fbpx

ДДВ во Шведска

08 / 26 / 2019

Како да се летам во Шведска, Норвешка без да плаќаат данок од клиент?

Данок на додадена вредност (ДДВ) е повеќестепен данок на продажба, чиј последен товар го сноси приватниот потрошувач. ДДВ по соодветна стапка ќе биде [...]
02 / 24 / 2018

Известување за шведската царинска такса ДДВ

Во последниве години, развојот на е-трговијата е сè побрз, така што ги подобрува и реформира царинските политики од различни земји. Денес, добиваме [...]