fbpx
Hur ansluter du din Lazada Store till CJ Dropshipping APP?
08/19/2019
Uttag från USA från Universal Postal Union: Hur man hoppar över prisökningen på e-paketet?
08/29/2019

Mervärdesskatt (moms) är en flerstegs moms, vars slutliga börda bärs av den privata konsumenten. Moms till lämplig skattesats kommer att inkluderas i det pris du betalar för varorna du köper.

MOMS In Sverige

Sverige omfattas av EU: s momsregler och är en del av EU: s inre marknadsekonomi. Momsdirektiv utfärdas av EU som fastställer principerna för momsregimen som ska antas av medlemsstaterna, inklusive Sverige. Dessa direktiv har företräde framför den lokala lagstiftningen.

Sverige införde moms, känd som mammor, i 1969. Det administreras av Skatteverket, Skatteverket. Den vanliga momssatsen i Sverige är 25%. med reducerade priser på 12% och 6% för mat, uthyrning av bostäder, böcker, tidningar och andra varor och tjänster. Exempel på undantagna leveranser är hälso- och sjukvård, finansiella tjänster och utbildning.

Det finns olika scenarier som skulle utlösa en skyldighet att registrera sig för moms i Sverige. Några av de vanligaste exemplen är:

  • Importera varor till Sverige utanför Europeiska unionen
  • Köp och försäljning av varor i Sverige (exklusive omvänd avgift)
  • Försäljning av varor från Sverige som levereras till kunder utanför Sverige (företag eller privatkunder)
  • Förvärva varor i Sverige från ett annat EU-land (förvärv inom gemenskapen)
  • Innehåller lager i Sverige för försäljning, distribution eller sändning
  • E-handelsförsäljning av varor till konsumenter, med förbehåll för gränsvärden för momsregistrering av avstånd
  • Organisering av evenemang i Sverige där deltagare eller delegater måste betala inträde

MOMS byta In Norge

Från januari 2020 ska Norge ta bort moms- och tullbefrielsen för importerade paket under 350 NOK till sina konsumenter.

Som ett resultat måste importören betala 25% norsk moms och eventuella tullar för varje paket. Importören kan vara antingen den utländska e-handeln, vilket potentiellt kräver en lokal momsregistrering eller den norska kunden.

Importåtgärdsåtgärden infördes ursprungligen för att begränsa den administrativa bördan för tull- och skattemyndigheterna att ta ut små mängder moms och tullar. Den höga tillväxten av gränsöverskridande e-handel har dock gjort att undantaget har gett utländska e-handelsförsäljare en orättvis skattemässig fördel jämfört med norska onlinehandlare. Inhemska säljare led kraftigt jämfört med särskilt svenska konkurrenter. Svenska leverantörer av e-handel kunde sälja utan moms men norska företag var tvungna att tillämpa moms på norska kunder.

Vem behöver betala moms vid dropshipping

Tekniskt sett ska importören betala momsen. När du levererar produkter är din kund importören, som därför måste betala moms. Dessutom kan din kund också behöva lämna in dokumentation till de lokala tullmyndigheterna för att bevisa att det deklarerade tullvärdet är korrekt.

De flesta kunder tycker dock inte om att hantera tullmyndigheterna och de uppskattar verkligen inte oväntade kostnader. Även om tullmyndigheterna i verkligheten inte har resurser för att lägga till importtullar och moms på de tiotals miljoner e-paket som kommer till EU från Aliexpress, CJDropshipping, Wish och andra dropshippers varje år. Det är fortfarande nödvändigt att tänka på sätt att släppa till Sverige eller Norge utan att kunden betalar skatt.

Hur man undviker att kunden betalar skatt när den skickas

När du åker till Sverige finns det tre sätt att undvika att din kund betalar skatt.

1.Använda CJ Packet Sweden

Om du använder CJ-paket Sverige, din kund behöver inte betala 7.5 Euro tullklareringsavgift och tariff för produkten under 22 Euro. Sverige är momsfritt för alla EU-länder. Och denna logistik kommer att skicka produkterna till Nederländerna för tullklarering och sedan till Sverige. Om en taxa genereras betalas den av avsändaren.

2.Använda Euro Post

Euro Post är en annan logistikmetod för att undvika att kunden betalar skatt när han skickar till Sverige. Du kan använda Euro Post för att nå miljontals potentiella kunder i Europa utan att behöva ha en egen adressdatabas. Det är mycket kostnadseffektivt tack vare direkt leverans till destinationslandet.

3.Frakt från europeiskt lager

Om du skickar till Sverige och efter att kunderna i Sverige beställer, levererar dina leverantörer från europeiskt lager, behöver dina kunder inte betala för momsen. Sverige är momsfritt för alla EU-länder. CJDropshipping har redan haft ett amerikanskt lager och ett Kina-lager och det har en plan för ett europeiskt lager.

Hitta vinnande produkter att sälja på app.cjdropshipping

Facebook Kommentarer