fbpx

Политика за враќање на поврат на поврат

Оваа политика за наплата треба да се користи како ресурс со испраќач кој работи со CJDropshipping.com.

CJDropshipping.com ќе направи наплата, повторно испраќање или прифаќање на повратот за кој било од следниве случаи:

1 Одложени нарачки: Нарачки не се пронајдени, во транзит, во очекување, истечен со повеќе од 45 денови (сметајќи од датумот кога ќе ја испратите исплатата на CJDropshipping.com) за САД и 60 дена (освен некои земји што користеле регистрирана воздушна пошта со Кина Пост. Горенаведената ставка повеќе не важи за следниве ситуации: пратката беше спречена или одложена во целост или делумно заради виша сила, како што се епидемиска состојба, меѓународна состојба, штрајк, војна, земјотрес, поплава, вирус, бура, обилен снег. СП нема да одговара за одложената пратка на нарачките. Сепак, СП ќе ве извести преку CJ Chat, Skype, Е-пошта, Линија, WhatsApp итн во рок од 5 дена. Ве молиме, проверете го превозот за регистрирана воздушна пошта од Кина, овде) за остатокот од светот ако:

- Клиент има испратено поплака (преку спорот околу PayPal или друг портал, е-пошта, итн.)

- Вие го проверивте бројот за следење и не покажува никаков потег или информација.

- Понекогаш, нарачката пристигнала во најблиската канцеларија до купувачот и ја натерале во очекување на испорака заради неправилна или нејасна адреса. Willе треба да побарате од вашиот купувач да оди во поштата за испорака.

>> Треба да работите на CJDropshipping.com:

- Отворен спор за АПП на СП

- Слики од екранот на жалби од клиент или е-пошта во кои се наведува дека не ја примиле нарачката.

2 Доставени нарачки: Ако било какви нарачки за испорака на капка биле испорачани во максималното време на испорака (сметајќи се врз основа на нашите) калкулатор за време на испорака) и повеќе од 38 дена ЗАВРШЕН статус + 7 дена ЗАВРШЕН статус (значи сметање од датумот на испраќање испратен + максимално време на испорака + 45 дена), нема да ви биде дозволено повеќе да отворате спор.

За нарачки на големо беа доставени во максималното време на испорака (сметајќи се врз основа на нашите) калкулатор за време на испорака) и повеќе од 14 дена ЗАВРШЕН статус + 7 дена ЗАВРШЕН статус (значи сметање од датумот на испраќање испратен + максимално време на испорака + 21 дена), нема да ви биде дозволено повеќе да отворате спор.

3 Оштетени нарачки: CJDropshipping.com ќе обезбеди целосна наплата / замена ако:

- Нарачките пристигнаа оштетени.

- Нарачката пристигна оштетена, но клиентот не сака замената да биде испратена.

- За електронски производи, испраќачот треба да го отвори спорот во 7 дена по приемот.

- За обичните производи, испраќачот треба да го отвори спорот за 3 дена по приемот.

>> Треба да работите на CJDropshipping.com:

- Отворен спор за АПП на СП

- Фотографии од оштетената ставка за да се докаже штетата.

- Слики од екранот од примената е-пошта или спор.

>> Производите можеби ќе треба да бидат вратени во СП доколку нашиот оперативен тим за спорови побара враќање на Центар за услуги за продажба.

4 Лош квалитет: CJDropshipping.com ќе ги провери повеќето предмети пред да ги испорача, но понекогаш купувачите сè уште се жалат на примените производи.

- Несовршености како што се лошо шиење, неправилна големина / боја, делови што недостасуваат, не работат итн.

- За електронски производи, испраќачот треба да го отвори спорот во 7 дена по приемот.

- За обичните производи, испраќачот треба да го отвори спорот за 3 дена по приемот.

>> Треба да работите на CJDropshipping.com:

- Отворен спор за АПП на СП

- Фотографии од предметите добиени од купувачот за докажување на несовршености.

- Слики од екранот од примената е-пошта или спор.

>> Производите можеби ќе треба да бидат вратени во СП доколку нашиот оперативен тим за спорови побара враќање на Центар за услуги за продажба.

>> За делови што недостасуваат, СП прифаќа само да го препрати наместо целосна наплата.

5 Граници на земји за испорака: Поради ограничувањата на можноста за меѓународен метод на испорака, некои од превозните земји се доста тешко да се испорачаат.

СП нема да прифати никаков спор за испорака откако ќе се испрати наредбата ако се испратат до земји подолу :

<< Хаити, Киргистан, Мадагаскар, Маурициус, Бангладеш, Непал, Никарагва, Свазиленд, Јамајка, Замбија, Еквадор, Перу, Боливија, Чиле, Аргентина, Уругвај, Египет, Судан, Либија, Алжир, Ангола, Бахама, Бенин, Белизе Сити , Бурунди, Доминиканска Република, Гамбија, Гренада, Куба, Палестина, Мексико, Бразил, Парагвај >>

Сè уште можете да отворите спор со причини, освен за породување како и обично.

>> Треба да работите на CJDropshipping.com:

- Отворен спор за АПП на СП

- Фотографии од предметите добиени од купувачот за да се докажат поплаките.

- Слики од екранот од примената е-пошта или спор.

6 Граници на методот на испорака: Некои начини на испорака ќе бидат незаменливи кога нарачките ќе пристигнат во некои земји, држава, град, СП нема да прифатат никаков спор кога ќе изберете метод на испорака и испраќате до граничните држави. И, СП нема да ви препорача да ги користите тие методи за испорака кога земјите за испорака се ограничени

China Post регистриран Ер Маи: САД, Велика Британија, Канада, Австралија, Франција, Германија, Бразил, итн.

ХКпост: САД, Велика Британија, Канада, Австралија, Франција, Германија, Бразил, итн.

DHL: Далечната адреса ќе ви наплати дополнителни трошоци, ние ќе ве контактираме откако ќе ја пронајдете.

Обем над производот: Некои производи се многу големи од нејзината тежина, а шпедитерската компанија ќе го наплаќа превозот врз основа на волумен наместо на тежина. Нормално, тежината на нарачките над 2kg и волуменот надминува ќе го има овој проблем. Willе мора да ви наплатиме по волуменот за трошоците за испорака откако ќе го најдеме.

Како што се развива меѓународниот метод на испорака, границите ќе бидат објавени во иднина, ќе го промениме ова правило ако имаме шанса.

Сè уште можете да отворите спор со причини, освен за породување како и обично.

>> Треба да работите на CJDropshipping.com:

- Отворен спор за АПП на СП

- Фотографии од предметите добиени од купувачот за да се докажат поплаките.

- Слики од екранот од примената е-пошта или спор.

7. Спорот кој не е проблем на СП: СП нема да прифати какви било спорови што купувачот ги добил со причини како што е подолу, затоа што описот е дефиниран со крајот на испраќачот на капка и СП ќе ги испрати точните производи што им се допаѓаат на повеќето клиенти, а исто така е одобрен и од вашиот крај.

- На купувачот не му се допаѓа.

- Описот не е реален.

- Производите мирисаат необично.

- Купувачот нареди погрешни предмети или SKU.

- Адресата за испорака е дадена неправилно.

8. Производи вратени во складиште на СП:

- Нормално, СП нема да предложи враќање на производите во нашиот магацин, бидејќи меѓународниот превоз е голем и потребни се најмалку 3 месеци за да пристигнат магацин на CJ China. Повеќето од нив ќе бидат изгубени при враќањето. Исто така, повеќето од вратените производи ќе бидат оштетени на патот. Ве молиме, не прашувајте ги вашите купувачи да ги вратат производите во CJ USA Warehouse. Магацин на CJ USA не прифаќа поврат.

СП може да прифати поврат и да ги стави производите во вашиот приватен инвентар штом го примивме во магацините на СП Кина.

Ако навистина сакате купувачот да ги врати производите, следете ги следниве чекори: Како да ги вратите производите во магацин на СП. Забележете CJ само што ќе ги става производите во вашиот инвентар и нема да ви ги врати средствата. Овој приватен инвентар автоматски ќе се користи и ќе ги намали трошоците на производот за следната нарачка.

9. Нарачки за откажување:

- ПОД нарачките не можат да бидат откажани во секое време, бидејќи се прилагодени направени.

- Нарачките за приватен инвентар не можат да бидат откажани откако СП како агент го набавил фабриката за вас.

- Нарачките на големо не можат да бидат откажани откако СП како агент го набавил фабриката за вас.

- Нарачките од Амазон ФБА не можат да бидат откажани откако СП како агент го набавил фабриката за вас.

Фејсбук Коментари