fbpx
Ladda CJ-plånbok - inte bara upp till 2% bonus
02/28/2020
Coronavirus VS Dropshipping / Hur man gör Dropshipping under COVID-19
03/12/2020

Vad är för- och nackdelarna med Dropshipping?

Vad är Dropshipping?

Dropshipping är en affärsmodell för e-handel där du inte har produkter i lager eller hanterar uppfyllandet. När en kund beställer en produkt från din onlinebutik överför du beställningen till en leverantör som sedan skickar den till kunden. Du tjänar genom arbitrage.

Dropshipping VS standard detaljhandel?

Den största skillnaden mellan dropshipping och standardhandelsmodellen är att dropshipper inte lager eller äger lager. Istället köper dropshipper lagret efter behov från en tredje part - vanligtvis en tillverkare eller dropshipping-företag - för att utföra order. Dropshipper behöver inte hantera produkten direkt.

Fördelar av Dropshipping

Dropshipping är en bra affärsmodell för dig som vill starta företag med begränsade pengar att börja med på grund av dess tillgänglighet. Nästan alla kunde börja dropshipping utan att sluta med sitt nuvarande jobb, för dropshipping-verksamheten kräver lite investering av tid och pengar för att starta. Dessutom är det mycket enkelt att driva dropshipping-verksamhet. Här är fyra huvudskäl till varför dropshipping är en så populär modell.

1. Få investeringar i förväg och låg omkostnad

Det största proffs med dropshipping kan vara att den måste investera tusentals dollar i lager innan en online-butik startas. Du behöver inte köpa en produkt såvida du inte redan har fått en beställning och betalats av din kund. Med mycket lite pengar för att bygga upp en onlinebutik är det möjligt att starta en framgångsrik dropshipping-verksamhet genom att välja en lönsam nisch. Och det finns mindre risk och tryck för att starta en dropshipping butik utan att köpa lager i förväg för att sälja.

Eftersom det inte är nödvändigt att köpa lager, så det finns ingen lagerhållningsavgift. Med lite mer än en bärbar dator eller en smartphone kan du driva ditt företag inom räckhåll för internet. Den enda omkostnaden kan vara den månatliga avgiften för onlinebutiken, som är ungefär $ 1 per dag, det är bara en droppe i hinken jämfört med offline butikshyra.

2. Lätt att hantera och skala

När en dropshipping-butik har lyckats lanseras kan det inte vara enklare att driva verksamheten, eftersom du inte behöver ta itu med fysiska produkter. Med dropshipping behöver du inte oroa dig för:

  • Hantera eller betala för ett lager
  • Packa och leverera dina beställningar
  • Hantering av retur och inkommande leveranser
  • Spåra inventering, kontinuerligt beställa produkter och hantera lagernivå

De flesta av dessa arbeten bärs av leverantörerna eller dropshipping-företagen, därför kan du expandera med färre växande smärtor och mindre stegvis arbete.

3. Flexibel arbetsplats & breda målkunder

En dropshipping-verksamhet kan drivas från nästan var som helst med en internetanslutning. Så länge du enkelt kan kommunicera med leverantörer och kunder kan du driva och hantera ditt företag var du än vill. Många framgångsrika dropshippers är SOHO, de tillhandahåller själva arbetstiden, i vilken modell, affärslöpare kan resa runt om i världen samtidigt som de tjänar pengar på samma gång.

Och eftersom en onlinebutik kan vara öppen för kunder över hela världen, så var du än befinner dig kan du sälja produkter var du än vill. Här är en mycket intressant information från CJ App för att bevisa detta argument - de flesta av mottagarna kommer från USA, men många av butikerna drivs av register från Frankrike.

4. Massiv produktkälla

I affärsmodellen för dropshipping behöver du inte köpa föremålen du säljer i förväg, du kan lista nästan alla typer av produkter som säljer online så länge leverantören tillhandahåller dropshipping-tjänsten. Det är väldigt enkelt att fylla din webbutik med hundratals potentiella vinnande produkter. Och om du är en CJ-användare, kommer du att hitta inköpstjänsten så fantastisk, bara skicka en inköpsbegäran med en bild eller en länk till produkten, vårt sourcingteam söker efter den bästa leverantören och publicerar produkten på CJ App, sedan Du kan lista produkten till din butik med några klick.

Vi uppdaterar trendanpassade produktrekommendationer varje vecka, kolla in vår spellista för att hitta mer. För CJ-användare, var vänlig uppmärksam på meddelandet och vår e-post push av trendprodukter som väljs enligt big data, kanske kan du hitta vinnare som du inte visste finns.

Nackdelar av Dropshipping

Alla proffsen vi nämnde gör dropshipping till en mycket attraktiv affärsmodell. Men som alla sätt att tjäna pengar, har dropshipping också sina nackdelar. Bekvämlighet och flexibilitet kommer till ett pris. Här är några brister som du bör ta hänsyn till innan du startar ditt företag.

1. Låga marginaler i överfulla nischer

Dropshipping handlar om tur och intelligent nischval. Om du av misstag väljer en nisch som redan är överfull kommer du att ha svårt att överleva. Eftersom någon annan redan kommer att sälja dina produkter till mycket lägre pris och du måste sälja till ett ännu lägre pris för att få köpare till din webbplats.

För att undvika att fångas i en så besvärlig situation är det viktigt att välja en lönsam nisch innan du börjar dropshipping. Vi har lagt ut några videor om hur du väljer en bra nisch som referens, och här är en användbar webbplats för att testa produkter- https://ecomhunt.com/

Du kan kontrollera referensförsäljningspriset för att räkna ut den förväntade vinsten och de totala butikerna som säljer denna produkt kan du omedelbart bedöma om produkten är mättad eller inte. Och om du betalar för att få ett seniormedlemskap kan du se mycket annan marknadsföringsinformation om produkten.

2. Inventarier & leverantörsfel

Med modellen för dropshipping behöver du inte köpa och hantera inventeringen och vara fri från tyngre utförande av order. Men detta sätt att driva ett företag är som ett dubbelkantigt svärd. När du köper från flera leverantörer, som också uppfyller order för andra handlare, kan lagret ändras dagligen. Det är svårt att hålla reda på vilka artiklar som finns i och slut i lager. Och eftersom leverantörer hanterar tiotusentals beställningar varje dag, till och med de bästa leverantörerna av dropshipping gör misstag när de uppfyller beställningar, kommer vissa medelmåttiga och lågkvalitativa leverantörer att orsaka oändlig frustration med saknade föremål, böjda leveranser och förpackning av låg kvalitet, vilket kan orsaka massor av problem och skada ditt företag.

Här är råd från CJ - Det är bättre att välja pålitliga leverantörer att arbeta med och se till att det finns tillräckligt med lager för den produkt du ska köra annonser. När du väl har en vinnare som har en stabil försäljning är det klokt att köpa det privata lageret för att ta lager under din kontroll.

3. Komplicerade fraktkostnader & mindre kontroll över frakt

Om du arbetar med flera leverantörer - som de flesta dropshippers gör - kommer produkterna i din onlinebutik att hämtas från många olika leverantörer, och om en kund gör en beställning på 3 artiklar, som alla tillhandahålls av separata leverantörer, då är din fraktkostnad kommer att tredubblas. Det är oklokt att överföra kostnaden till kunden, så du måste bära bördan. Vissa kunder är dessutom inte nöjda med att få tre paket, som kan komma vid olika tidpunkter när han gör en order till din butik.

Men detta kan inte vara ett problem på CJ, eftersom vi har ett uppfyllande system, varje beställning skickas till kunden i en paket.

Och många droppare lider av mindre kontroll över frakten och tar emot klagomål från kunder om försenad leverans. Detta är också en viktig del som CJ är bekymrad över, så vi har vårt CJ-paket att leverera under kontroll, 5-15 dagar till olika områden, vanligtvis snabbare och billigare än e-paket. Dessutom har vi mer än 10 leveransmetoder för alternativ, användare kan välja den bästa lösningen för en specifik beställning.

4. Begränsad strategi för att bygga ett varumärke

Om du importerar ett parti produkter från Alibaba, när du når MOQ kan du anpassa produkterna som du vill, du kan ha ditt anpassade mönster, logotyp och förpackning, så det är lätt att anpassa dina märkesvaror. Men för dropshipping köper du vanligtvis inte en stor mängd lager, de flesta leverantörer erbjuder begränsad anpassad service, alla ändringar eller tillägg till produkterna kräver vanligtvis en minsta orderkvantitet.

Att bygga ett varumärke är ett sätt till hållbart företagande, vilket kan vara en trend för dropshipping, så CJ försöker sitt bästa för att hjälpa dropshippers att bygga upp sina varumärken. Vi har POD-kategori och tjänster som anpassad logotyp och förpackning, och det finns ingen MOQ-gräns för anpassad logotyp och många anpassade paket som presentaskar, papperspåsar och postväskor. För ytterligare information kan du se våra introduktionsvideor eller besöka vår webbplats.

Facebook Kommentarer