fbpx
Tilläggstjänst du kanske behöver
05/25/2018
Vad är CSV-fraktorder?
Topp 10-leveransmetod för drop shiping + Shopify eller WooCommerce
05/28/2018

Hur man startar Drop Shipping-företag?

Drop shiping är en extremt populär affärsmodell för nya företagare, särskilt Gen Xers och Millennials, eftersom internetmarknadsföringsfärdigheterna är långt överviktiga än finansiell kapacitet. Eftersom du inte behöver lagra eller hantera några objekt du säljer är det möjligt att starta en släpp fraktverksamhet med begränsade medel.

En e-handelswebbplats som tillämpar droppfraktmodellen köper föremålen den säljer från en tredjepartsleverantör eller tillverkare som sedan uppfyller beställningen. Den här affärsmodellen sänker inte bara driftskostnaderna utan sparar också tid så att du kan fokusera alla dina ansträngningar på kundförvärv.

Om du är redo att starta ett företag som kan konkurrera med detaljhandelsjättar och om du gör det på en begränsad budget, följ de sex stegen nedan. Även om det inte kräver många startfonder för att starta en drop shiping-verksamhet kräver det fortfarande en enorm mängd hårt arbete.

1. Välj en nisch

Den nisch du väljer måste vara laserfokuserad och något du verkligen är intresserad av. Ett produktsortiment som inte är fokuserat kommer att vara svårt att marknadsföra. Om du inte brinner för den nisch du väljer kommer du att vara mer benägna att motverka, eftersom det kräver mycket arbete för att framgångsrikt skala en drop shiping-verksamhet. Här är några punkter att tänka på när du väljer din nisch:

  • Sök attraktiva vinster. När du kör en affärsmodell för fraktfrakt, är ditt fokus på marknadsföring och kundförvärv, så det arbete som krävs för att sälja en $ 20-artikel är i stort sett samma som det skulle vara att sälja en $ 1,500-artikel. Välj en nisch med högre priser.
  • Låga fraktkostnader är mycket viktigt. Även om din leverantör eller tillverkare kommer att hantera leveransen av produkterna, om fraktkostnaden är för hög, kommer den att fungera som ett kundavvisande medel. Hitta några produkter som fraktkostnaden är låg, eftersom detta också ger dig möjligheten att erbjuda gratis frakt till dina kunder och absorbera den kostnaden som en affärskostnad för att locka till mer försäljning.
  • Se till att din produkt vädjar till impulsköpare med disponibel inkomst. När du är fokuserad på att driva trafik till din webbplats vill du uppleva den högsta konverteringsgraden möjligen eftersom de flesta besökare aldrig kommer tillbaka. De produkter du säljer bör utlösa impulsköp och vädja till dem med ekonomisk förmåga att göra ett köp på plats.
  • Se till att människor aktivt söker efter din produkt. Använda Googles sökordsplanerare och Trender för att kontrollera några vanliga söktermer relaterade till din potentiella nisch. Om ingen söker efter vad du planerar att sälja är du död i vattnet innan du ens börjar.
  • Skapa ditt eget märke. Din drop shiping-verksamhet kommer att ha mer värde om du kan sortera om vad du än säljer och skicka det som ditt eget. Leta efter en produkt eller linje som du kan vita etiketter och sälja ditt eget märke med anpassade förpackningar och märkesvaror.
  • Sälj något som inte är lätt tillgängligt lokalt. Välj något som din kund inte kan hitta på gatan. På så sätt blir du mer attraktiv för en potentiell kund.

2. Utför tävlingsforskning

Kom ihåg att du kommer att tävla med andra drop shiping-verksamheter såväl som detaljhandelsjättar som Walmart och Amazon. Det är här som många potentiella dropptagare går fel eftersom de letar efter en produkt som har liten eller ingen konkurrens. Det är ett tecken på att det inte krävs någon produkt.

Det finns många skäl till varför en produkt kanske inte har mycket konkurrens, som höga fraktkostnader, leverantörs- och tillverkningsproblem eller dåliga vinstmarginaler. Leta efter produkter som har konkurrens, eftersom det är ett tecken på att det finns en hög efterfrågan och affärsmodellen är hållbar.

3. Säkra en leverantör

Att samarbeta med fel leverantör kan förstöra ditt företag, så det är viktigt att du inte rusar det här steget. Genomför korrekt due diligence. De flesta leverantörer av droppfrakt levereras utomlands, vilket gör kommunikationen oerhört viktig, både vad gäller svarhastighet och förmågan att förstå varandra. Om du inte är 100 procent säker på en potentiell leverantörs kommunikationsförmåga, gå vidare och fortsätt sökningen.

Människor använde Aliexpress- och eBay-leverantörer som leverantörer av leverans och levererade mycket problem på plattformarna. Så de flesta drop-shippers byter till andra plattformar som CJDropshipping, här är en artikel som berättar varför folk slutar från Aliexpress.

Försök att lära av andra företagare som har gått denna väg tidigare. Det finns gott om informationskällor från affärs- och teknikbloggar till denna subreddit om drop shipen. Det är ett populärt ämne som kan hjälpa dig att undvika kostsamma leverantörsfel.

4. Bygg din webbplats för e-handel

Det snabbaste sättet att lansera en webbplats som stöder en affärsmodell för fraktfrakt är att använda en enkel e-handelsplattform som Shopify och WooCommerce finns också på amason, etsy, eBay etc. Du behöver inte en teknisk bakgrund för att komma igång, och det har massor av appar för att öka försäljningen.

Även om du har en betydande budget som gör att du kan anställa ett webbdesign- och utvecklingsföretag för att skapa en anpassad lösning, är det ett mycket klokare drag att använda ett av plug-and-play-alternativen, särskilt i början. När du är etablerad och intäkterna kommer in kan du utforska ytterligare anpassning av webbplatsen.

5. Skapa en kundförvärvsplan

Att ha en bra produkt och en webbplats är bra, men utan kunder som vill köpa har du inget företag. Det finns flera sätt att locka till sig potentiella kunder, men det mest effektiva alternativet är att starta en Facebook-kampanj.

Detta gör att du kan generera försäljning och intäkter från början, vilket kan bidra till snabb skalning. Facebook tillåter dig att placera ditt erbjudande direkt framför en riktad målgrupp. Detta ger dig möjligheten att konkurrera med de största märkena och återförsäljare omedelbart.

Du måste också tänka långsiktigt, så sökmotoroptimering och e-postmarknadsföring bör också vara ett fokus. Samla e-postmeddelanden från början och konfigurera automatiserade e-postsekvenser som erbjuder rabatter och specialerbjudanden. Det är ett enkelt sätt att utnyttja din befintliga kundbas och generera intäkter utan extra reklam och marknadsföring.

6. Analysera och optimera

Du måste spåra all tillgänglig information och statistik för att växa ditt företag. Detta inkluderar Google Analytics-trafik och Facebook-konverteringspixeldata om det är din huvudsakliga kundförvärvskanal. När du kan spåra varje enskild konvertering - att veta var kunden kommer från och vilken väg de tog på din webbplats som så småningom ledde till en försäljning - gör det möjligt för dig att skala vad som fungerar och eliminera vad som inte gör det.

Du kommer aldrig att ha en set-and-glömma reklam- eller marknadsföringslösning. Du måste hela tiden testa nya möjligheter och finjustera aktuella kampanjer, vilket gör att du kan veta när du ska optimera eller ändra kampanjutgifterna.

Facebook Kommentarer
Andy Chou
Andy Chou
Du säljer - vi levererar källa och skickar åt dig!