbankeun di eCommerce Cina salami sababaraha taun. Abdi ngalaman ngajual online sareng mésér online saprak kuring taun 20 (éta mangrupikeun 12 taun ka pengker). Pertama kali kuring mésér online nyaéta ti Taobao sareng kuring mesen kaos oblong, sareng kuring ngan ukur upami henteu nampi tarima atanapi aranjeunna hurung masihan produk anu salah. Lajeng kuring ngan saukur milih kas on Pengiriman. Nalika kuring nampi produk, éta saé. Teras abdi mayar éta ku kas.

Kalayan Alibaba tumbuh, sareng Alipay janten alat kauangan anu paling populer sareng Taobao ogé beuki loba dipercaya pikeun para pembeli. Anu mésér henteu hariwang pikeun disiksa, janten henteu kedah nganggo Cash on Pangiriman. Upami aranjeunna henteu gumbira kalayan tatanan éta, maka aranjeunna tiasa sengketa éta. Sareng 80% tina sengketa bakal aya kasuksésan ka para pembeli. Sareng ieu ogé Pembelian on Line anu populer janten masarakat dipercantenkeun langkung seueur tibatan offline.

1. Langkung Thais Anu Belanja dina Méwah

Pikeun langkung hadé ngartos pasar e-commerce Thailand, hal anu integral pikeun ngartos kumaha rupa pembeli Thailand urang. Thailand gaduh kelas tengah anu ningkat anu langkung daék ngirangan dinten ieu. 61% rumah tangga berpendudukan tinggi (panghasilan langkung ageung tibatan bulanan THB50,000) milih tuang kaluar sacara teratur. Nalika aranjeunna ngalakukeun, aranjeunna ngaluarkeun tilu kali langkung seueur ti kelompok panghasilan tengah-anténg.

Kanaékan Thailand pikeun ngaluarkeun kamewahan sareng pangalaman mangrupikeun tren anu sering katingali di nagara-nagara berkembang sareng ningkatkeun pendapatan. Kurang konservatif dina konsumsina ti tatanggaana, Thais langkung sanggup nginjeum deui kanggo ngaluarkeun pameseranana.

Wawancara BCG ngawartoskeun sababaraha konsumén Thailand ngeunaan tingkat hutang naékna aranjeunna sareng mendakan yén aranjeunna percaya yén indulging mewah nyaéta hadiah pikeun gaya hirup anu sibuk. Upami anjeun tiasa nyayogikeun konsumen Thailand kalayan kualitas anu dipilari, kasempetan ageung naha anjeun nawiskeun produk konsumen, barang méwah, atanapi pangalaman.

2. Thais mangrupikeun setia sareng Sadérék, Henteu Hémang teuing

Konsumén Thailand anu paling kasohor merek diantara konsumén Asia Tenggara. Tapi, genah, kualitas & harga masih janten faktor utama dina kaputusan mésér Thailand.

Langkung ti sapertilu responden dina survey McKinsey milih pikeun nempel sareng merek anu dipikaresepna tapi bakal milarian tempat-tempat anu dijualna kalawan harga anu langkung mirah. Nanging, 13% réspondén survey daék pikeun ngaréka deui merek anu langkung mirah. Diantarana golongan ieu, 62% di antarana henteu malik deui mésér merek méwah anu dipikaresep.

Nalika harga barang anjeun, langkung saé pikeun ngalakukeun sababaraha riset lapangan sareng milarian sabaraha pesaing anjeun harga barang di Thailand. Anjeun panginten tiasa ngarobih ka Thailand upami barang anjeun langkung mirah langkung saé tibatan pesaing anjeun, bari tetep kualitas anu cukup luhur pikeun anjeun nampi kasatiaan ti konsumén Thailand.

3. Thais dihubungkeun sareng Beneran

Bagian utama strategi e-commerce anu suksés nyaéta pikeun mastikeun kumaha target pamiarsa anjeun ngumpul inpormasi sareng nyandak kaputusan.

E-commerce sareng perdagangan sosial mangrupikeun sababaraha tren utama di nagara éta. Ieu disetir ku kadar penembakan sélulér anu luhur (95%) & panggunaan média sosial beurat (4.2 jam sadinten, tingkat pangluhurna di nagara-nagara SEA).

Thais hoyong tetep well-informed sateuacan ngalakukeun kaputusan mésér, kalayan 40% palanggan gumantung kana ulasan sareng saran online. Kaseueuran waktos, ieu dilakukeun dina platform sapertos Facebook sareng Line. Ieu ngandung harti yén ulasan-ti-sungut sareng ulasan positip kritis lamun datang ka e-commerce Thailand, mirip sareng pasar é-commerce anu sanésna.

4. Langkung Awéwé Thailand Anu Ngésérkeun Pembuatan Kaputusan di Rumah Tangga

Awéwé Thailand, hususna, mangrupikeun bagéan pasar e-commerce anu diperhatoskeun. Awéwé Thailand dididik anu saé, sareng yuswa 15 atanapi sepuh ngagaduhan salah sahiji tingkat padamelan anu paling tinggi (64%) dina ékonomi naon waé kaasup Amérika Kalér sareng Éropa Kulon. Kalayan kakuatan ngagaleuh anu langkung luhur, awéwé Thailand sering nyandak peran pembuat kaputusan primér di rumah tangga, bahkan pikeun pembelian tradisional sacara tradisional sapertos alkohol & durét.

Awéwé Thailand ogé wicaksana - 27% di antarana produk panalungtikan online saencan nyandak kaputusan mésér, sareng 29% ngiringan kalayan mésér sacara online. Dina ngabandingkeun kana panaliten 21% sareng tarif nurutan 18% ditanggung ku lalaki, nyayogikeun inpormasi langkung lengkep ngeunaan kualitas produk sareng harga tiasa ngabantosan anjeun ngarobih langkung seueur penjualan nalika ngabeliaran awéwé.

Ngahontal Konsumén Thailand

Pembeli Thailand tiasa janten hyperaware, sadar-harga sareng sénsitip sosial. Anu tiasa urang lakukeun nyaéta ngawangun kakuatan merek anjeun sareng kéngingkeun kasatiaan ku ngawangun amanah sareng transparan kalayan biaya sareng detil produk sareng wéb anjeun. Salaku conto, nalika nyetel halaman e-commerce anjeun, ngajaga & ngatur harga anjeun, produk sareng inpormasi pengiriman dina cara anu transparan sareng gampang dipangerteni.

Gedong Amanah

Percaya mangrupikeun faktor anu saé pikeun konsumen e-commerce Thailand. The sieun ku panipuan dina nganyahokeun balanja online dicutat salaku salah sahiji perhatian utama anu konsumen Thailand nalika datang ka e-commerce. Ngatasi halangan ieu nyababkeun anjeun hiji léngkah pikeun ngadeukeutan nutup toko sareng pembeli online Thailand.

Dina raraga ngawangun amanah, Thais langkung milih anu langkung kabaran pribadi lamun datang ka pembelian online, langkung milih langsung berinteraksi sareng penjual di platform sapertos Facebook atanapi Instagram sateuacan mésér. Contona, La Mignonne, hiji toko baju online Thailand anu populér di Facebook, ngagaduhan tim palayanan palanggan anu ngabales pitakon atanapi saran ti nasabah liwat komentar Facebook sareng ngagaduhan 1.5 juta pengikut anu aya.

Éta ogé penting pikeun dicatet yén aranjeunna langkung resep berurusan sareng Thais anu sanés sareng damang sareng jalma anu nyarios basa aranjeunna. Upami anjeun ngarencanakeun kanggo ngajual ka Thailand, éta bakal janten ide anu hadé pikeun ngagaduhan tim lokal dina tempat janten pemborong sareng nyayogikeun palayanan pelanggan.

Pikeun nyayogikeun transparansi harga langkung, mesin pencari balanja & situs ngabandingkeun balanja kanggo nyusun pasar ku ngahijikeun harga & hasil pamilarian. Perusahaan ieu, sapertos Harga &iPrice, ngajalankeun konsumén ka situs pangsaéna dumasar kana motivasina, sapertos merek atanapi harga.

Kas on Pangiriman

Supaya sektor sektor e-commerce di Thailand sukses, nya kedah adaptasi sareng kaperluan para nasabah. Di Thailand, sapertos di seueur nagara-nagara sanés di Asia Tenggara, Cash / Koléksi on Delivery (COD) ditawarkeun pikeun ngatasi résistansi pembayaran digital sareng ningkatkeun transaksi e-commerce. COD ngamungkinkeun para pembeli mayar jalmi pangiriman nganggo kas saatos nampi barang. Situs web e-commerce populér sapertos Lazada sareng Pomelo nawiskeun Cash on Delivery salaku bentuk pamayaran tapi seueur perusahaan tetep henteu siga COD gaduh tangtangan sorangan. Éta kalebet ngalangkungan résiko kauangan sareng logistik, sapertos driver rerouting sahingga henteu mawa artos anu ageung sareng mastikeun barang sareng artos. Kontan ogé peryogi langkung lami kanggo ngolah sareng daun bakul ku artos dina saku sanésna dibanding transaksi transaksi kartu kiridit. Anu ngajual ogé langkung rentan ka karugian sabab COD matak ngamudahkeun pikeun palanggan balik produk dina waktos kiriman. Salaku conto, konsumen tiasa parantos nyayogikeun pesenan kanggo dua baju sareng milih COD salaku padika pembayaran. Nanging, anjeunna tiasa ngarobih pikir ningali nalika ningali barangna sareng nganggo hakna pikeun nampik mayar salah sahiji barang. Pangiriman éta téh bayaran anu langkung ageung ditanggung ku para penjual sabab para nasabah mutuskeun ngan ukur mésér hiji barang
sanaos anjeunna mesen dua. Ngalamar COD ogé kedah padagang ngagaduhan modal anu luhur sapertos anu kedah mayar pikeun pangiriman pakét ka para nasabah tanpa mayar heula. Siklus pamayaran biasana béda-béda ti 20 dugi ka 45 dinten sareng blok modal modal pikeun situs wéb kalayan volumeXXUMUM tinggi. Numutkeun data ti eCommerce, e-commerce enabler di daérah pikeun merek global, Cash on Delivery masih mangrupikeun padika pembayaran anu langkung dipikaresep ku konsumén di Thailand.

Ringkesanana

Konsumen Thailand parantos janten teknologi anu canggih sareng pinter dina ilmu e-commerce. Dina raraga suksés dina pasar Thailand, urang kedah émut pikeun kéngingkeun kapercayaan para palayan Thailand. Janten transparan ngeunaan harga sareng kiriman, pakét langkung pribadi sareng pendekatan percakapan sareng aranjeunna, sareng nawiskeun aranjeunna metode pamayaran anu aranjeunna nyaman sareng tempat anu saé pikeun ngamimitian.

Nanging, ieu ukur nyertakeun kumaha carana ngahontal aranjeunna online. Saatos nutup jual, kami masih kedah faktor ka kumaha anu pangsaéna pikeun nganteurkeun barang-barangna ti enggon anjeun ka toko panto Thailand. Perhatoskeun artikel kami anu salajengna dimana urang bakal bagikeun anjeun tangtangan logistik poténsial nalika ngirim di Thailand sareng kumaha anu paling hadé pikeun nganyahokeunana.

Facebook Comments
Andy Chou
Andy Chou
Anjeun ngajual - kami ngiringan sumber sareng kapal pikeun anjeun!