fbpx
Vad du behöver veta om anpassad förpackning
03/12/2020
Personlig samling av skyddsutrustning från CJ Dropshipping
03/31/2020

Hur Coronavirus påverkar fraktfrekvens och tid

Vissa dropshippers klagar över leveransförseningen och leveransgraden ökar i dessa dagar, särskilt ökningen av fraktnivån på grund av coronavirus. Det är sant att CJ har ökat leveransgraden för vissa leveransmetoder såsom ePacket, CJPacket, USPS och liknande. Men det är inte vad CJ vill ha, inte dropshippers vill och inte heller slutkunder.

Låt oss ta en första titt på vad som nu händer i världen.

Vad är det uppdatering av coronavirus nu?

Från och med 21 mars 2020, 09:39 GMT, bekräftas 277,312 koronavirusfall över hela världen. Majoriteten av de bekräftade fallen distribueras i Västeuropa och USA.

Vad är situationen för internationella flygningar?

Många flygbolag meddelade att avbryta alla eller minska flyg till och från Kina. Delta Airline meddelade den 6 februari att alla flyg mellan Kina och USA skulle avbrytas fram till 31 maj.

Enligt CNN tillkännagav IAG Cargo på måndag alla tjänster till och från det kinesiska fastlandet under åtminstone resten av månaden.

Dessutom meddelade många välkända europeiska flygbolag inklusive det franska flygbolaget Air France, det tyska flygbolaget Lufthansa, det holländska flygbolaget KLM Royal Dutch Airlines att avbryta eller minska alla flygningar mellan Kina och Europa.

Enligt Civils civila luftfartsadministration (CAAC) är antalet internationella flygningar från Kina mellan 23 och 29 mars 2003 medan detta nummer är 2072. Det finns en tendens att flygnumret fortfarande sjunker.

Hur påverkas frakten?

1. Fraktkostnaden ökar mycket. Såsom är känt levereras nästan alla paket i gränsöverskridande e-handel, inklusive dropshipping, med flyg, vilket är mycket snabbare än till sjöss. Under situationen med en kraftig minskning av den internationella flygningen har varje logistikföretag bråttom att komma ombord. Vi alla vet att det är omöjligt så slutgiltiga vinnare är de som kan bjuda högre pris, och därför kommer fraktfrekvensen utan tvekan att öka. Priset bestäms av efterfrågan och utbudet. Logistikföretagen kommer att lägga till det ökade priset till sina kunder, till exempel CJ. Det är anledningen till att CJ höjer fraktfrekvensen ofta idag eftersom fraktpriserna ändras per minut. Priserna förändras varje dag, det är därför CJPacket ökar sin leveransgrad för olika länder. Men CJ kommer att justera fraktfrekvensen för de ökande leveransmetoderna nu som det brukade vara när logistikföretagen återställde sitt pris när situationen snäva flygningar blir bättre.

2. Transporttiden förlängs. Som nämnts ovan är efterfrågan på internationella flyg enorm, medan tillgängliga flyg är ganska begränsade. Det kommer att leda till att massor av varor väntar i rad. Vissa lyckliga kan vänta i 2-3 dagar men de oturliga killarna måste vänta i en halv månad, vilket förlänger leveransstiden kraftigt. Lyckligtvis kommer CJPacket inte att påverkas så mycket som ePacket och någon annan frakt gör. ePacket nu kan ta 30-50 dagar att leverera framgångsrikt medan CJPacket använder 10-20 dagar. Vissa kunder är irriterade av oönskade förseningar. Men det finns ingen annan bättre lösning för närvarande. Dessutom kan fler förseningar hända på grund av de olika situationerna i destinationsländerna. CJ accepterar inte tvister och återupptagningar om många förseningar inträffade efter att paket anlände till destinationsländerna.

Hur länge kommer prisökningen att pågå?

Det är nära besläktat med när coronavirus slutar eller att säga i princip under kontroll. Enligt BBC sade premiärminister Boris inom 12 veckor Storbritannien kan "vända tidvattnet". Men det är långt borta från slutet.

Egentligen kan ingen förutsäga när coronavirus kommer att ta slut. Vissa forskare sa att det kommer att ta ett par månader. Pessimist tror att denna korona kommer att pågå fram till slutet av 2020, ännu längre.

Enligt kinesiska erfarenheter är det möjligt att ta två månader att hålla denna korona under kontroll så länge människor bara stannar hemma och håller socialt avstånd när de är ute efter nödvändigheter. Eller korona kommer att fortsätta sprida sig och fortsätta under en längre period. Om så är fallet kommer fler internationella flygningar att avbrytas och internationell fraktkapacitet begränsas mer, till och med otillgänglig, låt med justera leveranspriset.

CJPacket kan skicka antiviruspaket som ansiktsmask nu med ökade fraktkostnader. Om situationen fortfarande blir värre, är det troligt att CJPacket inte kan skicka medicinska saker.

CJ kan fortsätta öka fraktpriset för vissa leveransmetoder nära eller långt för vissa länder. Men CJ hoppas att det visste att prisökningen inte är CJ: s avsikt eller din, dropshippers ', varken köpare'. CJ hoppas att denna COVID-19 slutar snart och hoppas att alla borta från korona och håller sig säkra för alltid!

Facebook Kommentarer