fbpx
Vad är för- och nackdelarna med Dropshipping?
03/02/2020
Vad du behöver veta om anpassad förpackning
03/12/2020

Coronavirus VS Dropshipping / Hur man gör Dropshipping under COVID-19

Vad händer nu över hela världen?

Här är en hemsida för att kontrollera realtidsdata från COVID-19 visar den exakta bekräftade fall i varje land, de återhämtade och dödsfallen samt trenddiagrammen.

Från trenddiagrammet för faktiska fall kan vi se antalet bekräftade ärenden i fastlandet i Kina utplattas medan antalet andra platser nu befinner sig i en snabb tillväxtperiod, vilket innebär att COVID-19 redan är under kontroll i Kina, men hårt sprider sig i många andra länder.

Eftersom pandemin kontrolleras i Kina har logistikförmågan återställts i hela Kina med undantag för Wuhan-staden (där är centrumet för COVID-19, och är fortfarande under låsning för att förhindra ytterligare spridning av det nya koronaviruset), och ungefär hälften av fabrikerna har varit tillbaka till det normala, de vänstra fabrikerna kommer att återuppta sin produktion i ordning de kommande två veckorna.

Men när COVID-19 rasar över hela världen, påverkas människors liv i olika grader, i vissa allvarliga områden har begränsade åtgärder vidtagits för att kontrollera spridningen av nya coronavirus - Italien har satts under en dramatisk total lockdown, skolor i några infekterade områden i USA avbröt klasser i två veckor för att förhindra utbrott av epidemin i skolorna. Även i området med sällsynta infekterade fall minskar invånarna att gå ut, stanna hemma för att säkerställa säkerheten.

Hur påverkar COVID-19 dropshipping?

Dropshipping-verksamheten påverkas inte så mycket om inte viruset fortsätter att sprida sig och stoppa all godstransport. Dropshipping är en modell som till fullo använder Internet för att hitta leverantörer och få kunder. Det är en slags e-handel. Det mest jämförbara exemplet på coronaviruspåverkan på e-handel är SARS-2003 i Kina. Istället för en stor hit på e-handel, påskyndade SARS-2003 utvecklingen av kinesisk e-handel.

E-kommersiella jättar dyker upp amid SARS-2003

Titta tillbaka genom historien, låt oss se vad som hände med e-kommersiell verksamhet 2003 under påverkan av SARS. Situationen 2003 liknade det som händer för närvarande - människor undviker onödigt att gå ut, stannade hemma för att förhindra att smittas av SARS. Denna situation varade i månader, vilket ledde till ett förödande slag för den off-line råvaruekonomin. Under denna situation drogs upp några e-kommersiella jättar.

Efter att ha påverkats av epidemin, JD, nu en butiksjätt i nätet, sökte onlineförsäljning genom att leta efter potentiella kunder genom QQ, som är en snabbkommunikationsprogramvara som Skype och posta meddelanden på onlineforum, gjorde JD en stor framgång. Under nästa år avbröt JD all sin offlineverksamhet och fokuserade på online-detaljhandel.

Om du är engagerad i dropshipping, finns det ingen chans att du aldrig hört talas om Aliexpress, som är en del av Alibaba-gruppen. Alibaba startade också sin online detaljhandelsverksamhet - Taobao, som är en av de mest populära e-kommersiella webbplatserna, under SARS-2003, och bevittnade en enorm tillväxt av online-detaljhandeln under de senaste 17 åren.

Vilka produkter du kan droppa?

Du kanske har hört att någon har tjänat miljoner genom att bara sälja antivirusmasker, det är sant och är inte det enda fallet. Masker är mycket efterfrågade och priset hoppar när coronavirus sprider sig över hela världen. För mer information om masker, se den här videon.

Bortsett från masker finns det några andra produkter med enorm potentiell efterfrågan som lämpar sig för dropshipping:

Produkter med enorm potentiell efterfrågan

  • Produkter för handtvätt: till exempel handdesinficeringsgel, handrensningsspray, autoskumtvål, eftersom tvätt av händer ofta är ett annat effektivt sätt att bekämpa det nya koronaviruset.
  • Bärbara desinficeringsmaskiner för elektriska artiklar
  • Luftrenare

Bortsett från dessa produkter som behövs för att skyddas från att infekteras från coronavirus, kommer efterfrågan på online-shopping för många dagliga nödvändigheter att öka på grund av förseningsförseningar i offline-butiker orsakade av störningar i leveranskedjorna.

Och eftersom människor stannar hemma inträffar mindre offline-shopping, vilket innebär en enastående efterfrågan på online-shopping. Folk kommer att spendera mer tid på att handla online, kläder, hushållsrengöringsprodukter och varor kommer att se en ökning av försäljningen online. Det kan vara ett oväntat ögonblick för e-kommersiella företagare att bygga upp sin verksamhet.

Vad kan dropshippers göra medan virusrelaterade annonser blir förbjudna?

I mars 6th(UTC + 8) tillkännagav Facebook att det förbjuds handelslistor och annonser för medicinska ansiktsmasker. Detta är ett slag mot företagare som planerar att tjäna snabba pengar genom att marknadsföra på antivirusmasker. Och entreprenörer från vissa svåra epidemiska områden stöter på svårigheter på grund av nedstängningen.

Vilka dropshippers kan göra under denna ogynnsamma situation?

Här är några förslag:

  1. Letar du efter andra annonskampanjer, kan du till exempel skapa en e-postmarknadsföringskampanj för att utnyttja din affär av masker. Många andra dropshippers kan göra samma sak, så det är mycket viktigt att sticker ut med specifik reklamkopia och produktvideo / bilder. Besök www.videos.cjdropshipping.com för att göra din anpassade video / bilder.
  2. Sälj andra heta produkter för COVID-19 som inte har förbjudits av Facebook eller andra produkter som behövs av lokala kunder. Men innan marknadsföring, se till att det finns lager för försäljning. Inte alla fabriker är tillbaka till det normala, så kontakta dina leverantörer om de kan uppfylla dina beställningar.
  3. Om du inte kan sälja produkter i ditt område på grund av låsningen, ändra målområdet du kommer att marknadsföra. Om du till exempel är i Italien kan du visa annonser specifikt för USA eller andra områden där det inte finns någon begränsning i transporten. Eftersom du inte hanterar produkterna personligen kan leverantörerna leverera dina produkter till var du än vill sälja till. Men det är en sak du måste vara uppmärksam på - du kan möta kommunikationssvårigheter när du väljer ett område där folket inte säger samma språk som du. Så det är bättre att vara försiktig när du väljer ett område och se till att du känner till marknaden väl.

Slutliga ord

Dropshipping är inte bara ett företag att spela en roll mellan leverantörer och konsumenter. Under denna speciella period kan dropshippers göra sitt bidrag till dem som behöver dagliga varor. De kan hjälpa konsumenterna att få vad de vill och behöver.

Facebook Kommentarer